Ve třetí třetině nás Dukla jednoznačně přehrála, hodnotí zápas v Jihlavě útočník Šumperku Tomáš Langr

04.01.2014 / Tomáš Lysý

První zápas nového roku se hokejistům ze Šumperka vůbec nepovedl. I když skóre vypadá jasně, definitivní rozhodnutí zápasu a zlomení odporu Draků přinesl až gól nejlepšího střelce Dukly Adama Zemana ze začátku třetí třetiny. „Ještě po dvou třetinách jsme si říkali, že bychom to mohli otočit, ale třetí a čtvrtý gól nás dorazil,“ říká útočník Šumperku Tomáš Langr. V závěrečné části vstřelili domácí hokejisté svému soupeři hned čtyři góly. Potvrdilo se tak pravidlo, že v letošní sezoně padá ve vzájemných zápasech těchto soupeřů hodně branek. Skóre ze tří zápasů je 16:10 ve prospěch červenožlutých.

Úvodní dvě třetiny zápasu nenasvědčovaly tomu, že by dvoutisícovka diváků na Horáckém zimním stadionu viděla gólové hody. Dukla sice v každé z nich vstřelila jeden gól, ale Šumperk měl několik nebezpečných šancí. Červenožlutí tak mohli děkovat Rittichovi, který držel svému týmu čisté konto. Definitivní zlom nastal po gólu nejlepšího střelce Dukly Adama Zemana ze začátku třetí třetiny. „Nezačali jsme nejlépe. Po dvou třetinách to ještě vypadalo, že bychom zápas mohli obrátit. Ale ve třetí třetině už nás jednoznačně přehráli. Bylo to i tím, že jsme přestali hrát. Chtěli jsme to v poslední třetině ještě nějak otočit, ale bohužel,“ hodnotí nevydařený zápas Tomáš Langr, útočník Draků ze Šumperka.

Právě devatenáctiletý forvard měl krátce před polovinou zápasu na hokejce vyrovnání. Řítil se sám na gólmana Dukly Davida Ritticha, ale, stejně jako ve čtrnácté minutě jeho spoluhráč Patrik Moskal, nebyl úspěšný. „Jednoznačně jsme v prvních dvou třetinách měli proměnit alespoň jednu šanci a zápas by vypadal jinak. Bohužel se to nepodařilo, na rozdíl od Jihlavy, která svoje šance proměnila, navíc gólman Jihlavy chytal dobře. Dopadlo to tak, jak to dopadlo,“ hledá talentovaný útočník těžko slova.

Rozhodující momenty zápasu se udály na přelomu druhé a třetí třetiny. Nejprve dvě minuty před druhou přestávkou zamířil přesně Filip Seman, patnáct vteřin po pauze si připsal jednadvacátý zásah nejlepší střelec Jihlavy v této sezoně Adam Zeman, který nakonec vstřelil hattrick. „Ještě po dvou třetinách jsme si říkali, že bychom to mohli otočit, ale třetí a čtvrtý gól nás dorazil,“ přiznává Tomáš Langr. Do rozhovoru se krátce „vmísí“ i procházející hráči Šumperka. „Napište tam, že nejhorší bylo naše tempo, z čehož plynul čtvrtý, pátý i šestý gól. A je štěstí, že tam nepadl i sedmý,“ znělo z úst šumperských hokejistů. „Chtěli jsme hlavně závěr nějak dohrát, zkorigovat, aby to nedopadlo nějak tragicky,“ ohlíží se za postupně narůstajícím vedením jihlavských hráčů jeden ze tří devatenáctiletých plejerů na soupisce Draků.

Následující dva zápasy budou pro Draky mnohem důležitější. V dalším zápase se na svém stadionu představí proti Benátkám – týmu, který je na prvním nepostupovém místě do play-off a ztrácí na Šumperk pouze jeden bod. Ve středu pak zavítají do beznadějně posledního Mostu. „My už se nyní soustředíme na pondělní zápas. Doufáme, že proti Benátkám vyhrajeme,“ přeje si Tomáš Langr. Jednu vzpomínku si však jednadvacítka šumperských hokejistů z nevydařeného zápasu proti Jihlavě může odnést – byla u posledního zápasu legendy českého hokeje, trojnásobného mistra světa a naposled útočníka Dukly Viktora Ujčíka, který bezprostředně po vítězném zápase s Draky ukončil svojí bohatou kariéru.