Do letní přípravy naskočili i starší dorostenci Dukly

25.04.2013 / Zdeněk Drla

Do letního předsezonního kolotoče tréninků naskočili už i starší dorostenci Dukly Jihlava. Novému trenérovi týmu Petru Svobodovi se na prvním tréninku v hale hlásilo jedenadvacet hráčů ročníku narození 1996 a 1997. „Další tři jsou ještě zdravotně indisponováni. Příchod dalších hráčů je v jednání,“ nastínil Petr Svoboda, který kategorii staršího dorostu převzal po Františku Zemanovi, jenž v minulé sezoně dokráčel se svými svěřenci až do semifinále play-off a vybojoval tak pro Duklu bronzové medaile. „Bude to hodně těžké. Ale věřím, že se kluci semknou,“ říká Svoboda.

Bez jednoho dne rovných deset týdnů – tak dlouho bude trvat letní příprava starších dorostenců Dukly Jihlava před prázdninovou pauzou. Od úterý už mladíci vedení trenérem Petrem Svobodou polykají první tréninkové dávky. „Na prvním tréninku se jich sešlo jednadvacet, další tři jsou zdravotně indisponováni. Další hráči jsou v jednání. Většinou jsou to kluci z Havlíčkova Brodu,“ prozrazuje trenér zdroj možných posil.

Vedle jihlavských hráčů, kteří nastupovali v minulé sezoně v extralize staršího dorostu (ročník 1996) a extralize mladšího dorostu (ročník 1997), se na prvním setkání objevilo i několik nových tváří. „Je tu jeden hráč z Prostějova, Nicholas Lang, který k nám jde na přestup. Dále zkoušíme Filipa Nováčka, je to hráč brněnského Warrioru, poslední dvě sezony hrál v Havlíčkově Brodě,“ vyjmenovává Petr Svoboda.

Letní příprava na novou sezonu, tedy její první část před prázdninovým volnem, bude dlouhá. Co všechno na mladé hokejisty čeká? „Bude toho hodně. Pobyt v tělocvičně, výběhy, schody na letňáku, rychlost na hřišti v Hybrálci… Prostě klasická letní příprava. Budu se snažit, aby to bylo pestré, protože kluci si potřebují v tomto věku i trochu hrát. V přípravě bude prostor i pro hry,“ vyjmenovává trenér aktivity, které jeho svěřence neminou.

Letos čeká mládežnické týmy novinka – díky otevření vedlejší haly mohou trénovat na ledě i v letní přípravě. Zde si budou zlepšovat techniku bruslení (power-skating) a střelbu. „Každý týden budou dva tréninky na ledě,“ doplňuje Svoboda, který bude v trenérském tandemu spolupracovat s Jiřím Jungwirthem. „Bude mým asistentem, vedoucího týmu zatím hledáme,“ dodává pro úplnost.

Před trenéry nyní stojí pořádná výzva v podobě třetího místa loňského staršího dorostu. „Bude to těžké napodobit. Na druhou stranu jsem ale přesvědčen, že se kluci, i bez těch hvězd, co tady byly loni, semknou a věřím, že se dostaneme co nejdál a uděláme podobný úspěch,“ věří svému novému týmu mladý trenér.

Na fotografie z prvního tréninku se podívejte ve fotogalerii.

PRVNÍ TRÉNINK. Na prvním tréninku letní přípravy se starší dorostenci Dukla Jihlava nejprve pořádně protáhli (zleva: Václav Půža, Vojtěch Balaštík a Vladimír Port)...

...poté je čekaly hry. Své basketbalové finty předvádí Jiří Bambula a Michal Kořenář.

Závěr tréninku patřil cvikům. Na snímku obránce Michal Mandát. Foto: Zdeněk Drla