Škoda, že jsme nedokázali poslat utkání do prodloužení, smutnil exjihlavský Karpov

27.02.2012 / David Suchý

První úspěšný krok na cestě v play-off dokázala udělat Dukla na domácím ledě proti čtvrtfinálovému sokovi z Hradce Králové. Dukla vedla od povedeného vstupu do druhé třetiny už 2:0. Hosté dokázali kontrovat až v závěru utkání, při málo vídané přesilovce 6 na 3. Jihlava si ale už závěr utkání pohlídala a vedení udržela. V dresu Hradce Králové nastoupil i útočník Tomáš Karpov, který ještě v prosinci hájil barvy Dukly.

Pravou nohou vstoupila domácí Dukla Jihlava do čtvrtfinálové série s Hradcem Králové. Domácí hráči předváděli velice agresivní a bruslivý hokej už od prvních minut. Červenožlutí dokázali skórovat hned při první přesilovce, kdy dorážel Dobrovolného střelu Roman Maliník. „Jihlava nastoupila do zápasu velice dobře. Hodně bruslila a docela nás přehrávala. Vynutila si fauly a v přesilovce dala gól,“ zavzpomínal na úvod utkání exjihlavský forvard Tomáš Karpov, který nyní obléká dres Hradce Králové.

Do druhé třetiny se podařilo opět vstoupit lépe domácím, kteří dokázali využít další přesilovku a zásluhou tria Hodek – Filip – Čachotský využít početní výhodu a odskočit na 2:0.

„Když jsme začali více bruslit, tak se hra docela srovnala. Bylo to vyrovnané utkání. Bohužel jsme v závěru nedokázali vyrovnat a poslat utkání do prodloužení. Je to škoda,“ připomíná závěr utkání hradecký forvard. V 57. minutě měl tým z východu Čech početní výhodu 5 na 3, kterou ještě umocnil odvoláním brankaře. Šest hráčů Hradce doslova drtilo tři jihlavské hokejisty, a tak dokázali zásluhou Michala Tvrdíka snížit na 1:2. Na nic víc už se ale hosté nezmohli. Domácí dokázali pouze třikrát nastřelit konstrukci prázdné hostující klece.

Do utkání nastoupil ke Karpovovi s Maroszem Jiří Kadlec, který nahradil po bitce suspendovaného Lukáše Havla. Hradecký útočník dostal jednozápasový trest po bitce v Olomouci. „Myslím, že jsme si vytvořili nějaké šance a i branky jsme dát mohli, ale nic nám tam nepadlo, s klukama nám to šlapalo dobře. Jak jsem ale už říkal, nezachytili jsme začátek a soupeř se dostal na vlnu,“ přemítá Tomáš Karpov.

Osmnáct utkání odehrál tento sympatický hokejista v dresu Dukly a na otázku, jak se mu vrací na Horácký zimní stadion, dodává: „Dnes tady hraju za Hradec podruhé. Do Jihlavy jezdím pozitivně naladěný. Za tu dobu, co jsem tady hrál, zde mám dost přátel, známých a i fanoušci jsou zde skvělí,“ vzpomíná na svou jihlavskou štaci útočník se čtrnáctkou na zádech a chválí jihlavské ochozy.

Mezi hokejisty je hecování a různé sázky víc než časté, a proto je dost možné, že nějaké proběhlo i mezi Karpovem a bývalými spoluhráči. „Jo, s pár klukama jsem si volal a něco jsme si řekli, ale teď už se plně soustředíme na utkání a všechno kamarádství jde stranou,“ dodává s úsměvem štírek hradeckého týmu.