Hokejisté Dukly Jihlava tráví dovolenou různě

04.07.2013 / Zdeněk Drla

Hokejisté Dukly Jihlava si užívají zasloužené dovolené. A každý ji tráví po svém. Někdo vyráží k moři, další bude poznávat krásy Česka, jiný ji stráví pracovně. Jedno mají ale společné, chtějí si hlavně odpočinout po náročném předsezonním drilu a postupně se znovu vracet k tréninkovým návykům. V pondělí 22. července se budou znovu hlásit na Horáckém zimním stadionu.

Tři týdny volna po jedenáctitýdenní letní přípravě nyní užívají hokejisté Dukly Jihlava. Jak si užijí čas před nástupem na led?

Část dovolené stráví gólman Lukáš Sáblík pracovně. „Mám dodělávat a opravovat nějaké věci na domě. A potom odlétáme s rodinou a přáteli na dovolenou. Na dovolenou jedu asi po dvou letech, těším se na ni. Letošní příprava byla dlouhá, takže si rád odpočinu,“ říká šestatřicetiletý Sáblík, jenž bude v nadcházejícím soutěžním ročníku první ligy hostovat v Dukle z Karlových Varů.

Také útočník Michal Velecký bude mít rozděleno volno na několik částí. „Dovolená bude probíhat na chalupě, na rybách a možná se pojedu někam vykoupat. Mám v plánu si koupit nějakou letenku a podívat se třeba do Barcelony - jen na víkend. Žádná dlouhá pobytová dovolená mě nečeká. Spíš si odpočinu na chalupě u práce - kydání hnoje, kopání studny a podobných věcí, které má pro mě můj otec připravené,“ popisuje své plány dobře naladěný pětadvacetiletý hráč, který se na pobyt na chalupě v Beskydech těší. „Vždycky si tam parádně vyčistím hlavu.“

Pobyt u slané vody zvolil v rámci volna slovinský obránce Miha Štebih. „Jedu s kamarády na týden k moři do Vodice v Chorvatsku. Jede nás velká parta, tak to bude výborný. Od nás z Mariboru je to do Vodice čtyři a půl, pět hodin,“ vypráví velice slušnou češtinou rodák z druhého největšího města Slovinska (přes 100 tisíc obyvatel – pozn. aut.). Za teplem míří i útočník Filip Matějka. „S přítelkyní plánujeme cestu někam k moři, do Turecka nebo do Řecka, no a pak zase zpátky do tréninku,“ má jasno o prvních třech červencových týdnech.

Tuzemské krásy bude obdivovat mladý obránce Martin Jícha. „Asi pojedeme s přítelkyní na týden někde tady po Česku. Užiju si ty tři týdny volna, budu se ale udržovat v kondici a pak konečně na led,“ plánuje dvacetiletý hráč, který na závěr letošní letní přípravy obhájit titul Železného muže v triatlonu.

A kde budete trávit dovolenou vy? Foťte se na dovolené a zapojte se do Bordožlutého léta s Duklou.

O letní soutěži pro fanoušky si přečtěte zde.