Romana Maliníka jako střelce stého gólu tipnula Petra Tůmová

15.12.2011 / Zdeněk Drla

Historie se opakuje. Stejně jako loni vstřelil stý gól Dukly Jihlava v sezoně útočník Roman Maliník. Stalo se tak ve středečním domácím utkání s Benátkami nad Jizerou. "Tomáš Petráček mi parádně přihrál na modrou a já se dostal do brejku," ohlíží se za svým zápisem do listiny střelců jedenadvacetiletý útočník.
Fanoušci měli možnost zasoutěžit si před zápasem v Bleskové anketě a tipnout si, kdože bude autorem jubilejního stého dukláckého gólu. Během pár hodin se sešlo rovných sto tipů. Nejčastěji fanoušci předpokádali, že druhý gól zápasu - tedy stý gól Dukly v sezoně - vstřelí Michal Jeslínek, mezi tipy se pravidelně objevovala i jména Daniela Hodka, Petra Domina nebo Tomáše Čachotského. Celkem se v tipovačce "protočilo" šestnáct hráčů A-týmu.
Romana Maliníka jako střelce gólu s pořadovým číslem 100 správně tipnula Petra Tůmová, která tak získává dvě čestné vstupenky do multikina CineStar.

foto
⇒ Jak jste hlasovali?
Michal Jeslínek 23
Daniel Hodek 19
Petr Domin 14
Tomáš Čachotský 13
Radek Hubáček 6
Tomáš Kaláb 5
Aleš Padělek 5
Tomáš Kolafa 4
Libor Bezděk 3
Lukáš Krupka 2

Také v loňské sezoně vstřelil Roman Maliník stý gól Dukly. Bylo to ve středu 12. ledna 2011 v utkání 36. kola s Hradcem Králové. Tehdy ve 42. minutě dával gól na 4:3, Dukla nakonec vyhrála doma nad východočeským soupeřem vysoko 7:3.

Pro Romana Maliníka to byl premiérový gól v dresu Dukly Jihlava (na Vysočinu přišel na hostování z extraligových Vítkovic teprve na začátku prosince 2010 - pozn. aut.). Letošní stý gól přišel o pár týdnů dříve, ve 33. kole, a stejně jako loni byla Maliníkova trefa vítězná. "Loni mě to stálo asi tři a půl tisíce jako příspěvek do kasy. Dal jsem první gól, který byl vítězný a navíc stý. K tomu ještě zápisné. Letos to bude asi levnější," usmívá se mladý útočník, jehož těší, že bekhendovou střelou překonal svého bývalého spoluhráče z Vítkovic Tomáše Vošvrdu, který ve středu hájil branku Benátek nad Jizerou.