Duklu čeká další domácí utkání. Na Horácký zimní stadion zavítá celek Litoměřic

24.01.2012 / Libor Kucza

Ve středu 25. ledna 2011 je na programu již 43. kolo první hokejové ligy. V něm Dukla Jihlava hostí aktuálně desátý tým tabulky HC Stadion Litoměřice. Obě mužstva mají po předchozím zaváhání co napravovat. Hosté stále živí naději na play-off, od osmé pozice je dělí pouze čtyři body. Jihlavští si naopak musí dávat pozor na nebezpečně se přibližující duo Hradec Králové, Benátky nad Jizerou. Úvodní buly důležitého měření sil bude vhozeno již tradičně v 17:30 hodin.

Hosté neprožívají v současné době příliš povedené období. Po nadějných výkonech z přelomu roku opět upadli do letargie a soupeři podlehli čtyřikrát z posledních pěti utkání. V předchozím kole na domácí půdě nestačili na berounské Medvědy, jimž podlehli těsně 4:5. Litoměřičtí hokejisté zaspali především úvod utkání, první dějství prohráli 2:4. Gólové manko pak již nedokázali stáhnout. „Jak diváci, tak i my jsme očekávali, že dnes vyhrajeme. Bohužel, ve třetí třetině už bylo na zvrat pozdě. Jak jsme vloni otáčeli zápasy v posledních minutách, prodlouženích či nájezdech, tak letos nemáme tolik štěstí. I když jsme dnes měli tlak za stavu 4:5, a poté i přesilovou hru 6 na 4, tak to tam prostě nespadlo,“ zhodnotil hlavní trenér Jindřich Setikovský střetnutí.

Všem fanouškům mužstva z krajského města Vysočiny se jistě po posledních zápasech zdálo, že se domácí miláčci naladili na správnou vítěznou vlnu. Tu však po nepříliš dlouhém trvání utnula Kadaň, která červenožlutým hokejistům nedarovala ani bod (3:0). Na severu Čech trápila Duklu zejména špatná produktivita. Ve stejném duchu hovořil po utkání také Patrik Augusta. „My nevyužili přesilovku 5 na 3, dlouhou 5 na 4, ačkoliv jsme měli spoustu šancí, naložili jsme s nimi tak, jak jsme naložili, nedali jsme ani branku, a tak jsme si nezasloužili vyhrát,“ uznal asistent trenéra Dukly Jihlava. „V této dlouhé přesilovce bylo hodně střel, ale nepadlo nám tam nic,“ litoval nevyužité pětiminutové početní výhody Tomáš Petráček.

O pozici nejproduktivnějšího hráče se v severočeském týmu momentálně dělí dva útočníci. Marek Loskot a Jaroslav Hašek. Oba borci mají shodně 22 bodů. Střelecky je na tom o něco lépe Loskot, který se v průběhu této sezony trefil do černého celkem jedenáctkrát. V kategorii „zlých mužů“ vévodí Litoměřicím se slušným náskokem Ladislav Gengel, jenž si na lavici hanby poseděl 52 minut. V brankovišti hostí se i přes nepříliš povedený poslední souboj pravděpodobně objeví zkušený, extraligou ošlehaný Petr Přikryl, který se může pochlubit úspěšností zákroků 92,48% a průměrem 2,75 gólů na zápas.

Michal Jeslínek v prvním domácím střetnutí s Litoměřicemi vyrovnává na 1:1. Bude mít důvod k radosti také v duelu následujícím? Foto: Zbyněk Zápotočný