Jakub Kadlec končí v Dukle, získal ho Pelhřimov, hrát bude za Rebely

05.12.2013 / Zdeněk Drla

Ta zpráva přišla jako blesk z čistého nebe. Jakub Kadlec končí v Dukle Jihlava. Sedmý nejproduktivnější hráč týmu požádal vedení klubu o uvolnění do jiného týmu, kde bude dostávat více prostoru na ledě. „Vyhověli jsme mu. Práva předáváme Spartaku Pelhřimov," uvedl k odchodu mladého hráče jednatel Dukly Jihlava Bedřich Ščerban. Jakub Kadlec by měl z Pelhřimova hostovat do konce sezony v Havlíčkově Brodě.

Jakub Kadlec přišel do Dukly v létě 2012 z juniorského týmu Salzburku. Část své první sezony v seniorské kategorii pak strávil v Moravských Budějovicích, kam měl vyřízené střídavé starty a v Berouně, kde posléze hostoval do konce sezony.

V aktuální sezoně 2013/2014 odehrál za Duklu všech 29 prvoligových utkání (je jedním ze tří hráčů, kteří nastoupili ve všech zápasech - dalšími jsou Tomáš Čachotský a Jiří Dobrovolý - pozn. aut.), ve kterých si vystřílel 13 kanadských bodů za šest gólů a sedm asistencí. Tu poslední přidal ve středečním duelu v Mostě. Další body za Duklu v nejbližší době nepřidá - rozhodl se pro změnu.

„Kuba udělal v Dukle výrazný pokrok v hráčské kariéře. My máme v týmu několik kvalitních hráčů a tomu odpovídal i prostor na ledě pro Kubu. Požádal nás o uvolnění do jiného klubu, kde bude mít více prostoru na ledě. Vyhověli jsme mu. Práva předáváme Spartaku Pelhřimov, který se o něj dál postará," vysvětluje jednatel Dukly Jihlava Bedřich Ščerban s tím, že převedení hráčských práv z Jihlavy do Pelhřimova bude pro Duklu výhodné. „Na oplátku my získáváme v příštích deseti letech ze Spartaku Pelhřimov práva na tři hráče dle našeho výběru," doplňuje Ščerban.

„V Jihlavě se mi dařilo. Cítím, že bych mohl hrát větší roli v týmu. Tady je ale spousta dobrých kluků a velká konkurence. Proto bych rád někam do týmu, kde budu dostávat více prostoru na ledě," sdělil ke svému rozhodnutí změnit dres Jakub Kadlec.

Podle dostupných informací, které má redakce www.hcdukla.cz k dispozici, bude Jakub Kadlec hostovat do konce sezony z Pelhřimova v prvoligovém Havlíčkově Brodě, tedy v týmu, kde hokejově vyrůstal. Za Rebely by měl hrát už v sobotním utkání v Šumperku.

KONČÍ V DUKLE. Jakub Kadlec se rozhodl pro změnu. Foto: Zdeněk Drla