Jihlavští žáci cestovali do Chrudimi

20.02.2013 / Jaroslav Wollmann

V sobotu 16. února cestovali svěřenci Tomáše Dzurika do Chrudimi, aby zde odehráli další mistrovské zápasy. Mladší žáci nezvládli podle svých představ první třetinu, kterou prohráli 2:5. I když poté přidali, na bod to nestačilo. Mladíci prohráli 6:9. Starším žákům se vedlo o poznání lépe. Základ vítězství položili žáci ve druhé části, kterou vyhráli 5:2. Celkově se radovali z výhry 8:7 a ze zisku dvou bodů. Tři branky vstřelil Adam Najman.

Výsledky 16. 2. 2013

Starší žáci

21. kolo: Chrudim - Jihlava 7:8 (1:1, 2:5, 4:2)
Branky a nahrávky Jihlavy: 16. Najman (Daňhel), 25. Najman (Chromý, Musil), 27. Adamová (Chromý), 28. Tušer (Štěrba), 32. Tušer, 40. Trávník (Štěrba, Tušer), 46. Najman (Daňhel), 53. Chromý (Tušer). Nejlepší hráči Jihlavy: Leoš Chromý, Jakub Štěrba, Jan Trávník.
Sestava Jihlavy:
Lepeška - Zadina, Komín, Trávník, Koláček, Mareček, Martinů - Daňhel, Najman, Musil - Štěrba, Vaněk, Tušer - Chromý, Matějka, Novák - Adamová.

„Čekalo nás od domácích milé přivítání v podobě pětiminutového kolotoče, který nám připravili. Naštěstí nás několika zásahy podržel gólman, kluci se z toho oklepali a hru jsme začali postupně vyrovnávat. V druhé části přišla výborná pasáž, kdy jsme soupeře přehrávali a dokázali vsítit 4 branky. Ovšem za stavu 5:1 jsme přestali hrát a zbytečně se utkání zdramatizovalo. S fyzickou hrou soupeře se naši borci vyrovnali dobře, ale zřejmě se projevily jarní prázdniny. Přílišná rozjařenost a nepozornost kluků způsobila ve hře strašné výkyvy. Dokázali jsme předvádět několik střídání dobrou hru a z ničeho nic přišla naopak několika minutová pasáž, kdy jsme kupili chybu za chybou. Určitě ale kvalitní utkání s dramatem do posledních sekund a cenným vítězstvím pro nás," řekl po utkání trenér Dzurik.

Aktuální tabulku po 7. kole nadstavby naleznete v sekci mládež či kliknutím zde.

Mladší žáci

21. kolo: Chrudim - Jihlava 9:6 (5:2, 3:2, 1:2)
Branky a nahrávky Jihlavy: 5. Mikeš, 17. Čermák (Adam T.), 21. Racek, 35. Čermák, 42. Racek (Čermák), 46. Adam T. (Racek). Nejlepší hráči Jihlavy: Patrik Čermák, Tomáš Racek.
Sestava Jihlavy:
Pavlas - Mikeš, Přibil, Pittner, Schwarz - Augusta, Racek, Vondrů - Havel, Čermák, Polodna - Mlejnek, Adam T.

„I když jsme byli nuceni přijet s velice mladým týmem, tak si myslím, že soupeř byl k poražení. Rozhodla vůle po vítězství a nasazení, které bylo u některých našich hráčů tristní. Je velká škoda, že v dnešní době chybí klukům konkurence. Když si vzpomenu, že před 15 lety, což není dávno, jsem byl v jejich věku a bylo nás v týmu 30 a o místo v sestavě byl mezi námi boj, tak je špatné, že tohle kluci nezažívají a nejsou nuceni na ledě nechat vždy maximum. Jinak dnes byla velká škoda, že jsme zbytečně faulovali, čehož domácí dokonale využili a dali nám 4 branky v početní výhodě. To se ukázalo jako rozhodující a určilo to konečnou podobu výsledku," řekl po utkání trenér Dzurik.

Aktuální tabulku po 7. kole nadstavby naleznete v sekci mládež či kliknutím zde.