V Dukle skončil útočník Tomáš Karpov

19.12.2011 / Zdeněk Drla

Po vysoké prohře 0:8 ve vysočinském derby v Havlíčkově Brodě dochází ke změnám v kádru A-týmu Dukly. V Jihlavě končí Tomáš Karpov. Dvaadvacetiletý útočník v Dukle hostoval z pražské Sparty. "Důvody byly výkonostní," poznamenal k dochodu mladého hráče jednatel Dukly Jihlava Bedřich Ščerban. "Tomáš se nestal tou oporou, kterou jsme očekávali, že se stane, když sem přicházel," dodal na vysvětlenou.

Minulý týden ukončil své působení v Dukle Jihlava další útočník Adam Mikšovský. "Dohodli jsme se na rozvázání smlouvy. Jeho agent mu nyní hledá jiné angažmá. Je to stejný případ jako u Tomáše Karpova. Je to hráč na hostování. Oba jsme brali do Dukly s tím, že budou výrazněji ovlivňovat výkon týmu kladným směrem," doplnil první muž Dukly.

Po debaklu v Havlíčkově Brodě proběhly pohovory hráčů s vedením klubu. Jednatel Dukly Bedřich Ščerban prozradil, že dojde na sankce. "V této chvíli, jak jsme avizovali, řešíme finanční postihy. Tím bych to uzavřel. Teď budeme doufat, že to tým vezme za ten správný konec a jeho výkonost se zase zvedne," dodal.

Tomáš Karpov nastoupil za Duklu v osmnácti zápasech, v nich vstřelil jeden gól, na další tři přihrál.
Foto: Zbyněk Zápotočný