Jihlavští žáci uzavřeli rok 2013

01.01.2014 / Jaroslav Wollmann

Své poslední čtyři mistrovské zápasy v roce 2013 odehráli i svěřenci Tomáše Dzurika. Oba týmy hostili v rámci 13. kola Velké Meziříčí a ve 14. kole cestovali na led Chotěboře. Ve všech čtyřech případech si vedli na výbornou. Mladší žáci D vyhráli 7:1 a na ledě soupeře dokonce 13:1. V tabulce jim patří druhá pozice. Starší žáci B vyhráli doma 8:4 a na soupeřově kluzišti poté 7:2. V tabulce jim náleží šestá pozice. Oba jihlavské týmy v roce 2014 vstoupí do nadstavbové skupiny A.

Starší žáci B

13. kolo: Jihlava - Velké Meziříčí 8:4 (1:1, 3:0, 4:3)
Branky Jihlavy: Daňhel 4, Volák 3, Zadina. Nahrávky Jihlavy: Daňhel 3, Zadina 3, Volák 2, Jančí, Vaněk. Nejlepší hráči Jihlavy: Matěj Daňhel, Daniel Zadina, Martin Volák, David Homola.
Sestava Jihlavy:
Falta (30. Pavlas) - Homola, Vaněk, Jančí, Koláček - Daňhel, Zadina, Volák - Barák, Rampír, Novák - Pittner, Hroch, Schwarz - Coufal.

„Utkání rozhodl náš první útok, kde nastoupili po delší nemoci 2 obránci z áčka a opět se potvrdil markantní rozdíl žákovské lize oproti krajské. Tento útok vstřelil všech 8 branek a jasně dominoval. Musím ale poděkovat hostům za výbornou spolupráci, kdy krom toho, že nám vyšli vstříc s termínem utkání, tak už dlouhodobě fungují naše vztahy. Trenér Karel Nekvasil odvádí kus práce. Zejména díky němu vyrůstají ve "Velmezu" šikovní kluci a s jeho svolením se k nám přesouvají do starších žáků, za což jsme mu velice vděčni. Zvyšuje se tím konkurence, což je v dnešní době pro kluky jedině dobře," řekl po utkání trenér Tomáš Dzurik.

14. kolo: Chotěboř - Jihlava 2:7 (0:2, 0:5, 2:0)
Branky Jihlavy: Brož 2, Hroch, Juda, Svoboda, Zadina, Žižka. Nahrávky Jihlavy: Brož, Jančí, Zadina. Nejlepší hráči Jihlavy: Celý tým.
Sestava Jihlavy:
Krejčí (34. Pavlas) - Zadina, Vaněk, Rašín, Přibil, Komín, Hroch - Jančí, Svoboda, Brož - Barák, Najman, Juda - Žižka, Rampír, Novák.

„Dnes všichni kluci podali dobrý výkon a rovnoměrně se všechny pětky podílely na brankách, z čehož mám velkou radost," řekl po utkání trenér Tomáš Dzurik.

Aktuální tabulku po 14. kole naleznete v sekci mládež či kliknutím zde.

Mladší žáci D

13. kolo: Jihlava - Velké Meziříčí 7:1 (2:0, 2:0, 3:1)
Branky Jihlavy: Jaroš, Kochrda, Michalčuk, Mikeš, Moravec, J. Novák, Pokorný. Nahrávky Jihlavy: T. Adam, Jaroš, Kochrda, Moravec, Polodna. Nejlepší hráči Jihlavy: Michal Hrubý, Martin Jaroš.
Sestava Jihlavy:
Hrubý (30. Večeřa) - Mikeš, Jaroš, Vranka, Štoll, Zdarsa, Štorek - T. Adam, Polodna, Moravec - Michalčuk, Kochrda, Pokorný - J. Novák, Valeš.

„Dnešní výkon i přes výhru nebyl oslnivý. Kluci už se viděli u stromečků a již od předzápasové rozcvičky jsem neměl z jejich laxního přístupu dobrý pocit. Dalším negativním vlivem byla naše nedávná velká marodka, kdy na některých klucích bylo vidět, že po nemoci ještě nejsou zcela ve své kůži. Takže dnes můžu kluky pochválit spíše jen za výsledné skóre a popřát jim bohatého ježíška, ať nám i rodičům dělají jenom samou radost. A hlavně hodně zdraví a úspěchů v Novém roce nejen v hokeji, ale i ve škole," řekl po utkání trenér Tomáš Dzurik.

14. kolo: Chotěboř - Jihlava 1:13 (1:1, 0:3, 0:9)
Branky Jihlavy: Chlubna 5, Havel 3, Čermák 2, Michalčuk, J. Novák, Racek. Nahrávky Jihlavy: Chlubna 3, Čermák 2, Havel, Chvátal, Menšík, Racek, Sapík M., Vondrů. Nejlepší hráč Jihlavy: Tomáš Chlubna.
Sestava Jihlavy:
Falta (30. Hrubý) - Vondrů, M. Sapík - Vranka, Racek, Štorek - Chvátal, Augusta, Menšík - Havel, Čermák, Chlubna - J. Novák, Michalčuk, Pokorný.

„Celé utkání jsme jasně dominovali, kdy jsme na soupeře vlítli a prvních 10 minut jej nepustili z pásma. Bohužel pro nás výborným výkonem držel domácí brankář svůj tým nad vodou. Nicméně od půlky klání nápor šancí už nemohl ustát. Postupně jsme navyšovali skóre a zaslouženě vyhráli," řekl po utkání trenér Tomáš Dzurik.

Aktuální tabulku po 14. kole naleznete v sekci mládež či kliknutím zde.