Polygon Cup napoví více o sestavě

12.08.2004 / RTD

V druhé polovině tohoto týdne čeká Duklu náročný program. Jihlavští hráči totiž během tří dní odehrají hned tři přípravná utkání. Právě turnaj v Nitře by mohl trenérské dvojici Petr Vlk - Petr Fiala napovědět více o konečné sestavě na extraligovou sezónu. "Budeme hrát tři zápasy v rychlém sledu za sebou. Určitě to bude náročné, hráči budou asi hodně unavení. Ale právě to nám ukáže, jakou má kdo morálku."

"Na druhou stranu s sebou na Slovensko povezme hodně hráčů. Na první zápas s Nitrou pojedou i někteří junioři, kteří se poté vrátí zpět do Jihlavy. Zde se pak budou připravovat s juniorkou." O které mladé hráče se jedná? "V brance nastoupí Milan Řehoř, zahrají si i Tomáš Dolana s Honzou Rezkem. V přípravě dáme prostor všem těm, kteří si ho zaslouží. Oni se celé léto, a dokonce i teď na ledě, připravovali s námi. Chceme tedy vidět, jestli v konfrontaci se seniorským hokejem obstojí." Svou šanci v zápasech Polygon Cupu dostanou i někteří hráči, kteří se v předchozích čtyřech přípravných utkáních v sestavě Dukly příliš neobjevovali. "Moc toho nenahráli Jiří Jantovský či Marek Cmunt, takže budeme chtít, aby se zapojili i oni a ukázali nám, co v nich je."

Mohl by být právě tento turnaj sítem, ve kterém se zachytí jména prvních hráčů, kteří se nevejdou do užšího kádru na novou sezónu? "Asi by mělo vykrystalizovat to, u kterých hráčů navrhneme, aby je pan Padělek někam umístil. Na druhou stranu se nám hráči zraňují, takže by mohly být zásahy do sestavy předčasné. Vždyť například před zápasem se Vsetínem jsme měli devět obránců. Poté si Lukáš Chmelíř podvrkl kotník, musel na rentgen do nemocnice, a my jich tak v tu chvíli měli pouze osm. A to je přesně ten počet, který potřebujeme do ligy. Takže co se týká obránců asi teď sotva budeme říkat, že toho a toho nechceme."