Místo Znojma přijede v úterý Spartak Pelhřimov!

03.09.2012 / Zdeněk Drla

Špatná zpráva! Dukla se v úterý 4. září se Znojmem neutká. Jihomoravský tým, který se chystá na druhý start v rakouské mezinárodní soutěži EBEL, svoje utkání v Jihlavě zrušil. Důvodem je rozsáhlá marodka v týmu Orlů. "Mrzí nás to. V této chvíli hledáme soupeře, který by byl ochoten do Jihlavy přijet a s Duklou utkání sehrát," říkal ještě odpoledne jihlavský jednatel Bedřich Ščerban, po pár desítkách minut a několika telefonátech přišel z dobrou zprávou: "Přijede Spartak Pelhřimov." Začátek zápasu byl stanoven na 18. hodinu, vstupné bude symbolická dvacetikoruna.

Pro Duklu to měl být předposlední test před startem prvoligové sezony, pro znojemské Orly dokonce generálka před startem jejich bojů v EBEL. Duel Jihlavy a Znojma ale diváci na Horáckém zimním stadionu neuvidí. Znojmo prostřednictvím svého obchodního a marketingového manažera Petra Veselého oznámil, že do Jihlavy ve smluvený termín nedorazí. "Na základě rozhodnutí vedení klubu jsem Vám bohužel nucen oznámit, že se náš tým nedostaví k zítřejšímu zápasu Regionálního poháru s týmem Jihlavy a to zejména z důvodu rozsáhlé marodky a blížícímu se startu EBEL," napsal Petr Veselý v e-mailu adresovaném vedení jihlavského klubu, který dorazil v pondělí 3. září v 11:20 hodin.

Od té chvíle Dukla jednala o náhradním soupeři, osloveno bylo několik klubů. Podle informací, které má redakce hcdukla.cz k dispozici, byla jedním z oslovených klubů slovenská Skalica, která před časem projevila zájem v Jihlavě na začátku září hrát. Skalica ale má už jiný program. Nakonec se podařilo zajistit soupeře z Pelhřimova. "Jsem rád, že Pelhřimov přijede, navíc bude v plné sestavě, takže fanoušci uvidí i bývalé hráče Dukly, kteří nyní ve Spartaku působí," vysvětlil Bedřich Ščerban s tím, že proti Dukle by se měli postavit například Libor Bezděk, Jan Zelený, Jan Hrbatý, Pavel Suk, Ivan Padělek, Jiří Kubát, Marian Havel či gólman Jan Jíra. Juniorkou Dukly prošli další současní členové kádru Pelhřimova: Richard Adam a Adam Rašner.

Zápas mezi Duklou Jihlava a Spartakem Pelhřimov začíná v úterý 4. září v 18 hodin, vstupné je stanoveno na 20 korun. Přijďte podpořit Duklu v posledním domácím přípravném utkání před startem nové sezony!