Osmáci Dukly si vezou z Memoriálu Martina Čecha třetí místo

04.04.2013 / Tomáš Lysý, Vladimír Šťastný

Poslední březnový víkend se konal v Havlíčkově Brodě již 5. ročník Memoriálu Martina Čecha. Svěřenci trenéra Martina Pykala skončili na bronzové pozici, když nestačili pouze na vítězný Warrior Brno a domácí Rebel Havlíčkův Brod. V souboji o třetí místo malí Dukláci porazili jasně Krkonoše 4:0. Nejlepším obráncem celého turnaje byl jmenován jihlavský Jan Trávník.

Vedoucí týmu osmé třídy, Vladimír Šťastný, hodnotí vystoupení mladých Dukláků kladně:
"Měli jsme na turnaji společně se Skalicí nejmladší tým. Kluci však bojovali v každém zápase do posledních sil. Většina zápasů byla hodně vyrovnaných a rozhodovala v nich momentální střelecká pohoda."

Zápasy a výsledky Dukly Jihlava:

V prvním zápase nastoupili hráči Dukly ročníku 1999 a 2000 proti slovenské Skalici a hned si připsali vítězství, o kterém rozhodli již v první třetině. Po trefách Daniela Zadiny, Vítězslava Kozla a Adama Najmana vedla Jihlava po šesti minutách 3:0. Po zbytek zápasu si vítězství bez problémů udržovala a připsala si do tabulky první tři body. Za Duklu byl v tomto zápase vyhlášen nejlepším hráčem Jan Prokš, který vstřelil čtvrtý gól svého týmu.

HK 36 Skalica - HC Dukla Jihlava 2:4 (0:3, 1:1, 1:0)
Branky a nahrávky Dukly: 2. Zadina (Najman), 6. Kozel (Trávník, Prokš), 6. Najman (Daňhel), 29. Prokš (Martinů).

Druhý zápas poměřila Jihlava síly s týmem Krkonoš. Během první třetiny se soupeř z hor ujal dvakrát vedení, ale červenožlutí dokázali dvakrát zásluhou Matěje Daňhela srovnat krok. Jelikož ve druhé třetině branka nepadla, musela o všem rozhodnout závěrečná část. V ní vstřelil rozdílový gól Milan Tušer. Výhru Dukly pak pojistil trefou do prázdné sítě Jan Prokš. V tomto utkání byl zvolen nejlepším hráčem Jihlavy Adam Najman.

HC Dukla Jihlava - HC Krkonoše 4:2 (2:2, 0:0, 2:0)
Branky a nahrávky Dukly: 4. Daňhel (Zadina), 14. Daňhel, 37. Tušner (Němec), 44. Prokš.

Ve třetím zápase poměřili hokejisté Jihlavy síly s pozdějším vítězem, týmem HCM Warrior Brno. Diváci viděli v každé třetině jednu branku, kterou vždy vstřelili hráči z druhého největšího města České republiky. Ve vyrovnaném zápase si tak Dukla připsala první porážku na turnaji. Nejlepším hráčem Jihlavských byl vyhlášen gólman Nicolas Lepeška.

HCM Warrior Brno - HC Dukla Jihlava 3:0 (1:0. 1:0. 1:0)

Čtvrtý zápas se hráčům s ježkem na prsou vydařil lépe. Do utkání sice opět vstoupili hůře, když již ve třetí minutě poprvé inkasovali, ale o dvě minuty později srovnal stav zápasu Jan Prokš. Celý zápas se opět rozhodoval ve třetí třetině, kdy rozdílovou branku vstřelil útočník Dukly Jan Lupač. Za Jihlavu byl jmenován hráčem zápasu opět brankář, tentokrát Daniel Šťastný. Červenožlutí tak do posledního zápasu bojovali o postup do finále.

HC Dukla Jihlava - HC Chotěboř 2:1 (1:1, 0:0, 1:0)
Branky a nahrávky Dukly: 5. Prokš (Lupač), 44. Lupač.

Poslední zápas v základní části rozhodoval o tom, kdo se podívá do finále. Jistotu měl pouze vítěz tohoto zápasu. Dukle se opět nepovedl start do zápasu. Rychle prohrávala, ale Matěj Daňhel brzy vyrovnal. Stejná situace se opakovala o chvíli později, jen s tím rozdílem, že autor vyrovnání byl Jan Prokš. Stejný hráč pak poslal Jihlavu do vedení. Prostřední část se ale červenožlutým nevydařila, protože inkasovali tři branky a soupeř z Havlíčkova Brodu defacto rozhodl o vítězství. V poslední třetině ještě navýšil výhru Rebelů Fišar. Prohra tak rozhodla o tom, že Dukla bude bojovat o třetí místo s týmem Krkonoš. Nejlepším hráčem za Jihlavu byl zvolen Jan Trávník.

HC Dukla Jihlava - HC Rebel Havlíčkův Brod 3:6 (3:2, 0:3, 0:1)
Branky a nahrávky Dukly:
5. Daňhel, 8. Prokš, 12. Prokš.

V zápase o třetí místo byly budoucí naděje jihlavského hokeje po celý zápas lepší. Jestliže stejného soupeře porazili ve svém druhém zápase na turnaji v poměru 4:2, v boji o bronz mu nedovolili radovat se z gólu ani jednou. Sami naopak vstřelili opět čtyři branky. V první třetině se prosadil nejprve Daniel Zadina a poté Jan Lupač. Prostřední patnáctiminutovku vyhrála Dukla také, když jediným úspěšným střelcem byl Oliver Havelka. Poslední gól červenožlutých na Memoriálu Martina Čecha vstřelil Jan Lupač a zakončil tak jejich podařené vystoupení korunované bronzem. Nejlepším hráčem z řad Dukly v zápase o třetí místo byl jmenován útočník Matěj Daňhel.

Zápas o třetí místo:
HC Dukla Jihlava - HC Krkonoše 4:0 (2:0, 1:0. 1:0)
Branky a nahrávky Dukly: 5. Zadina (Najman, Daňhel), 8. Lupač (Havelka, Prokš), 19. Havelka, 31. Lupač (Prokš).

Finále:
HCM Warrior Brno - HC Rebel Havlíčkův Brod 4:1 (2:0, 1:1, 1:0)
Branky a nahrávky: 13. Opěla (Kunst), 15. Dufek, 24. Daněk (Kolář, Dufek), 45. Jurnečka - 27. Fixa (Donda).

Nejlepším obráncem Memoriálu byl jmenován jihlavský Jan Trávník. Oficiální web turnaje www.memorialmartinacecha.estranky.cz píše: "Za nejlepšího hráče zadních řad byl vyhlášen hokejista, který si domů veze bronzovou medaili. Jihlavský bek si připsal na turnaji jednu asistenci, kterou zaznamenal hned v prvním střetnutí proti Skalici. Produktivitou sice nehýřil, zato však ohromoval svou hrou dozadu." Nejlepším gólmanem byl vyhlášen Hugo Haas z Krkonoš, cenu pro nejlepšího útočníka pak převzal Ondřej Dufek z vítězného HCM Warrior Brno.

Více informací o turnaji najdete zde.

Momentka ze zápasu s Havlíčkovým Brodem. Foto: Vladimír Šťastný.

PŘEDÁNÍ POHÁRU. Legendární obránce reprezentačního týmu Československa, Dukly Jihlava a rodák z Havlíčkova Brodu Jan "Souška" Suchý předává pohár za třetí místo Janu Lupačovi. Foto: Vladimír Šťastný.

BRONZOVÍ HOŠI Z JIHLAVY. Tým Dukly Jihlava s pohárem, medailemi a diplomem, který získal na pátém ročníku Memoriálu Martina Čecha bronz. Foto: Vladimír Šťastný.