Jihlavští žáci posbírali v minulém týdnu 5 bodů

21.12.2013 / Jaroslav Wollmann

Svěřenci Martina Pykala odehráli minulý týden šest zápasů. Každá kategorie po třech duelech. Mladší žáci C přivítali Šumperk, kterému podlehli 0:7. Cestovali na led Komety, kde prohráli těsně 3:5. A na závěr trojboje porazili Hodonín 6:4. V tabulce jim patří třetí příčka. Starší žáci A remizovali doma se Šumperkem 3:3. Prohráli i přes dobrý výkon na Kometě 1:4 a porazili vysoko Hodonín 11:1. V tabulce jim náleží taktéž třetí pozice.

Starší žáci A

17. kolo: Jihlava - Šumperk 3:3 (0:2, 2:0, 1:1)
Branky a nahrávky Jihlavy: Najman (Musil), Juda (Štěrba), Daňhel (Rašín). Nejlepší hráč Jihlavy: Miroslav Juda.
Sestava Jihlavy:
Chaloupek (Lepeška) - Rašín, Trávník, Zadina, Martinů, Koláček - Najman, Musil, Daňhel - Tušer, Juda, Štěrba - Kardoš, Brož, Svoboda.

„Zápas nám dnes nevyšel úplně podle představ. Chyběla nám lehkost a klid v zakončení. Nehráli jsme vyloženě špatně, byli lepším týmem, ale vždy nám v rozhodující moment puk uskočil, odrazil se na druhou stranu nebo nám chybělo kousek toho štěstíčka. A když už jsme dali regulérní branku, hlavní rozhodčí ji po několika vteřinách odvolal kvůli údajné hře vysokou holí. V závěrečné power-play jsme alespoň vyrovnali," řekl po utkání trenér Martin Pykal.

18. kolo: Kometa Brno - Jihlava 4:1 (2:0, 0:0, 2:1)
Branka Jihlavy: Trávník. Nejlepší hráči Jihlavy: Celý tým.
Sestava Jihlavy:
Chaloupek - Rašín, Trávník, Zadina, Martinů, Koláček, Mareček - Najman, Musil, Daňhel - Tušer, Juda, Úlovec - Kardoš, Brož, Svoboda.

„Domácí dnes mohou poděkovat za vítězný zápas jen svému brankáři, který předvedl parádní výkon a nebýt jeho, výsledek by vypadal opačně. S předvedenou hrou svého mužstva jsem velice spokojený, měli jsme více ze hry, ale šance nám s přehledem likvidoval strážce svatyně na druhé straně. I přes porážku dnes musím kluky pochválit, klobouk dolů, jak kluci tento náročný týden zvládli," řekl po utkání trenér Martin Pykal.

20. kolo: Jihlava - Hodonín 11:1 (4:1, 5:0, 2:0)
Branky a nahrávky Jihlavy: Tušer (Úlovec, Juda), Kardoš (Martinů), Musil (Daňhel, Najman), Svoboda (Martinů), Tušer (Juda), Tušer (Úlovec), Svoboda (Kardoš), Daňhel (Najman), Kardoš (Rašín), Musil, Mareček. Nejlepší hráči Jihlavy: Celý tým.
Sestava Jihlavy:
Chaloupek - Rašín, Trávník, Zadina, Martinů, Komín, Zadina, Mareček - Najman, Musil, Daňhel - Tušer, Juda, Úlovec - Kardoš, Štěrba, Svoboda.

„Od začátku do konce zápasu dnes kluci udávali tempo hry a v některých momentech se hrálo pouze u jedné branky. K vidění byly pěkné kombinace i branky a ve třetí třetině jsem na přání kluků otočil obránce do útoku a některé útočníky zase do obrany. Vítězství je dnes naprosto zasloužené," řekl po utkání trenér Martin Pykal.

Aktuální tabulku po 20. kole naleznete v sekci mládež či kliknutím zde.

Mladší žáci C

17. kolo: Jihlava - Šumperk 0:7 (0:5, 0:1, 0:1)
Branky a nahrávky Jihlavy: Nikdo. Nejlepší hráč Jihlavy: Filip Maláč.
Sestava Jihlavy:
Krejčí (Maláč) - Mikeš, Moravec, Racek, Chvátal - Havel, Čermák, Chlubna, Pavelec, Kochrda, Vondrů, Augusta, Adam, Menšík.

„Soupeř byl dnes od začátku lepším týmem a snad jen třetí třetina byla v našem podání k hodnocení. Soupeři gratuluji, v letošní sezóně jsem neviděl lepší mužstvo, než bylo dnes to ze Šumperka," řekl po utkání trenér Martin Pykal.

18. kolo: Kometa Brno - Jihlava 5:3 (2:1, 0:2, 3:0)
Branky a nahrávky Jihlavy: Racek, Havel (Čermák), Havel (Čermák). Nejlepší hráči Jihlavy: Celý tým.
Sestava Jihlavy:
Krejčí (Maláč) - Sapík, Racek, Chvátal, Adam - Havel, Čermák, Chlubna, Kochrda, Vondrů, Menšík, Augusta, Mikeš.

„Dnes jsem s výkonem mužstva spokojený. Dvě třetiny jsme byli lepším týmem a zápas jsme si prohráli sami neproměněnými šancemi ve druhé třetině. Na začátku té závěrečné jsme inkasovali po dle mého názoru přísném vyloučení a to byl asi klíčový moment. Domácí ožili a dvěma brankami rozhodli o své výhře," řekl po utkání trenér Martin Pykal.

20. kolo: Jihlava - Hodonín 6:4 (2:1, 3:2, 1:1)
Branky a nahrávky Jihlavy: Racek, Augusta (Menšík), Čermák (Havel), Havel (Racek), Chlubna (Havel), Chlubna. Nejlepší hráči Jihlavy: Tomáš Racek, Tobias Adam.
Sestava Jihlavy:
Maláč (Krejčí) - Sapík, Racek, Chvátal, Adam - Havel, Čermák, Chlubna, Kochrda, Vondrů, Menšík, Augusta, Mikeš.

„Zápas jsme vzhledem k náročnému týdnu odehráli celkem dobře a jen zahozené šance držely soupeře ve hře. Mrzí mě, že z rozhodnutého utkání uděláme během pár minut drama, které trvá až do samotného závěru. Vítězství si kluci za tento a i předchozí zápas zaslouží," řekl po utkání trenér Martin Pykal.

Aktuální tabulku po 20. kole naleznete v sekci mládež či kliknutím zde.