Jihlavští žáci získali ze čtyř zápasů tři body

29.10.2012 / Jaroslav Wollmann

V sobotu cestovali svěřenci Martina Pykala do Olomouce. Šesťáci zvítězili hladce 5:0, když tři góly vstřelil Patrik Rašín. Mladíci mohli při střelcké převaze 63:6 branek dát daleko více. Osmáci po dvou třetinách prohrávali 2:3. V poslední však propadli a nakonec odešli poraženi 2:7. Svěřenci Tomáše Dzurika přivítali v sobotu na Horáckém zimním stadionu Ledeč nad Sázavou. Mladší žáci remizovali se svým soupeřem 7:7. Starší žáci po prohráli 3:6.

Výsledky 27. 10. 2012

8. třída

8. kolo: Olomouc - Jihlava 7:2 (3:1, 0:1, 4:0)
Branky Jihlavy: Adam, Vrátný. Nejlepší hráči Jihlavy: Daniel Zadina, Jan Trávník.
Sestava Jihlavy:
Škarek - Havelka, Trávník, Zadina, Mareš - Němec, Lupač, Slabý, Adam, Prokš, Habermann, Hrbatý, Vrátný.

„Do utkání jsme vstoupili dobře, vedli jsme 1:0, pak jsme ale nesmyslnou individuální chybou pustili soupeře do hry. Zbytek první třetiny byl soupeř lepší, ale nutno přiznat, že jsme mu to hodně usnadnili. Po domluvě o přestávce jsme ve druhé třetině hru zlepšili, snížili na 2:3 a měli pár šancí na vyrovnání. Místo toho aby kluci do třetí třetiny vlétli s tím, že chtějí utkání otočit, opak byl pravdou. Navíc po další nesmyslné chybě a následnému hloupému faulu soupeř v přesilové hře odskočil na 2:4 a od té doby byl na ledě jen jeden tým, bohužel ne ten náš. Zklamáním je pro mě výkon celého mužstva až na dva nejmladší hráče, kteří ač jsou téměř o dva roky mladší než někteří spoluhráči či protihráči, odvedli spoustu práce a jejich výkon byl víc než dobrý. Je smutné, že hráči, kteří mají hrát příští rok v dorostu, nejsou schopní na sebe vzít zodpovědnost za výsledek a výkon mužstva a alespoň v utkání odevzdat to nejlepší, co v sobě mají," řekl po utkání trenér Pykal.

Aktuální tabulku po 8. kole naleznete v sekci mládež či kliknutím zde.

6. třída

8. kolo: Olomouc - Jihlava 0:5 (0:0, 0:3, 0:2)
Branky Jihlavy: Rašín 3, Sapík, Najman. Nejlepší hráč Jihlavy: Patrik Rašín.
Sestava Jihlavy:
Krejčí - Buzek, Volák, Jančí, Rašín - Najman, Žižka, Chlubna, Brož, Rampír, Svoboda, Čermák, Sapík.

„Utkání se hrálo od samého začátku do konce na jednu branku a jen díky naší nemohoucnosti v zakončení a někdy velice zajímavým zákrokům brankáře soupeře, neskončilo větším brankovým rozdílem. Poměr střel 63:6 v náš prospěch hovoří za vše. Mám tak z utkání smíšené pocity. Hra byla dobrá, ale radost mi kazí naše (ne)produktivita," řekl po utkání trenér Pykal.

Aktuální tabulku po 8. kole naleznete v sekci mládež či kliknutím zde.

Starší žáci

7. kolo: Jihlava - Ledeč nad Sázavou 3:6 (0:3, 1:3, 2:0)
Branky a nahrávky Jihlavy: 32. Matějka, 43. Štěrba (Zápotočný), 55. Musil (Komín). Nejlepší hráči Jihlavy: Jakub Štěrba, Jakub Komín.
Sestava Jihlavy:
Lepeška - Adamová, Komín, Mareček, Chromý, Martinů, Koláček - Daňhel, Tušer, Musil - Štěrba, Vaněk, Zápotočný - Matějka, Kolátor, Novák.

„Vstup do utkání nebyl špatný a z prvních pěti minut jsem měl dobrý dojem. Soupeř ale mezi 5. - 12. minutou z 6 střel vsítil 3 branky a kluci najednou byli jak opařeni a přestali hrát. Bohužel nemáme v týmu lídra, který by to v útlumu vzal na sebe a strhl výkonem ostatní. Až v půlce klání, kdy si soupeř vsítil kuriózní vlastní gól, tak jsme lehce ožili, nicméně na zvrat v utkání to nebylo. K lepším výsledkům a zejména hernímu projevu nám chybí 2 - 3 kvalitní starší hráči, kteří kdyby byli, tak by dokázali mladším pomoct a jak již jsem zmiňoval, vzít to na sebe a zvednout výkon celého týmu," řekl po utkání trenér Dzurik.

Aktuální tabulku po 7. kole naleznete v sekci mládež či kliknutím zde.

Mladší žáci

7. kolo: Jihlava - Ledeč nad Sázavou 7:7 (3:3, 3:3, 1:1)
Branky a nahrávky Jihlavy: 7. Polodna, 10. Havel (Menšík), 17. Augusta, 31. Vondrů, 33. Vorlíček (Vondrů, Augusta), 37. Menšík (Havel), 44. Mikeš. Nejlepší hráči Jihlavy: Matouš Menšík, Patrik Augusta, Kateřina Seemannová.
Sestava Jihlavy:
Pavlas (30. Falta) - Mikeš, Seemannová, Sapík M., Schwarz, Hroch - Augusta, Racek, Kochrda - Menšík, Polodna, Havel - Vorlíček, Vondrů.

„K vidění bylo dramatické utkání od začátku až do závěrečné sirény. Těší mě, že kluci začali více kombinovat a hrát více jako tým a ne jako jedinci. V 1. polovině zápasu jsme byli aktivnější, chybělo proměnit dvě tři šance a soupeři utéct ve skóre. Nepodařilo se a navíc jsme obdrželi dost laciné branky, což soupeře nakoplo a ve zbytku zápasu to bylo velice vyrovnané utkání, kde zvítězit mohli jak hosté, tak i my. Kluci ale makali a bojovali naplno a i za tu mírnou střeleckou převahu 45:33 jsme si to možná zasloužili trochu více. Nicméně s výkonem jsem vcelku spokojen. Čím více bude takových dramatických zápasů, bude to pro kluky jen a jen dobře. Když příště strhnou zápas na svojí stranu, tak to bude ještě lepší a ušetří tím nám trenérům a rodičům trochu těch nervů a možná i pár let života," řekl po utkání trenér Dzurik.

Aktuální tabulku po 7. kole naleznete v sekci mládež či kliknutím zde.