Regionální derby je tady! Dukla hostí Horáckou Slavii Třebíč

14.09.2012 / Zdeněk Drla

Vstup do nové sezony 2012/2013 vyšel hokejistům Dukly Jihlava na jedničku s hvězdičkou. V prvním kole nového soutěžního ročníku deklasovali před domácím publikem Královské lvy 7:1. Nyní je čeká další oříšek. Los první ligy jim přiřkl regionálního rivala z Třebíče. A znovu před vlastními fanoušky. Horácká Slavia zdolala v prvním mistrovském zápase sezony houževnatou Kadaň 2:1. O náboj víkendového derby Vysočiny je tedy postaráno.
Zápas mezi Duklou Jihlava a Horáckou Slavií Třebíč startuje na Horáckém zimním stadionu v sobotu 15. září 2012 v 17:30 hodin. Brány jihlavského hokejového stánku se otevřou o hodinu dříve.

Víc než bleskový vstup do zápasu předvedli ve středu v premiéře nového ligového ročníku hokejisté Dukly Jihlava proti Hradci Králové. Už po devatenácti vteřinách vedli zásluhou Daniela Hodka 1:0, o dalších sedmnáct vteřin později přidal druhý gól Jihlavy Michal Jeslínek. Když v následujících minutách dvakrát skóroval Ondřej Malec, bylo prakticky rozhodnuto. Jihlavská Dukla nastřílela Hradci celkem sedm gólů. „Takový zápas, jako byl ten s Hradcem, je pro nás povzbuzením. Snad se nám podaří vlítnout i na Třebíč a body zůstanou doma,“ vyjádřil přání směrem k sobotnímu derby s Horáckou Slavií dvougólový střelec Ondřej Malec.

Právě dobrý vstup do utkání a přesná střelba je to, na co se fanoušci červenožlutých barev těší nejvíc. V sobotu by jich mělo na Horácký zimní stadion dorazit velké množství. Vždyť právě regionální derby se sousední Třebíčí jsou již dlouhá léta víc než "obyčejný" ligový zápas.

"Nesmíme se uspokojit vysokou výhrou nad Hradcem. Proti Třebíči musíme nastoupit minimálně se stejným elánem a nasazením jako ve středečním zápase," říká útočník Michael Polcar, který se těší na zaplněné tribuny Horáckého zimního stadionu. "Jsme rádi, že jsme první výhrou dali skvělou pozvánku na druhý domácí zápas. Věřím, že nás fanoušci budou hnát k dalšímu vítězství," doplňuje sympatický forvard.

Třebíč: Dobré výsledky v přípravě a první ligové vítězství

V přípravném období se sobotní soupeř Dukly představil v dobrém světle. Prohrál pouze dvakrát z deseti případů, v ostatních zápasech vždy bodoval - budeme-li počítat i nedohraný zápas Regionálního poháru se Znojmem, který byl za stavu 3:2 pro Třebíč předčasně ukončen pro hromadnou bitku. Tento zápas byl nakonec řídícím orgánem poháru oboustranně kontumován, protože oba týmy po rvačce odmítly pokračovat ve hře.

Horácká Slavia vyhrála, i když těsně, oba přípravné duely s Duklou Jihlava (1:0 a 3:2), byla vyrovnaným soupeřem Olomouci (1:2 a 5:4 vždy po samostatných nájezdech) i již zmiňovanému Znojmu. Dvakrát přehrála Písek. Právě vítězstvím 4:2 na jihu Čech si svěřenci trenéra Kamila Pokorného zajistili vítězství v letošním třetím ročníku Regionálního poháru. K triumfu jim na dálku pomohla právě jihlavská Dukla, když v generálce na novou sezonu porazila do té doby vedoucí Olomouc na jejím ledě 4:1 a připravila ji tak o putovní pohár. Slavilo se proto v Třebíči a to už podruhé v řadě. Letní Regionální pohár ovládla totiž Třebíč i vloni.

V prvním ligovém kole neprohrál žádný z týmů z Vysočiny. Rebelové deklasovali "nové" Berounské medvědy 7:3, Jihlava Lvy z Hradce Králové 7:1 a Třebíč Kadaň 2:1. Právě třebíčské vítězství se nerodilo lehce. Před domácím publikem Horáci dokonce prohrávali. Ve druhé třetině ale zavelel k obratu Tomáš Kaut, vítězný gól zaznamenal ve 34. minutě obránce Rostislav Malena, který se do rodné Třebíče vrátil právě z Dukly Jihlava, v jejímž dresu strávil řadu sezon.

VYJDE TO DO TŘETICE? I přes velkou snahu se jihlavským hokejistů nepodařilo v přípravných zápasech najít recept na soupeře z Třebíče. Dvakrát mu podlehli o gól. V sobotu se během krátké doby utkají oba týmy potřetí. Foto: Zbyněk Zápotočný

Jak na Horácký zimní stadion?

Vstupné na jednotlivá utkání první hokejové ligy se pro novou sezonu 2012/2013 nemění, zůstává na stejné výši jak v sezoně minulé, tedy 70 korun.

Pro utkání první hokejové ligy budou návštěvníkům Horáckého zimního stadionu k dispozici tři pokladny (při exponovaných zápasech, jakými jsou například sobotní regionální derby s Třebíčí nebo play-off, pak čtvrtá mobilní u vstupu F). Hlavní pokladna je umístěna u nového vstupu G v ulici Tolstého naproti Vysoké škole polytechnické. Ta se otevírá vždy v den utkání v 15:30 hodin. Další dvě pokladny budou otevřeny v 16 hodin u vstupu C směrem zparku.

Pro vstup na stadion mohou fanoušci využít čtyřech vchodů. Všechny jsou osazeny všesměrovými čtečkami kódů a čipů, takže není rozdíl v tom, zda budou chtít na hokej jít s permanentkou, plastovou nabijecí kartou nebo papírovou vstupenkou s čárovým kódem. Vchody se otevírají hodinu před začátkem zápasu, tedy v 16:30 hodin.

Dva turnikety jsou u vstupu G u hlavní pokladny, tři na vstupu C z parku, po jednom pak u vstupů A (schody na hranici HZS a nové haly směrem z parku) a F – na rohu u Pivovaru (tento vstup bude při exponovaných zápasech vyhrazen pro hostující fanoušky).

Držitelé VIP karet mají vyčleněn speciální vstup D (od Pivovaru, vedle Pivnice Posilovna). Tento vstup je osazen turniketem, který umožní vstup pouze pro držitele těchto karet.

Pro fanoušky Horácké Slavie Třebíč je vyčleněn speciální vchod F, kde bude v provozu mobilní pokladna s papírovými vstupenkami.