Po delší odmlce čeká Duklu další domácí duel. Do metropole Vysočiny přicestuje Most

21.01.2014 / Libor Kucza

Město Jihlava nabízí v právě probíhajícím týdnu skutečně bohatý hokejový program. Nejenže na Horáckém zimním stadionu probíhá hokejový turnaj VI. zimní olympiády dětí a mládeže ČR, další utkání čeká rovněž A-tým Dukly Jihlava. V rámci 42. kola druhé nejvyšší tuzemské hokejové soutěže přivítají svěřenci trenérského dua Petr Vlk – František Zeman celek Mostu. Úvodní buly bude vhozeno v tradičních 17:30. Střetnutí můžete sledovat rovněž pomocí textového on-line přenosu.

Most neprožívá optimální ročník. Se ziskem 34 bodů totiž okupuje poslední příčku tabulky. Na předposlední České Budějovice má šestibodové manko. Své poslední utkání ale Severočeši zvládli, když na domácí půdě zdolali Beroun v poměru 4:2. „Kluci dnes předvedli parádní výkon, podařilo se jim navázat na výkony z Kadaně a Litoměřic, kde nás ale srazily hrubé chyby a nedůraz před vlastní brankou. Musím všem klukům za dnešní výkon poděkovat, ale zvlášť rád bych vyzdvihl výkon útoku Nedrda - Slavíček - Sedláček, který odvedl skvělou práci,“ nešetřil chválou na adresu svých svěřenců lodivod Radek Mrázek.

Jihlavští hokejisté dali v Benátkách nad Jizerou zapomenout na předešlé nepovedené výkony, a to jednoznačnou výhrou 5:0. Ziskem tří bodů si ještě více pojistili třetí pozici, které se začal nebezpečně přibližovat dobrou formou oplývající Havlíčkův Brod.

Nejproduktivnějším hráčem Mostu je Pavel Písařík, který v dosavadním průběhu ročníku posbíral 24 bodů. S patnácti trefami do černého je rovněž nejlepším střelcem mužstva. Nejofenzivněji laděným zadákem je pak sedmnáctibodový Tomáš Pavelka. Mostecké brankoviště nejčastěji hájí Lukáš Horák, který se může pochlubit 92,36% úspěšností zásahů. V kolonce průměru branek na zápas pak svítí číslo 3,20.

PROMĚNIL? Tomáš Čachotský uhání zcela sám na Martina Volkeho v utkání, které Dukla na domácí půdě ovládla po samostatných nájezdech. Podaří se červenožlutých uspět i nyní? Foto: Josef Plechatý

42. kolo: středa 22. ledna 2014

HC Dukla Jihlava – HC Most (17:30)
SK Kadaň – HC Olomouc (17:30)
SK Horácká Slavia Třebíč – HC Rebel Havlíčkův Brod (17:30)
HC AZ Havířov 2010 – HC Benátky nad Jizerou (18:00)
Medvědi Beroun 1933 – HC Slovan Ústečtí Lvi (18:00)
HC Stadion Litoměřice – BK Mladá Boleslav (18:00)
Salith Šumperk – ČEZ Motor České Budějovice (18:00)