Jihlava jede do Nitry na Polygon Cup

12.08.2004 / David Schlegel

V prvním zápase turnaje Polygon Cup ve slovenské Nitře absolvují ve čtvrtek od 17:45 jihlavští hokejisté. Soupeřem jim bude domácí extraligový celek HKm Dynamax Nitra. Turnaje se dále účastní mužstvo HC Košice, na poslední chvíli svou účast odvolal ruský Molot Perm, který nahradí mužstvo slovenské první ligy HK VTJ Kinex Topoľčany.
Nitra v posledním přípravném zápase podlehla v Trenčíně slovenskému mistrovi 3:4. V mužstvu působí celá řada hokejistů, kteří v minulosti působili v české extralize nebo alespoň první lize. V brance dostává příležitost litvínovský odchovanec Michal Fikrt, v útoku někdejší kapitán pardubických juniorských mistrů republiky Albín Podstavek, jenž působil v Čechách také v Třinci, Havířově, Kadani nebo Třebíči. V Třinci působil také obránce Vladimír Vlk, před třemi lety krátce hrál v tehdy ještě prvoligovém Liberci Miroslav Štefanka, bratr známějšího Juraje. Miroslav naposledy působil v exotické Jižní Koreji, kde šířil hokej v hlavním městě Soulu. Ze Vsetína a in-line hokejové reprezentace České republiky je dobře známý útočník Martin Vozdecký, několik zápasů za Ústí nad Labem odehrál loni Viliam Čacho a na zkouškách v Šumperku a Slavii Praha byl útočník Tomáš Chrenko. Ani do jednoho kádru se však neprosadil. Na zkoušce je v současnosti v Nitře také bývalý obránce plzeňské juniorky Lukáš Keltyčka. V případě stávky v NHL je možné, že v dresu Nitry nastoupí slavný odchovanec Jozef Stümpel. Nitře bude určitě chybět obránce Jozef Kováčik, který si zlomil malíček.

Naopak právě z Nitry zamířil do Dukly Jihlava obránce Martin Zajac. Nitra zatím odehrála tři přípravné zápasy na nadcházející sezónu. Nejprve porazila překvapivě vysoko Slovan Bratislava 6:1, pak si poradila se zvolenským béčkem 5:3 a teprve v Trenčíně si připsala první těsnou porážku.

V uplynulé sezóně byla Nitra ve slovenské ST Extralize nováčkem a nakonec se jí podařilo se v nejvyšší soutěži zachránit. Obsadila 9. místo a do druhé nejvyšší soutěže spadl Martin.

Sestavy obou týmů v posledním přípravném utkání:
HK Dynamax Nitra ( x Trenčín): Fikrt - Majeský, Gábriš - Socha, Strapko - Vlk, Petrina - Borovský, Molnár - S. Saliji, T. Chrenko, Poljaček - G. Saliji, Mihálik, Kolník - Čacho, Štefanka, Vozdecký - Podstavek, M. Chrenko, Pupák

Dukla Jihlava ( x Vsetín): Suchan - Kuchyňa, Zajac, Punčochář, Duben, Devečka, Chmelíř, Šmarda, Lupač - Padělek, Bakus, Rytnauer - Hlouch, Vala, Čachotský - Mošovský, Mareš, Lazorišák - Verčík, Havel, Říha

Program Polygon Cupu

čtvrtek 12. srpna 2004
14.00: HC Košice - HK VTJ Kinex Topoľčany
17.45: HKm Dynamax Nitra - Dukla Jihlava

pátek 13. srpna 2004
14.00: Dukla Jihlava - HC Košice
17.30: HKm Dynamax Nitra - HK VTJ Kinex Topoľčany

sobota 14. srpna
13.30: HK VTJ Kinex Topoľčany - Dukla Jihlava
17.00: HKm Dynamax Nitra - HC Košice