Jihlavští žáci zažili bodové žně

08.11.2013 / Jaroslav Wollmann

Svěřenci Martina Pykala odehráli v období od 23. řijna do 2. listopadu šest mistrovských zápasů. Mladší žáci C si na své konto připsali tři výhry a v tabulce jim patří druhá příčka. Starší žáci A zvítězili ve dvou případech a v tabulce okupují také druhou pozici. Svěřenci Tomáše Dzurika ve stejném období odehráli čtyři mistrovské duely. Mladší žáci D si poradili s oběma soupeři a v tabulce jsou na druhém místě. Starší žáci B si připsali jednu výhru a v tabulce jsou na sedmé pozici.

Starší žáci A

9. kolo: Jihlava - Kometa Brno 9:2 (4:0, 3:0, 2:2)
Branky a nahrávky Jihlavy: Musil (Najman), Musil (Najman), Najman (Daňhel), Juda (Úlovec), Daňhel, Daňhel (Najman), Úlovec (Zadina), Najman (Musil, Daňhel), Najman (Musil, Daňhel). Nejlepší hráči Jihlavy: Adam Najman, Matěj Daňhel, Jaroslav Musil.
Sestava Jihlavy:
Lepeška - Rašín, Trávník, Komín, Zadina, Mareček, Homola - Daňhel, Najman, Musil - Tušer, Juda, Úlovec - Kardoš, Svoboda, Štěrba.

„Utkání jako jsme dnes odehráli se silným soupeřem z Brna, se mi hodnotí celkem snadno a s radostí. Kluci dnes podali vynikající výkon po všech směrech, především pak naše první útočná formace. Nástup do utkání a hra v první třetině, to byla opravdu parádní podívaná. Pro diváky to byl dnes hezký zážitek, k vidění byly krásné hokejové akce, pěkné branky a celé snažení pak vyvrcholilo zaslouženou výhrou," řekl po utkání trenér Martin Pykal.

10. kolo: Jihlava - Přerov 5:8 (2:2, 1:2, 2:4)
Branky Jihlavy: Úlovec 2, Daňhel 2, Musil. Nahrávky Jihlavy: Najman 2, Trávník, Tušer. Nejlepší hráči Jihlavy: Matěj Daňhel, Jaroslav Musil, Jan Trávník, Dan Zadina.
Sestava Jihlavy:
Lepeška - Rašín, Trávník, Homola, Zadina, Mareček, Komín - Daňhel, Najman, Musil, Tušer, Juda, Úlovec, Kardoš, Brož, Štěrba, Martinů.

„Od začátku jsme soupeře přehrávali, přestříleli, ale nedokázali využít šance. Naopak soupeř naše chyby nemilosrdně trestal a dá se říci, že nás dnes porazil jediný hráč Karel Plášek. Za předvedený výkon se stydět nemusíme, byly to dnes ale opět zbytečně ztracené body. Škoda neproměněných šancí," řekl po utkání trenér Martin Pykal.

11. kolo: Hodonín - Jihlava 3:9 (0:4, 3:4, 0:1)
Branky a nahrávky Jihlavy: Tušer (Úlovec), Úlovec (Tušer), Tušer, Daňhel, Musil (Daňhel, Najman), Najman (Daňhel), Barák (Rašín), Trávník (Najman), Tušer (Úlovec). Nejlepší hráči Jihlavy: Celý tým.
Sestava Jihlavy:
Chaloupek (Lepeška) - Rašín, Trávník, Zadina, Mareček, Homola - Daňhel, Najman, Musil - Tušer, Juda, Úlovec - Kardoš, Svoboda, Barák.

„Do utkání jsme vlétli ve velkém stylu a po první třetině bylo prakticky rozhodnuto. V dalším průběhu jsme hru kontrolovali a zápas zaslouženě dovedli do vítězného konce," řekl po utkání trenér Martin Pykal.

Aktuální tabulku po 12. kole naleznete v sekci mládež či kliknutím zde.

Starší žáci B

6. kolo: Velké Meziříčí - Jihlava 5:11 (1:4, 0:4, 4:3)
Branky Jihlavy: Juda 3, Svoboda 3, Barák 2, Úlovec 2, Volák. Nahrávky Jihlavy: Juda 3, Úlovec 3, Barák 2, Volák. Nejlepší hráči Jihlavy: Celý tým.
Sestava Jihlavy:
Krejčí (30. Pavlas) - Vaněk, Koláček, Martinů, Jančí, Přibil, Sapík - Barák, Juda, Úlovec - Volák, Svoboda, Rampír - Pittner, Schwarz, Novák.

„Soupeře jsme hned zkraje uzamkli v jeho pásmu. Bohužel hned z první střely nám vsítili branku a lacině jsme prohrávali. Naštěstí to s hráči nic neudělalo a pokračovali ve své hře. Dali jsme v první části 4 branky po krásných akcí a hráli jsme ve velké pohodě, což platilo po celé utkání. Škoda jen závěru, kdy v poslední deseti minutách jsme povolili a soupeř vsítil čtyři branky. S výkonem jsem dnes velice spokojený, první dva útoky se podíleli na všech brankách, nicméně i třetí pětka dnes hrála s chutí a zodpovědně z obrany, takže dnes pochvala pro celý tým," řekl po utkání trenér Tomáš Dzurik.

7. kolo: Jihlava - Chotěboř 1:2 (0:1, 1:0, 0:1)
Branka Jihlavy: Brož. Nejlepší hráči Jihlavy: Jakub Komín, Zuzana Martinů.
Sestava Jihlavy:
Krejčí - D. Sapík, Vaněk, P. Buzek, Komín, Přibil - Štěrba, Martinů, Brož - Jančí, Koláček, Rampír - Hroch, Adamová, Novák - Coufal.

„Začátek byl velice vlažný a bez nasazení. Od druhé části jsme zlepšili pohyb a byli mírně lepším týmem po celý zbytek klání. Několikrát se nám podařilo dostat do šancí, puk skákal po brankovišti, bohužel nám chybělo trochu štěstí, důrazu a chladnokrevnosti v zakončení. Dnes bych řekl, že smolná prohra," řekl po utkání trenér Tomáš Dzurik.

Aktuální tabulku po 7. kole naleznete v sekci mládež či kliknutím zde.

Mladší žáci C

9. kolo: Jihlava - Kometa Brno 6:5 (4:1, 0:0, 2:4)
Branky Jihlavy: Havel 2, Chlubna 2, Polodna 2. Nahrávky Jihlavy: Augusta 2, Havel, Čermák, Sapík, Moravec. Nejlepší hráč Jihlavy: Filip Krejčí.
Sestava Jihlavy:
Krejčí - Mikeš, Sapík, Adam, Moravec - Havel, Čermák, Chlubna, Racek, Bartoš, Vondrů, Augusta, Polodna, Menšík.

„Do zápasu jsme vstoupili dobře, nechyběl nám pohyb a kluci celkem plnili to, co jsme si před utkáním řekli. První dějství jsme tak zaslouženě ovládli a získali nakonec rozhodující náskok, jak se později ukázalo. Od druhé třetiny totiž soupeř postupně hru vyrovnal a v závěrečné třetině jsme tahali za kratší konec my. V těchto momentech nás podržel především náš brankář. V těchto těžkých zápasech se hodně projevuje to, že máme celkově mladší mužstvo než soupeři a některým klukům ten rok prostě ještě chybí," řekl po utkání trenér Martin Pykal.

10. kolo: Jihlava - Přerov 3:2 (1:0, 1:1, 1:1)
Branky Jihlavy: Chlubna 2, Havel. Nahrávky Jihlavy: Čermák2, Chlubna. Nejlepší hráči Jihlavy: Tomáš Chlubna, Tomáš Falta, Filip Maláč.
Sestava Jihlavy:
Falta (Maláč) - Mikeš, Sapík, Adam, Moravec - Havel, Čermák, Chlubna, Chvátal, Racek, Vondrů, Augusta, Mlejnek, Menšík.

„Dnešní zápas byl hodně o bojovnosti, chyběla nám větší hokejovost, lehkost a lepší bruslení. Úvod utkání patřil nám, později se hra vyrovnala. O tu jednu branku jsme na konci byli šťastnější my a myslím si, že zaslouženě," řekl po utkání trenér Martin Pykal.

11. kolo: Hodonín - Jihlava 6:12 (4:3, 1:5, 1:4)
Branky Jihlavy: Čermák 3, Chlubna 3, Havel 2, Augusta 2, Polodna 2. Nahrávky Jihlavy: Chlubna 4, Čermák 2, Menšík 2, Havel, Pavelec, Augusta, Mikeš. Nejlepší hráči Jihlavy: Celý tým.
Sestava Jihlavy:
Falta (Maláč) - Mikeš, Sapík, Adam, Moravec - Havel, Čermák, Chlubna, Mlejnek, Racek, Pavelec, Augusta, Polodna, Menšík.

„Po delší době v našem podání opravdu povedený zápas, ve kterém jsme soupeře po celý zápas dostávali pod tlak a výborným pohybem a kombinační hrou jsme si vytvářeli spousty šancí. Vítězství si dnes kluci zasloužili a zaslouží pochvalu," řekl po utkání trenér Martin Pykal.

Aktuální tabulku po 12. kole naleznete v sekci mládež či kliknutím zde.

Mladší žáci D

6. kolo: Velké Meziříčí - Jihlava 1:14 (0:4, 0:6, 1:4)
Branky Jihlavy: Pavelec 4, Polodna 3, Jaroš 3, Štorek 2, Bartoš, Vranka. Nahrávky Jihlavy: Polodna 3, Jaroš 3, Pavelec, Bartoš. Nejlepší hráč Jihlavy: Celý tým.
Sestava Jihlavy:
Hrubý (30. D. Novák) – J. Buzek, Jaroš, Štoll, Seemannová, Zdarsa - J. Novák, Polodna, Pavelec – Vranka, Štorek, Bartoš – Valeš, Vorlíček, Pokorný.

„Dnes jsme byli lepší než soupeř a můžu vesměs všechny pochválit. Kluci hráli s chutí, dopředu jsme si vytvořili dostatek šancí a naopak soupeře pustili jen k 7 střelám za celý zápas. Tři hráči zažili bodové hody, což je pozitivum a jsem za to velice rád, jelikož to nám poslední 2 zápasy chybělo," řekl po utkání trenér Tomáš Dzurik.

7. kolo: Jihlava - Chotěboř 7:6 (1:0, 3:3, 3:3)
Branky Jihlavy: Vranka 3, Pokorný 2, Chvátal, Štorek. Nahrávky Jihlavy: Michalčuk 2, Bartoš, Chvátal, Jaroš. Nejlepší hráči Jihlavy: Jakub Novák, Václav Vranka, Marek Chvátal, David Michalčuk, Petr Pokorný.
Sestava Jihlavy:
D. Novák (29. - 55. Večeřa, 56.- 60. D. Novák) - Štoll, Seemannová, Buzek, Jaroš, Vorlíček - J. Novák, Vranka, Bartoš - Chvátal, Michalčuk, Štorek - Zdarsa, Kalivoda, Pokorný - Valeš.

„Od začátku dobré utkání, kdy jsme byli v pohybu a soupeře přehrávali ve hře dopředu a také velice zodpovědně bránili. Začátkem druhé části jsme mírně polevili a hra se vyrovnala a soupeř několikrát zahrozil. Naštěstí brzy jsme opět přidali a začali být silný na kotouči. K závěru bylo utkání velice dramatické a hosté srovnali na 5:5. Kluci se ovšem nerozklepali a 2 slepenými góly zápas, hrající se ve skvělé atmosféře, strhli na svojí stranu a zaslouženě vyhráli," řekl po utkání trenér Tomáš Dzurik.

Aktuální tabulku po 7. kole naleznete v sekci mládež či kliknutím zde.