Jihlavští žáci hostili Přerov a cestovali do Brodu

05.12.2012 / Jaroslav Wollmann

V sobotu 1. prosince cestovali svěřenci Tomáše Dzurika do nedalekého Havlíčkova Brodu. Mladší žáci v Kotlině sehráli vyrovnanou partii a po zásluze si připsali bod za remízu 5:5. Čtyři branky zaznamenal Tomáš Chlubna. Starší žáci na svého soupeře nestačili a prohráli vysoko 2:10. Svěřenci Martina Pykala hostili v neděli Přerov. Šesťáci si do tabulky připsali dva body za výhru 6:5. V tabulce jim náleží druhá příčka. Osmáci se poté radovali z těsného vítězství 4:3. V tabulce jim náleží čtvrtá příčka.

Výsledky 1. - 2. 12. 2012

8. třída

13. kolo: Jihlava - Přerov 4:3 (2:2, 0:0, 2:1)
Branky Jihlavy: Adam, Vrátný, Chvátal, Kozel. Nejlepší hráči Jihlavy: Daniel Šťastný, Jan Prokš.
Sestava Jihlavy:
Šťastný - Habermann, Trávník, Zadina, Mareš - Adam, Vrátný, Chvátal, Lupač, Hrbatý, Prokš, Kozel.

„Máme trošku problémy se sestavou díky nemocem a zraněním, ale kluci dnes podali velice dobrý výkon a i v 11 lidech vydrželi celý zápas se soupeřem držet krok. Jsem rád, že se ve hře začínají objevovat věci z tréninku a hlavně hráči v posledních zápasech působí jako parta a to je jediná cesta k lepším výkonům. Vítězství jsme si dnes zasloužili," řekl po utkání trenér Pykal.

Aktuální tabulku po 13. kole naleznete v sekci mládež či kliknutím zde.

6. třída

13. kolo: Jihlava - Přerov 6:5 (1:3, 2:1, 3:1)
Branky Jihlavy: Najman 3, Svoboda 2, Brož. Nejlepší hráč Jihlavy: Adam Najman.
Sestava Jihlavy:
Krejčí - Volák, Rašín, Buzek, Jančí - Najman, Rampír, Žižka, Chlubna, Brož, Svoboda, Sapík, Čermák.

„Průběh utkání hodně ovlivnila nešťastná branka v první třetině. Do té doby jsme byli jasně lepším týmem a určovali tempo hry. Soupeř po této brance ožil a my naopak byli zakřiknutí, přestali jsme hrát to, co na začátku. Ukázala se ovšem síla a bojovnost této party a zápas kluci dokázali zaslouženě otočit," řekl po utkání trenér Pykal.

Aktuální tabulku po 13. kole naleznete v sekci mládež či kliknutím zde.

Starší žáci

11. kolo: Havlíčkův Brod - Jihlava 10:2 (3:0, 4:1, 3:1)
Branky a nahrávky Jihlavy: 39. Zadina (Daňhel), 47. Trávník (Tušer). Nejlepší hráč Jihlavy: Nikdo.
Sestava Jihlavy:
Lepeška - Trávník, Koláček, Martinů, Komín, Zápotočný, Adamová - Daňhel, Zadina, Kardoš - Štěrba, Tušer, Vaněk - Mareček, Matějka, Novák - Chromý.

„Škoda začátku utkání, kdy se hra přelévala ze strany na stranu a bylo to vyrovnané. Jenže dva naše zbytečné fauly znamenaly 2 góly v přesilovkách soupeře a tím se dostali domácí na koně. A od druhé třetiny byli domácí už jednoznačně lepší a výhru si zasloužili. Klukům nelze upřít snaha, dnes ale rozhodla jednoznačně herní kvalita na straně soupeře. Zejména markantní rozdíl v reakcích na různé herní situace. To, co bylo pro soupeře automatické, nám činilo problém. Brodští se lépe uvolňovali a nabízeli, ale i lépe řešili rovnovážné i nerovnovážné situace. Situace 1 na 1 soupeř řešil obruslením či kličkou, my naopak ztrátou pohybu nebo nepokrytím kotouče. Situace jako 2 na 1 či 3 na 2 také řešili hokejovějším způsobem a byli schopný správně volit včasnou příhru nebo naopak zakončení. Zatímco naši kluci v těchto situacích neprokázali již zmíněnou hokejovost a většinou se rozhodli pro špatné řešení, ať už v útočných nebo v obraných situacích. Proto jsme dnes na lepší výsledek nemohli pomýšlet," řekl po utkání trenér Dzurik.

Aktuální tabulku po 11. kole naleznete v sekci mládež či kliknutím zde.

Mladší žáci

11. kolo: Havlíčkův Brod - Jihlava 5:5 (1:2, 3:2, 1:1)
Branky a nahrávky Jihlavy: 5. Chlubna (Augusta), 10. Chlubna, 28. Chlubna, 39. Menšík (Přibil, Schwarz), 51. Chlubna. Nejlepší hráči Jihlavy: Kateřina Seemannová, Tomáš Chlubna.
Sestava Jihlavy:
Pavlas (30. Falta) - Mikeš, Schwarz, Seemannová, Vondrů, Pittner - Augusta, Čermák, Přibil - Racek, Chlubna, Menšík - Kochrda, Vorlíček.

„S prvním týmem tabulky jsme sehráli dobré utkání a byla to přetahovaná o skóre od první do poslední minuty. První polovina utkání byla velice vyrovnaná, jak herně, tak počtem střeleckých pokusů. Škoda našich tří velice lacině obdržených branek, které si gólman rozhodně nedá za rámeček. V druhé polovině nás soupeř v některých pasážích mírně přehrával a lehce přestřílel. A to zejména díky 4 až 5 šikovných klukům, kteří lépe kombinovali než my. Ročník 2002 je v Brodě ten z povedenějších, proto je pozitivní, že jsme s něma dokázali držet krok. Samozřejmě výkon některých kluků se mě líbil více, některých méně. Celkově to ale kluci dobře odmakali. Snažili se co nejméně zbavovat kotoučů a měli snahu něco vymyslet či pokusit se o kličku.Tudíž si zaslouženě odvážíme z Kotliny spravedlivou remízu," řekl po utkání trenér Dzurik.

Aktuální tabulku po 11. kole naleznete v sekci mládež či kliknutím zde.