Je tu třetí domácí zápas sezony. Dukla přivítá Ústecké Lvy

19.09.2013 / Zdeněk Drla

Prvoligový hokejový kolotoč se roztočil na plné obrátky. Na programu je již čtvrté kolo. V něm Dukla přivítá Ústecké Lvy, kteří jí v minulém pla-off vystavili stopku. Severočeský tým patřil po dlouhá léta mezi favority soutěže, jednu sezonu působil dokonce v nejvyšší tuzemské soutěži. Teď, zdá se, bude jeho postavení poněkud jiné. Ústecký Slovan je prozatím na jedenáctém místě, když z dosavadních tří kol urval pouhé dva body v Litoměřicích, dva domácí zápasy s Kadaní a Berounem prohrál.
Zápas mezi Duklou Jihlava a Ústeckými Lvi začíná na Horáckém zimním stadionu v sobotu 21. září v 17:30 hodin. Přijďte podpořit Duklu do ochozů, sobotní podvečerní termín je k tomu ideální!

Severočeský tým, který patřil v minulých sezonách do nejvyšších pater tabulky, v minulém play-off vyřadil Duklu ve čtvrtfinále 4:0 na zápasy, letos však velké ambice nemá, alespoň co se předsezonních prohlášení týče. Vyhlásil další úsporná opatření a došlo i ke změnám v managementu klubu. „Máme za cíl postoupit do play-off. Snížil se rozpočet, řada hráčů odešla," vypočítal na srpnové tiskové konferenci manažer klubu Jan Klobouček s tím, že se podařilo udržet důležité stavební kameny ofenzivy Slovanu Jaroslava Roubíka, Petra Přeučila, Daniela Boháče či univerzála Zbyňka Skleničku. Navrátilcem je Vít Budínský, který v posledních sezonách působil v Hradci Králové.

Z prvních tří zápasů nové sezony dokázali Lvi vydolovat pouhopouhé dva body za výhru po samostatných nájezdech z divoké přestřelky v Litoměřicích (Slovan vyhrál 6:5, když ale před vyprodanou Kalich Arenou vedl již 3:0 a poté 5:3 - pozn. aut.). Na první domácí úspěch ústecký tým stále čeká, v prvním kole nestačil v severočeském derby na Kadaň (prohrál 2:3), ve třetím kole hostil prozatimní překvapení úvodu soutěže Medvědy z Berouna, těm podlehl také o gól 3:4. „Neposloucháme pokyny tak, jak máme hrát. My něco nacvičujeme, dva dny se na to připravujeme, a pak přijdeme na led a v zápase hrajeme něco jiného. Každý si tam dělá co chce a neděláme to, co bychom měli," hodotil výkon týmu Ústeckých Lvů po posledním zápase s Berounem útočník Daniel Boháč.

Se dvěma body je tedy družina trenéra Jaromíra Šindela, který v klubu zastává i pozici sportovního manažera, na nezvyklém jedenáctém místě.

Příprava a statistiky

Také v přípravných zápasech se ústecký tým potýkal s produktivitou, z dvanácti "přáteláků" dokázal vyhrát pouze čtyřikrát, v sedmi případech odcházel z ledu poražen, když povětšinou vstřelil pouze po gólu. V generálce před první ligou remizovali Lvi na ledě pražské Slavie 3:3.

Statistikám severočeského klubu prozatím vévodí Jaroslav Roubík, který v minulé sezoně jen v základní části nastřádal během 43 zápasů 61 bodů za 28 gólů a 33 asistencí. Dalších sedm bodů (3+4) přidal v osmi zápasech play-off. Letos má na svém kontě během tří zápasů pět bodů za tři góly a dvě finální přihrávky. Podobně je na tom za dosavadní tři kola jihlavský kapitán Tomáš Čachotský, jen poměr gólů a asistencí je v jeho případě opačný.

Dukla se na začátku sezony veze na vítězné vlně. V prvních třech utkáních brala plný počet bodů, když si nejprve ve dvou domácích zápasech poradila s nováčkem z Havířova (2:1) a libereckou farmou z Benátek (4:1), v prvním venkovním duelu porazila Most 5:2. Teď má jihlavský tým ve svém kalendáři červeně zatrženou šestici zápasů. A nebude to žádná procházka růžovým sadem. Posuďte sami: Ústí nad Labem, Mladá Boleslav, Olomouc, České Budějovice, Havlíčkův Brod, Třebíč...