Jakub Kadlec odchází na hostování do Berouna

27.11.2012 / Zdeněk Drla

Dvacetiletý útočník Dukly Jihlava Jakub Kadlec odchází na měsíční hostování do prvoligového Berouna. „Máme přetlak mladých hráčů, nemůžeme dát všem dostatek prostoru. Pokud se objevila možnost umístit Kubu na hostování do první ligy a mít kontrolu nad jeho návratem ještě v této sezoně, využili jsme toho," řekl jednatel Dukly Jihlava Bedřich Ščerban k přesunu mladého útočníka do středočeského klubu. Jakub Kadlec by se v dresu Medvědů měl podle všeho objevit už ve středečním utkání 26. kola v Hradci Králové.

Změna působiště mladého útočníka se zrodila v tomto týdnu, kdy Beroun doplňuje kádr poté, co z týmu odešel hrající asistent Pavel Vostřák, jenž zamířil za hokejovým chlebem do sousedního Německa.

Pro dvacetiletého forvarda bude mise v Berouně podle jednatele Dukly přínosná. „Dostane více možností a prostoru v první lize a my s ním nadále můžeme počítat a sledovat jeho rozvoj,“ uvedl Ščerban s tím, že po skončení měsíčního hostování se bude případně jednat o jeho prodloužení. „Vše se bude odvíjet od aktuálních potřeb našeho A-týmu," vysvětlil jednatel.

Jakub Kadlec přišel do Dukly Jihlava před startem sezony z pražské Slavie, předešlé dvě sezony odehrál v juniorském týmu rakouského Salzburgu. Za Duklu nastoupil letos k pěti prvoliogovým duelům, v nichž zaznamenal jeden kanadský bod za asistenci. Formou střídavých startů působil v druholigovém týmu Moravských Budějovic, kde ve dvanácti zápasech nasbíral sedm kanadských bodů (3+4). 

DO BEROUNA. Jakub Kadlec bude nyní bojovat v dresu Medvědů z Berouna. Foto: Zdeněk Drla