Jihlavští žáci odehráli další mistrovské zápasy

11.03.2013 / Jaroslav Wollmann

Svěřenci Martina Pykala dohrávali ve středu 23. kolo, kdy hostili Havlíčkův Brod. Oba zápasy skončily smírně 4:4. V sobotu poté cestovali do Hodonína, odkud si dva body dovezla 6. třída, kterým v tabulce patří druhé místo. Osmáci jsou v tabulce na páté pozici. Svěřenci Tomáše Dzurika odehráli poslední mistrovské zápasy, kdy cestovali do Skutče. Mladší žáci prohráli 4:5 a skončili v tabulce na čtvrtém místě. Starší remizovali 2:2 a svou skupinu vyhráli.

Výsledky 6. - 9. 3. 2013

8. třída

Dohrávka 23. kola: Jihlava - Havlíčkův Brod 4:4 (1:1, 0:0, 3:3)
Branky Jihlavy: Vrátný 2, Adam, Prokš. Nejlepší hráči Jihlavy: Jan Prokš.
Sestava Jihlavy:
Šťastný - Kozel, Habermann, Zadina, Havelka - Chvátal, Novák, Prokš, Slabý, Vrátný, Adam, Hrbatý, Němec, Lupač.

„Soupeř byl v první třetině lepší a měl více brankových příležitostí. Ve druhé části se hra vyrovnala a od poloviny utkání jsme byli lepším týmem. Bohužel soupeř využil za stavu 4:2 dvě naše zbytečné chyby a se štěstím srovnal. Náš výkon dnes ale nebyl nejlepší, a tak je remíza asi zasloužená," řekl po utkání trenér Pykal.

26. kolo: Hodonín - Jihlava 6:4 (3:1, 2:1, 1:2)
Branky Jihlavy: Chvátal, Hrbatý, Lupač, Slabý. Nejlepší hráči Jihlavy: Celé mužstvo.
Sestava Jihlavy:
Kozel, Habermann, Zadina, Havelka - Chvátal, Novák, Prokš, Slabý, Vrátný, Hrbatý, Němec, Lupač.

„K utkání jsme odjížděli bez 6 hráčů, včetně obou brankářů, takže naše mužstvo připomínalo spíše lazaret. S vypůjčeným gólmanem domácích se kluci s dnešním utkáním poprali velice dobře a ukázali, že umí být i dobrá parta, když chtějí. Nebýt začátku, kdy soupeř ze tří střel dal tři branky a za tři minuty jsme tak prohrávali 0:3, věřím, že by kluci neodjížděli s prázdnou. Od druhé třetiny jsme byli určitě hokejovější, vytvořili jsme si spoustu šancí, měli k dispozici i trestné střílení, ale jejich neproměňování a již zmiňovaný úvod zápasu nás stál lepší výsledek. Domácí hrozili spíše z brejků, ale golmítko z Hodonína několika dobrými zákroky podržel. I přes porážku mám z dnešního výkonu mužstva velice dobrý pocit," řekl po utkání trenér Pykal.

Aktuální tabulku po 26. kole naleznete v sekci mládež či kliknutím zde.

6. třída

Dohrávka 23. kola: Jihlava - Havlíčkův Brod 4:4 (0:1, 3:2, 1:1)
Branky Jihlavy: Rampír, Chlubna, Volák, Najman. Nejlepší hráči Jihlavy: Nikdo.
Sestava Jihlavy:
Krejčí - Volák, Jančí, Homola, Rašín, Buzek - Rampír, Racek, Žižka, Chlubna, Brož, Najman, Čermák, Sapík, Svoboda.

„Utkání nám dnes vůbec nevyšlo a díky našemu špatnému výkonu jsme dnes viděli vyrovnaný zápas, který mohl skončit všelijak. Šance byly na obou stranách a jen díky špatné koncovce obou mužstev bylo konečné skóre 4:4," řekl po utkání trenér Pykal.

26. kolo: Hodonín - Jihlava 2:3 (0:1, 0:1, 2:1)
Branky Jihlavy: Brož 2, Najman. Nejlepší hráči Jihlavy: Celé mužstvo.
Sestava Jihlavy:
Krejčí - Volák, Jančí, Homola, Rašín, Buzek - Rampír, Racek, Žižka, Chlubna, Brož, Najman, Čermák, Sapík, Svoboda.

„S domácími se v této sezóně hrál vždy krásný a rychlý hokej a ne jinak tomu bylo i tentokrát. Utkání mělo spád, bylo k vidění spoustu krásných hokejových momentů a díky brankářům na obou stranách, skončilo utkání pouze 3:2. Výkon kluků byl dnes velice dobrý a vítězství si určitě zasloužili," řekl po utkání trenér Pykal.

Aktuální tabulku po 26. kole naleznete v sekci mládež či kliknutím zde.

Starší žáci

24. kolo: Skuteč - Jihlava 2:2 (0:1, 2:0, 0:1)
Branky a nahrávky Jihlavy: 4. Vaněk (Daňhel), 52. Chromý (Vaněk, Daňhel). Nejlepší hráči Jihlavy: Matěj Daňhel, Leoš Chromý.
Sestava Jihlavy:
Lepeška - Mareček, Koláček, Zápotočný, Komín, Adamová - Daňhel, Tušer, Chromý - Štěrba, Vaněk, Novák - Matějka, Kolátor.

„Poslední soutěžní utkání sezóny předvedli kluci bojovný výkon, kde jsme dokázali zahodit několik stoprocentních šancí a rozešli se s domácími smírně, ale vítězství jsme si zasloužili více my. Se sezónou panuje poměrně spokojenost, zejména druhá část soutěže, kdy se nám vykrystalizovala i stabilizovala sestava, tak jsme předváděli pohledný kombinační hokej a kluci soupeře převyšovali v útočných i obranných dovednostech, na kterých jsme během roku intenzivně pracovali. Mezi tahouny a nejlepší hráče patřili Daňhel, Musil, Zadina, Trávník. Ti vynikali i na výběrech kraje ročníku 2000, když budou i v následujících letech mít stejný přístup k tréninku, tak můžou být velkým příslibem do budoucna.

Výkonnostní růst a dobré zápasy dokázali předvádět Tušer, Mareček, Martinů či smolař sezóny Kardoš, který dvě třetiny zápasů promarodil. Své si ve většině zápasů odehráli i Komín, Koláček, Zápotočný nebo Chromý. V bráně se několika výbornými výkony prezentoval Lepeška a velkým přínosem pro nás byli i mladíci ze šesté třídy, zejména Najman, Homola, Rašín, Volák či Svoboda, kteří když nastoupili, vždy patřili k nejlepším. Takže jsem rád, že se zde najde spousta šikovných kluků a bude jen na nich, jak se v následujících pro ně hokejově důležitých letech budou vyvíjet. Každopádně přeju všem svým ovečkám hodně štěstí, zdraví i zdaru do těchto dalších let, ať s nimi co nejméně mlátí puberta a vše dělají na 100% a hlavně s chutí a radostí," řekl po utkání trenér Dzurik.

Aktuální tabulku po 10. kole nadstavby naleznete v sekci mládež či kliknutím zde.

Mladší žáci

24. kolo: Skuteč - Jihlava 5:4 (1:0, 3:3, 1:1)
Branky a nahrávky Jihlavy: 28. Vondrů (Hroch), 36. Vondrů (Augusta), 38. Chvátal (Racek, Schwarz), 59. Vranka. Nejlepší hráč Jihlavy: Jiří Kochrda.
Sestava Jihlavy:
Falta (30. Pavlas) - Mikeš, Hroch, Vranka, Schwarz, Vorlíček - Augusta, Kochrda, Vondrů - Chvátal, Racek, Polodna.

„V první části jsme soupeře jednoznačně přehrávali, bohužel tahali jsme kotouče až do branky. A když už jsme vystřelili, tak se jednalo o nepřesnou ránu často s takovou razancí, že puk málem přimrznul k ledu. Podařilo se nám nakonec otočit a dostat se do vedení 3:2, ale zbytečné individuální chyby znamenaly, že soupeř opět skóre otočil a vyhrál. Prohráli jsme si to také i kvůli velké nedisciplinovanosti, lenosti a nešikovnosti, kdy jsme téměř celou třetinu zápasu odehráli kvůli hloupým faulům v oslabení. Nicméně můžu říct, že kluci udělali určitě pokrok a zlepšili se. Vidím v tomto týmu spoustu hráčů „na hraně", u kterých bude záležet, jak budou růst mentálně či fyzicky. Můžou poté výkonnostně vylítnout. Kluci jako Mikeš, Augusta, Kochrda, Vondrů, Sapík či Přibil mají každý nějaké přednosti.

Někteří to mají v hlavě, ale zatím je to horší s koordinací pohybu či rychlostí, jiní zas dobře bruslí a potřebovali by v hlavě více vyspět, další zas má herní myšlení či techniku hole, ale horší je to s již zmiňovaným bruslením. Bude zajímavé sledovat, kdo z nich se v dalších letech stane komplexnějším hokejistou a ostatním uteče. Největší pokrok v dovednostech udělali během sezóny Racek a Seemannová a byli pro tým velkým přínosem. Jednoznačně daleko přede všemi je duo Chlubna - Čermák, kteří patří k nejlepším ve svém ročníku 2002 v celé republice. Jsou šikovní, učenliví, pracovití a vždy zvedli hru celého týmu a v každém zápase herně dominovali. Jejich dovednosti a herní myšlení rostou mílovými kroky a doufám, že v tom budou stále pokračovat. A že nově příchozí čtvrťáci na ně navážou a budou se také takto kvalitně a rychle rozvíjet, potencionál na to mají," řekl po utkání trenér Dzurik.

Aktuální tabulku po 10. kole nadstavby naleznete v sekci mládež či kliknutím zde.