Kdo postoupí do semifinále? Rozhodne sedmý zápas

09.03.2012 / Zdeněk Drla

O dalších dvou semifinalistech prvoligového play-off rozhodnou až sedmé zápasy. V sériích Olomouce s Benátkami a jihlavské Dukly s Hradcem Králové platí po šesti odehraných duelech nerozhodný stav 3:3. Kdo se bude po odehrání posledního zápasu série radovat z postupu do další fáze vyřazovacích bojů a vyzve tak jednoho z favoritů první ligy? To ukáže sobotní podvečer.
Rozhodující sedmé čtvrtfinále začíná na Horáckém zimním stadionu v sobotu 10. března 2012 v 17:30 hodin.

Ústečtí Lvi a chomutovští Piráti. Podle očekávání se oba lídři první ligy probili do semifinále. Zatímco ústecký Slovan potřeboval k ukončení série s Horáckou Slavií Třebíč nejmenší možný počet utkání, Piráti se museli před havlíčkobrodksými Rebely na cestě mezi čtyři nejlepší týmy jednou sklonit.

Zbývající dvě série dospěly až k rozhodujícímu sedmému duelu. Olomouc měla čtvrtfinále s Benátkami dobře rozehrané, vedla již 3:1 na zápasy, liberecká farma ale dokázala v posledních dvou zápasech srovnat s Hanáky krok. Rozhodovat se proto bude v sobotu večer na ledě Kohoutů.

Ještě vyrovnanější souboj nabízí čtvrtfinále mezi Duklou Jihlava a Hradcem Králové. Ani jeden ze soupeřů zatím doma neprohrál. Třikrát na Horáckém zimním stadionu slavila vítězství Dukla, stejný počet vyhraných zápasů si v sérii připsali i Východočeši. "Mají velké kluziště - takové letiště. Je strašně těžké u nich vyhrávat. Letos každopádně patří mezi nejlepší týmy, které jsou doma úspěšné," hodnotí tři prohry Dukly v Hradci jihlavský gólman Dominik Halmoši, který dobře ví, že v posledním utkání čtvrtfinále může rozhodnout každá maličkost...

Bude znovu platit pořekadlo "můj dům, můj hrad" a ukonční Dukla sérii vítězstvím? Tuto tajenku rozluští sobotní klání. A ještě jednu tajenku sedmé zápasy poodhalí. S kým se utkají oba severočeské favorizované týmy? Těch variant je několik. V případě výhry Benátek v Olomouci by vítěz duelu Dukla Jihlava - Hradec Králové hrál semifinále s Chomutovem, pokud uspěje Olomouc, soupeřem Dukly nebo Hradce bude ústecký Slovan.

Program semifinále play-off:

1. zápasy: úterý 13. března 2012
2. zápasy: středa 14. března 2012
3. zápasy: sobota 17. března 2012
4. zápasy: nedělel 18. března 2012
Případné páté zápasy: středa 21. března 2012
Případné šesté zápasy: pátek 23. března 2012
Případné sedmé zápasy: neděle 25. března 2012

Finále startuje ve středu 28. března 2012. Vítěz play-off a účastník baráže o extraligu bude znám nejpozději v pondělí 9. dubna 2012, kdy je na programu případný sedmý finálový zápas.