Jiří Bambula vybojoval s reprezentací do 16 let v Salzburgu stříbro

20.08.2012 / Zdeněk Drla

Česká reprezentace do 16 let vybojovala na mezinárodním turnaji v rakouském Salzburgu stříbrné medaile. Dukla Jihlava zde měla dvojí zastoupení. V dresu České republiky nastupoval jihlavský útočník Jiří Bambula, v kanadské šestnáctce pak ex-jihlavský Adam Musil, vnuk hokejové legendy Jaroslava Holíka.

Češi si v Salzburgu vedli dobře. V prvním vystoupení uhráli ve středu příznivý výsledek s Kanadou, když padli až po samostatných nájezdech 1:2. Rozhodující nájezd proměnil za Kanadu Adam Musil.

Ve druhém zápase si v pátek poradili čeští mladíci s o rok starší reprezentací pořadatelské země rozdílem šesti branek 7:1. Asistenci na sedmý gól Česka zaznamenal Jiří Bambula.

V sobotu se svěřenci trenéra Pavla Arnošta utkali podruhé s Kanadou. Odveta středečního duelu jim vyšla na jedničku. Reprezentanty země javorového listu porazili 6:3.

V závěrečném vystoupení na turnaji pak padli v zápase s Ruskem, kterému podlehli 3:6. Z rodiště hudebního génia Wolfganga Amadea Mozarta si tak dovesli stříbro.

Výsledky:

Česko U16 - Kanada U16 1:2sn (0:0, 1:1, 0:0)
Branka ČR: Krenželok (Hájek, Kaše)

Česko U16 - Rakousko U17 7:1
Branky ČR: Špaček (Franc), Svoboda (Kaše, Dvořák), Dymáček (Dufek), Kaše (Svoboda), Dvořák (Kaše), Jašek (Klinger), Toman (Bambula, Hájek).

Česko U16 - Kanada U16 6:3 (2:1, 1:2, 3:0)
Branky ČR: Dvořák (Kaše), Dvořák (Kaše, Svoboda), Kaše (Dvořák, Svoboda), Svoboda (Franc), Chlapík (Gago), Špaček.

Česko U16 - Rusko U16 3:5 (1:2, 0:1, 2:2)
Branky ČR: Špaček, Dvořák, Šoustal.

Konečné pořadí turnaje:
1. Rusko 8 b.
2. Česká republika 6 b.
3. Kanada 4 b.
4. Rakousko 0 b.

Česká reprezentační šestnáctka se turnaje v Salzburghu účastní pravidelně. Jde o jednu z hlavních prověrek před startem nové sezony. Svěřence trenéra Pavla Arnošta čekají v listopadu tři utkání se Švýcarskem, těsně před Vánoci pak trojice duelů s Ruskem. Na jaře příštího roku pak sehrají čeští mladíci Turnaj čtyř (Česko, Rusko, Finsko, Švédko), který by se měl uskutečnit v termínu 12. až 14. března v Hradci Králové

SPOLUHRÁČI. Jihlavský Jiří Bambula (uprostřed) rerezentoval Českou republiku s výběrem do 16 let na mezinárodním turnaji v rakouském Salzburgu. Vlevo Tomáš Šoustal (HC Olomouc), vpravo Martin Svoboda (HC Sparta Praha). Foto: Archiv Jiřího Bambuly