Před Duklou stojí velká výzva. Do Jihlavy zavítá rozjetá Olomouc

07.12.2012 / Libor Kucza

Jihlavští hokejisté završí sobotním duelem již třetí desítku odehraných utkání v letošním ročníku první ligy. Na Horáckém zimním stadionu bude k vidění střetnutí s aktuálně druhým celkem tabulky. Olomoučtí Kohouti válí. V posledních deseti soubojích vždy brali body. Přeruší svěřenci Petra Vlka tuto sérii? To se dozvíme v sobotu 9. prosince v 17:30. K dispozici bude rovněž tradiční textový on-line přenos.

Olomoucký hokej se dere vzhůru. Skvostnou formu potvrdili Hanáci v předchozím kole proti houževnaté Kadani. Utkání s nepříjemným soupeřem ovládali již od prvních minut. Nejprve otevřel skóre Lukáš Kucsera, do dvoubrankového vedení poslal Kohouty Petr Kolouch. I přes kadaňské snížení se hosty kýžené drama nekonalo. Olomouc díky dvěma slepeným trefám znovu odskočila. V závěrečné třetině korigoval svým druhým přesným zásahem na konečných 5:1 Radim Kucharczyk. „Kdyby hosté dali na 2:2, tak nevím, jak bychom vypadali. Nepochopím, proč jsme se z toho na chvíli rozložili. V závěru jsme už hráli, jak jsme chtěli. Trochu nám nahrálo, že hrál dnes Chomutov, protože hostům chyběl Seman, který dával v poslední době hodně gólů. Mladí kluci ale o to víc létali a ukázali, že je Kadaň kvalitní mužstvo,“ vysekl Kadani poklonu trenér domácích Petr Fiala.

Jihlavští hokejisté cestovali na sever Čech. V ústecké Zlatopramen Areně zahájili utkání lépe domácí, kteří ujali vedení již ve 4. minutě. Zanedlouho však vyrovnal Jakub Pekárek. Branka, kterou vsítil v 16. minutě domácí Petr Pavlík, se ukázala být rozhodující. V dalších dvou třetinách totiž vyšly oba celky gólově naprázdno. „Věděli jsme, že nás v Ústí nad Labem nečeká lehké utkání. Cením si toho, že kluci bojovali do poslední vteřiny a nic neodevzdali. Měli jsme v zápase zbytečně hodně vyloučených hráčů, to by se stávat nemělo. Soupeř naši nedisciplinovanost potrestal dvěma góly,“ prozradil alfu omegu jihlavského neúspěchu lodivod Petr Vlk.

S Olomoucí mají jihlavští hokejisté vyrovnanou bilanci

První vzájemné střetnutí proběhlo ve čtvrtém kole. Úvodní třetina nepřinesla radost ani jedné straně, skončila totiž bez branek. Ve druhé části se jako první prosadil Matěj Pekr. Za domácí vyrovnával z nařízeného trestného střílení necelé dvě minuty před druhou přestávkou Tomáš Čachotský. Když se zhruba 8 minut před koncem prosadil Radim Herman, vypadalo to s Duklou bledě. V závěru však přišel senzační obrat. V 57. minutě vyrovnával Lukáš Nahodil, o pouhou minutu později rozhodl o výsledku duelu Michal Jeslínek – 3:1. Tři body tak zůstaly na Vysočině.

Utkání na Hané vyznělo lépe pro domácí celek, který kontroloval hru. V úvodu druhé části vedli Kohouti již 2:0. Snížení nepříznivého skóre přišlo z hole Radka Hubáčka. Ani to však červenožlutým na body nestačilo. Domácí totiž ve třetí třetině dvěma rychlými brankami zpečetili osud střetnutí. Po skončení řádné hrací doby svítilo na světelné tabuli skóre 4:1.

Kanadské bodování olomouckého kádru má svého jasného lídra, je jím Matěj Pekr. Čtyřiadvacetiletý útočník má na svém kontě již 35 bodů! To ho řadí na druhé místo v rámci celé první ligy. S šestnácti vstřelenými brankami je rovněž nejlepším střelcem Hanáků. Obráncům vládne se solidní porcí osmnácti bodů kapitán Mory Jakub Bartoň. Brankoviště Kohoutů hájí dvojice Libor Kašík – Tomáš Halász. První jmenovaný má 93,09% úspěšnost zásahů, náhradník Halász dokonce 94,07%!

SOUBOJ O KAŽDÝ CENTIMETR LEDU. Důraz olomouckých borců pociťuje v útočné třetině Michal Jeslínek. Zopakuje Dukla výkon z prvního vzájemného souboje?
Foto: Zbyněk Zápotočný

30. kolo: sobota 8. prosince 2012

HC Dukla Jihlava – HC Olomouc (17:30)
Královští lvi Hradec Kárlové – HC Most (17:00)
HC Stadion Litoměřice – HC Rebel Havlíčkův Brod (17:00)
Salith Šumperk – Medvědi Beroun 1933 (17:00)
HC Benátky nad Jizerou – IHC Písek (17:00)
SK Kadaň – BK Mladá Boleslav (17:00)
SK Horácká Slavia Třebíč – HC Slovan Ústečtí Lvi (17:30)