Útočník Jakub Kadlec zůstává v Berouně

28.01.2013 / Zdeněk Drla

Útočník Jakub Kadlec bude hostovat z Dukly Jihlava v Berouně až do konce sezony, dohodly se na tom oba kluby. „V původním plánu bylo, že se Kuba vrátí zpět do do Jihlavy. Hostování bylo podepsáno do 27. ledna. Beroun nás ale oslovil s tím, že jsou s výkony Kuby velmi spokojeni a vidí ho jako standartního hráče základního kádru. Požádali nás, zda jsme ochotni prodloužit hostování do konce sezony," vysvětluje jednatel Dukly Jihlava Bedřich Ščerban. Dvacetiletý útočník tak zůstává ve středočeském klubu.

Do Berouna odešel Jakub Kadlec na konci listopadu loňského roku, původně měsíční hostování bylo na sklonku roku o další měsíc prodlouženo, tesně před přestupním termínem přišla žádost z týmu Medvědů o prodloužení účinkování mladého útočníka na stadionu u řeky Berounky až do konce sezony. Dukla aktuálně předposlednímu týmu tabulky, který bude shodou okolností hostit ve středečním 46. kole, vyšla vstříc. „Po zvážení šířky našeho kádru a našich možností jsme se rozhodli Berounu vyhovět. Pro Kubu to bude výrazně větší zatížení, ale zároveň získá větší prostor, než by měl u nás," zdůvodňuje podstatu prodloužení hostování jednatel Dukly Jihlava Bedřich Ščerban.

Jakub Kadlec je odchovancem havlíčkobrodského hokeje, do Jihlavy přišel před sezonou z pražské Slavie, jejímž byl kmenovým hráčem. Poslední dvě sezony působil v juniorském týmu rakouského Salzburgu.

V sezoně 2012/2013 nastoupil za Duklu k pěti mistrovským utkáním, ve kterých si připsal jeden kanadský bod. Dres s medvědem na prsou oblékl už devatenáctkrát a nastřádal osm bodů (1+7). Premiérový gól v seniorské kategorii zaznamenal v utkání 40. kola na ledě "svého" Havlíčkova Brodu.