Jihlavští žáci mají již za sebou úvodní mistrovské zápasy

01.10.2013 / Jaroslav Wollmann

Svěřenci Martina Pykala, který letos má na starosti kategorie starších žáků A a mladších C odehráli již celkem šest zápasů. Oba celky mají dohromady na svém kontě šest bodů, když se více vedlo těm starším. Svěřenci Tomáše Dzurika, který trénuje kategorie starších žáků B a mladších D, mají dohromady odehráno pět zápasů. Během kterých se více dařilo mladším, kteří mají na svém kontě šest bodů, ti starší pouze dva.

Starší žáci A

1. kolo: Přerov - Jihlava 4:3 (0:1, 3:0, 1:2)
Branky a nahrávky Jihlavy: Úlovec (Juda), Musil (Daňhel), Musil (Daňhel). Nejlepší hráči Jihlavy: Jan Trávník, Dan Zadina.
Sestava Jihlavy:
Lepeška (31. Krejčí) - Volák, Trávník, Zadina, Koláček, Homola, Rašín - Daňhel, Najman, Musil - Tušer, Juda, Úlovec - Kardoš, Svoboda, Štěrba.

„Do utkání jsme vstoupili parádně a domácí dostávali pod souvislý tlak. Vypracovali jsme si spousty šancí, ale výborně chytající brankář domácích a naše špatná koncovka rozhodli, že první třetina skončila pouze 1:0. Po přestávce dostala do hry domácí přesilovka 5:3, ve které dali vyrovnávací branku a pak navíc využili našeho několikaminutového útlumu a otočili až na 3:1. Od poloviny zápasu jsme už ale opět hráli naší hru a soupeře jasně přehrávali. Bohužel jsme nebyli schopni trefit ani prázdnou svatyni domácích a když už ano, zaúřadoval kolega v pruhovaném a branku nepochopitelně neuznal. Několika spornými momenty, především neodpískaným trestným střílením pak výsledek malinko ovlivnil, což uznal po utkání i trenér domácích, ale klukům jsem v kabině vysvětlil, že zápas si prohráli sami. Kdyby proměnili vypracované šance, neodjížděli jsme dnes jako poražení. Za předvedenou hru je ale musím pochválit," řekl po utkání trenér Martin Pykal.

2. kolo: Jihlava - Hodonín 5:2 (1:1, 3:0, 1:1)
Branky a nahrávky Jihlavy: Musil (Daňhel), Najmanl (Musil), Úlovec, Barák (Tušer), Trávník (Štěrba). Nejlepší hráči Jihlavy: Jan Úlovec, Jaroslav Musil.
Sestava Jihlavy:
Lepeška - Rašín, Trávník, Zadina, Homola, Mareček, Martinů - Daňhel, Najman, Musil - Tušer, Juda, Úlovec - Kardoš, Barák, Štěrba.

„Od začátku zápasu bylo jasné, že tempo hry budeme udávat my. Kluci hráli s velkou chutí a některé kombinace byly oku lahodící. Jedinou kaňkou na našem výkonu je špatná produktivita. To co my nedáme, je prostě hrůza," řekl po utkání trenér Martin Pykal.

3. kolo: Olomouc - Jihlava 1:4 (1:1, 0:1, 0:2)
Branky Jihlavy: Úlovec, Tušer, Martinů, Najman. Asistence Jihlavy: Juda, Úlovec, Musil. Nejlepší hráči Jihlavy: Celý tým.
Sestava Jihlavy:
Lepeška - Rašín, Trávník, Homola, Zadina, Mareček, Martinů - Daňhel, Najman, Musil, Tušer, Juda, Úlovec, Kardoš, Svoboda, Štěrba.

„Do utkání jsme nevstoupili dobře a hned v úvodu rychle inkasovali. To kluky probralo a zlepšeným pohybem postupně začali diktovat tempo hry. Odměnou byl vyrovnávací gól. Od tohoto momentu jsme byli lepším týmem a zaslouženě dovedli zápas do vítězného konce. Své mužstvo musím opět pochválit za předvedenou hru. Těší mě, že to co děláme v tréninku přenášejí do zápasu a je radost se na to koukat," řekl po utkání trenér Martin Pykal.

Aktuální tabulku po 4. kole naleznete v sekci mládež či kliknutím zde.

Starší žáci B

1. kolo: Třebíč - Jihlava 3:5 (1:1, 1:1, 1:3)
Branky a nahrávky: 20. Průša, 33. Pacal, 46. Vlk (Pacal) – 12. Jančí, 32. Schwarz, 43. Svoboda (Brož), 54. Brož (Svoboda), 59. Koláček. Nejlepší hráč Jihlavy: Pavel Svoboda.
Sestava Jihlavy:
Falta - Jančí, Buzek P., Přibil, Koláček, Pittner, Hroch - Vaněk, Svoboda, Brož - Sapík, Rampír, Novák - Schwarz, Žižka, Coufal.

„Zápas neměl zrovna nejvyšší úroveň. Na obou stranách bylo k vidění spousta chyb a nepřesností. Nicméně dle mého názoru jsme byli mírně lepší a výsledek odpovídá průběhu hry," řekl po utkání trenér Tomáš Dzurik.

2. kolo: Jihlava - Havlíčkův Brod 5:13 (2:6, 1:4, 2:3)
Branky a nahrávky: 2. Svoboda (Brož), 13. Brož (Svoboda), 39. Novák (Koláček), 41. Brož (Volák), 48. Vaněk. Nejlepší hráč Jihlavy: Nikdo.
Sestava Jihlavy:
Pavlas (33. Falta) – Volák, Buzek P., Jančí, Koláček, Žižka, Hroch - Homola, Svoboda, Brož – Rampír, Vaněk, Barák - Schwarz, Přibil, Novák.

„Již od úvodních střídání se hosté usadili v našem pásmu a byli lepším týmem po celé klání. Výkon kluků nebyl ideální a kupili jsme spousty individuálních chyb. Na jejich obranu musíme vzít v potaz, že Brod využil během týdne pozměněného pravidla, které povoluje start hráčů během jednoho víkendu za A tým i B tým. Nasadili do utkání 9 hráčů hrajících předchozí den za áčko, z toho 8 hráčů ročníku 2000. Což jim samozřejmě nelze zazlévat, nicméně přijeli si k nám pro body a naše béčko nebylo rovnocenným a konkurence schopným soupeřem," řekl po utkání trenér Tomáš Dzurik.

Aktuální tabulku po 2. kole naleznete v sekci mládež či kliknutím zde.

Mladší žáci C

1. kolo: Přerov - Jihlava 10:9 (2:2, 4:4, 4:3)
Branky Jihlavy: Chlubna 4, Havel 2, Pavelec, Polodna, Vondrů. Asistence Jihlavy: Chlubna 3, Vondrů 2, Havel, Kochrda. Nejlepší hráč Jihlavy: Tomáš Chlubna.
Sestava Jihlavy:
Maláč (Novák) - Mikeš, Sapík, Adam, Augusta - Havel, Chlubna, Pavelec, Kochrda, Racek, Chvátal, Polodna, Vondrů.

„Utkání pohledné a zajímavé především pro diváky vzhledem k množství branek, pro trenéry už méně. Herně jsme byli myslím si lepším týmem, ale některé hloupé chyby a poměrně laciné branky nás dnes stály vítězství. V Přerově se těžko vyhrává a dnes se to opět potvrdilo," řekl po utkání trenér Martin Pykal.

2. kolo: Jihlava - Hodonín 8:4 (3:2, 3:1, 2:1)
Branky Jihlavy: Havel 2, Chlubna 2, Bartoš, Mlejnek, Štorek, Mikeš. Asistence Jihlavy: Chlubna 3, Havel 2, Bartoš, Mlejnek, Menšík. Nejlepší hráči Jihlavy: Celý tým.
Sestava Jihlavy:
Maláč - Mikeš, Sapík, Adam, Štorek - Havel, Chlubna, Bartoš, Racek, Kochrda, Vondrů, Augusta, Mlejnek, Menšík.

„Nebylo to dnes úplně jednoduché utkání, soupeř dobře bruslil a měl na své straně hned několik šikovných hráčů. Kluci mě dnes ale předvedenou hrou a nasazením potěšili. Vítězství si zasloužili, jen mě pořád mrzí proměňování šancí, se kterým máme problémy a poměrně na tuto kategorii laciné branky, které pak dávají soupeři naději a drží ho ve hře," řekl po utkání trenér Martin Pykal.

3. kolo: Olomouc - Jihlava 7:6 (2:3, 2:2, 3:1)
Branky Jihlavy: Havel 2, Menšík 2, Augusta, Polodna. Asistence Jihlavy: Havel, Chlubna, Augusta, Menšík, Moravec, Adam. Nejlepší hráči Jihlavy: Marian Havel, Matouš Menšík.
Sestava Jihlavy:
Maláč (Novák) - Mikeš, Sapík, Adam, Moravec - Havel, Chlubna, Bartoš, Racek, Kochrda, Vondrů, Augusta, Polodna, Menšík.

„Dnes jsme viděli napínavé utkání, kde se naplno projevila naše neproduktivita a opět laciné branky po zbytečných chybách jednotlivců. Zápas měl být rozhodnutý již po první třetině, místo toho jsme soupeři vyloženě dnešní výsledek darovali. Nemůže se nám stávat, že po dvou třetinách vedeme 5:4 a na střely na branku je to přitom 40:10 v náš prospěch! Z brankáře domácích jsme dnes udělali reprezentanta, nutno ale podotknout, že chytal velmi dobře. Ve třetí třetině domácí hru vyrovnali, ta už v našem podání nebyla ideální, a utkání tak dovedli do vítězného konce," řekl po utkání trenér Martin Pykal.

Aktuální tabulku po 4. kole nadstavby naleznete v sekci mládež či kliknutím zde.

Mladší žáci D

1. kolo: Třebíč - Jihlava 6:11 (1:2, 2:3, 3:6)
Branky a nahrávky: 6. Kotačka, 22. Kotačka (Jurda), 36. Hrnčíř, 51. Hrnčíř (Dolníček), 51. Kotačka (Čech), 53. Maštalíř (Kotačka, Čech) – 16. Pavelec, 17. Chvátal (Pavelec), 22. Chvátal (Štoll), 28. Polodna (Chvátal),28. Michalčuk, 41. Polodna (Chvátal), 43. Polodna (Pavelec), 45.Chvátal (Polodna), 47. Michalčuk (Kalivoda), 50. Polodna (Chvátal, Pavelec), 60.Pavelec (Chvátal). Nejlepší hráči Jihlavy: Daniel Pavelec, David Polodna, Marek Chvátal, Martin Štoll.
Sestava Jihlavy:
Hrubý - Štoll, Hasaj, Vranka, Buzek J. - Chvátal, Polodna, Pavelec - Kalivoda, Michalčuk, Novák.

„Zbytečně zdramatizované utkání, kdy v 1. třetině si zejména naše první formace dokázala vytvářet dostatek brankových příležitostí. Ovšem laxnost v zakončení a trocha smůly, kdy jsme 4x orazítkovali tyč, zapříčinily, že tato část skončila pouze 2:1 v náš prospěch. V dalším průběhu hry jsme pokračovali v zahazování šancí a ani poměr střel 18:5 v druhé třetině nám nestačil na poklidné vedení. Až ve třetí části jsme konečně začali proměňovat šance a utkání zaslouženě vyhráli. Výkon některých kluků se mě líbil více, jiných méně, ovšem i přes 11 branek nejsem s našim proměňováním šancí spokojen," řekl po utkání trenér Tomáš Dzurik.

1. kolo: Jihlava - Moravské Budějovice 25:1 (11:0, 8:0, 6:1)
Branky a nahrávky Jihlavy: 3. Pavelec (Vranka), 5. Pavelec (Polodna), 9. Chvátal (Polodna), 11. Chvátal (Pavelec), 14. Vranka (Michalčuk), 15. Michalčuk (Buzek, Zdarsa), 17. Zdarsa (Michalčuk), 19. Zdarsa, 19. Michalčuk, 20. Pavelec (Polodna), 20. Chvátal (Polodna), 25. Michalčuk (Buzek), 26. Pavelec (Chvátal), 27. Michalčuk, 33. Chvátal (Polodna), 34. Michalčuk (Štoll), 37. Pavelec (Chvátal, Polodna), 38. Pavelec (Polodna, Chvátal), 38. Pavelec (Vranka), 44. Pavelec, 50. Vranka, 52. Štoll, 55. Polodna, 57. Štoll (Novák), 60. Štoll (Polodna, Vranka). Nejlepší hráči Jihlavy: Celý tým.
Sestava Jihlavy:
Novák - Štoll, Hasaj, Vranka, Buzek J., Kalivoda - Chvátal, Polodna, Pavelec - Zdarsa, Michalčuk, Novák.

„Jednoznačné utkání, kde jsem rád, že i za výraznějšího vedení měli kluci neustále snahu si přihrávat, díky čemuž se brankové skóre zastavilo na tak hojném počtu," řekl po utkání trenér Tomáš Dzurik.

2. kolo: Jihlava - Havlíčkův Brod 10:5 (4:2, 4:1, 2:2)
Branky a nahrávky Jihlavy: 3. Menšík (Čermák), 5. Čermák (Pokorný), 16. Menšík (Čermák), 19. Čermák, 21. Mlejnek (Michalčuk, Menšík), 23. Čermák, 27. Pavelec, 29. Novák, 46. Čermák, 51. Mlejnek (Pavelec). Nejlepší hráči Jihlavy: Patrik Čermák, Moravec.
Sestava Jihlavy:
Hrubý (30. Večeřa) – Vranka, Jaroš, Moravec, Štorek, Štoll, Buzek J. - Michalčuk, Mlejnek, Menšík – Chvátal, Čermák, Pavelec – Novák, Pokorný.

„Hosté hráli velice sympaticky, měli ve svých řadách dva tři šikuly, kteří si dokázali vypracovávat šance a ze všech soupeřů nám zatím nejvíce prověřili obranu a ukázali jisté nedostatky v obranných činnostech. My jsme ovšem byli dle mého lepším týmem a vytvářeli si dostatek brankových příležitostí. Všichni hráči podali slušný výkon. Naši dva tři šikulové přehráli již zmiňované soupeřovic tahouny a byli výkonnostně výše, což byl dnes ten hlavní rozdíl. Objevují se už v zápase věci, které děláme na tréninku, z čehož mám radost. Nicméně když ještě zlepšíme zejména pohyb v útočné třetině, či zkvalitníme rozebírání hráčů v našem obranném pásmu, půjde výkon o několik stupínků nahoru," řekl po utkání trenér Tomáš Dzurik.

Aktuální tabulku po 2. kole nadstavby naleznete v sekci mládež či kliknutím zde.