Duklu trápí početná marodka, trenér doplnil tým o mladíky

03.02.2014 / Zdeněk Drla

V závěru základní části přibyli trenérům Dukly Jihlava na seznamu zraněných hráčů další jména. „Nechceme být, jak se v jednom z mnoha dotazů objevilo, tajemní jako hrad v Karpatech. Můžeme říct, že jsou to zranění, která nedovolují klukům hrát, u některých ještě nevíme horizont, kdy by se mohli vrátit," říká hlavní trenér Dukly Jihlava Petr Vlk s tím, že se v současné době musí obejít bez šesti hráčů základní sestavy.

„Množí se dotazy, proč nezveřejňujeme zranění a nemoci hráčů. Z našeho pohledu jde o ochranu těch hráčů před soupeři. Nechceme soupeřům dopředu říkat, kdo přijede nebo nepřijede k utkání. To zaprvé. Zadruhé: nechceme před našimi fanoušky tajit zdravotní stav hráčů a proč třeba nenastoupili, ale spíš chceme chránit naše hráče, kteří nastoupí po zranění, aby soupeři nevěděli, co jim bylo a nezaměřili se potom na ně," vysvětluje Petr Vlk. „Soupeř si samozřejmě oddychne, když bude vědět, že nepřijede třeba Čachotský nebo Důras," doplňuje Petr Vlk. Ten se teď musí vypořádat s absencí hned šesti hráčů základního kádru. „Mimo hru máme nyní pět hráčů kvůli zranění a Matice Podlipnika, který odjel na olympiádu," vypočítává. Na listině zraněných je kapitán Tomáš Čachotský, obránci Vojtěch Zadražil a Tomáš Kaláb a útočníci Petr Haluza s Michalem Důrasem.

Kdy se jednotliví hráči začnou vracet do hry, není v některých případech jasné. „Jediné co víme, je, že se nám vrátí Matic z olympiády, doufejme, že zdravý. To je časový horizont, který známe. U dalších uvidíme v dalších dnech. Tomáš Čachotský už začal lehce bruslit, ale nechceme to uspěchat, protože pro nás je to tak důležitý hráč, že ho chceme mít na play-off stoprocentně zdravého, aby mohl odvést výkon, který on sám chce a který od něj fanoušci očekávají. Proto teď třeba nehraje, i když by na třicet čtyřicet procent hrát mohl," říká hlavní trenér červenožlutých. Podle něj není možné naskočit do zápasu s nedoléčených i šrámy. Vše chce svůj čas. „Třeba u třísel to může být zranění na týden nebo také na tři neděle. Je to zranění, u kterého si člověk připadá, že už je to dobré a pak udělá krok do strany a najednou to dobré není a začíná se znova," tvrdí.

Pro nejbližší zápasy povolal Petr Vlk hráče Dukly, kteří v sezoně pravidelně nastupují ve druhé lize, využije i mladíky z juniorského týmu. „Trochu nám nahrává, že junioři nehrají, mají přestávku, takže budou hrát za nás. Dále jsme si stáhli Pepu Koldu ze Žďáru a Patrika Přidala z Moravských Budějovic. Přemýšleli jsme i o Lukáši Krupkovi, ale ten má problémy s kolenem," prozrazuje Petr Vlk. „Doplnit tým můžeme, ale těchto šest hráčů, kteří nám nyní chybí, se nahrazuje hůř. Kdyby šlo o zraněné hráče ze třetí, čtvrté lajny, bylo by to snazší," uzavírá Petr Vlk.