Jihlavští žáci odehráli další mistrovské zápasy

01.03.2014 / Jaroslav Wollmann

Svěřenci Martina Pykala cestovali do Šumperku, hostili Přerov a zamířili do Hodonína. Mladší žáci C si ze tří odehraných utkání připsali pouze jeden bod za domácí remízu s Přerovem 4:4. V tabulce jim patří čtvrtá pozice. Starší žáci A si vedli lépe a připsali si čtyři body a v tabulce jim náleží také čtvrtá příčka. Svěřenci Tomáše Dzurika cestovali do Poličky, hostili Havlíčkův Brod, zamířili do Lanškrouna a nakonec přivítali Choceň. Mladší žáci D si připsali na své konto pět bodů a v tabulce jsou na čtvrté pozici. Starší žáci B získali čtyři body a v tabulce jsou na osmé příčce.

Starší žáci A

26. kolo: Šumperk - Jihlava 5:6 (2:2, 1:2, 2:2)
Branky a nahrávky Jihlavy: Juda (Brož), Úlovec (Rašín, Barák), Juda (Musil), Daňhel (Najman), Juda (Úlovec), Úlovec. Nejlepší hráč Jihlavy: Miroslav Juda.
Sestava Jihlavy:
Lepeška (Chaloupek) - Rašín, Tušer, Mareček, Homola - Daňhel, Najman, Musil - Svoboda, Juda, Úlovec - Barák, Brož.

„Trošku nám dnešní sestavu ovlivnila marodka, ale na hře to nebylo patrné. Od začátku jsme byli lepším týmem, domácí se k naší brance dostávali spíše výjimečně. Bohužel jsme soupeři vždy darovali nějakou individuální chybou branku a drželi ho ve hře. Zápas měl skončit úplně jiným výsledkem," řekl po utkání trenér Martin Pykal.

28. kolo: Jihlava - Přerov 4:5 (1:1, 2:0, 1:4)
Branky a nahrávky Jihlavy: Musil (Najman), Najman (Mareček), Tušer (Juda), Úlovec (Juda). Nejlepší hráč Jihlavy: Miroslav Juda.
Sestava Jihlavy:
Lepeška (Chaloupek) - Rašín, Martinů, Mareček, Homola - Daňhel, Najman, Musil - Tušer, Juda, Úlovec - Štěrba, Svoboda, Kardoš.

„Scénář tohoto utkání nijak nevybočil z těch předchozích s tímto soupeřem. My hráli hokej, byli lepším týmem, šancí jsme si vypracovali víc než dost na to, aby byl zápas v jeho polovině rozhodnutý. Hosté ale vše přežili, pětkrát vyhodili puk o mantinel, Karel Plášek si ho dojel a rozhodl o výhře Přerova. Dnes nám bohužel citelně chyběli marodní obránci," řekl po utkání trenér Martin Pykal.

29. kolo: Hodonín - Jihlava 3:7 (1:2, 1:3, 1:2)
Branky a nahrávky Jihlavy: 5. Úlovec (Trávník), 9. Úlovec, 23. Brož (Úlovec), 28. Musil, 37. Daňhel (Najman), 41. Musil (Daňhel), 51. Brož (Daňhel). Nejlepší hráči Jihlavy: Matěj Daňhel, Vítězslav Brož.
Sestava Jihlavy:
Chaloupek (Lepeška) - Trávník, Koláček, Mareček, Tušer - Daňhel, Najman, Musil - Brož, Juda, Úlovec - Štěrba, Svoboda, Kardoš.

„Na rozdíl od mladších kolegů, starším chuť do hry nechyběla a na hře i výsledku to bylo znát. Od začátku do konce jsme měli utkání pod kontrolou a vítězství si hráči zasloužili," řekl po utkání trenér Martin Pykal.

Aktuální tabulku po 31. kole naleznete v sekci mládež či kliknutím zde.

Starší žáci B

19. kolo: Polička - Jihlava 7:1 (3:0, 2:0, 2:1)
Branka Jihlavy: Volák. Nahrávky Jihlavy: Nikdo. Nejlepší hráči Jihlavy: Filip Krejčí, Tomáš Falta.
Sestava Jihlavy:
Krejčí (30. Falta) - Vaněk, Komín, Martinů, D. Sapík - Barák, Volák, Mareček - Pittner, Jančí, J. Novák - Coufal.

„Od první do poslední minuty se jednalo o hru kočky s myší. Neoplývali jsme zde sice zrovna nejsilnějším složením, nicméně domácí neměli jediného slabšího hráče a dle mého to byl nejkvalitnější soupeř, s kterým jsme se letos setkali. Nebýt výborného výkonu obou brankářů, skóre by bylo daleko děsivější," řekl po utkání trenér Tomáš Dzurik.

20. kolo: Jihlava - Havlíčkův Brod 8:3 (1:1, 2:1, 5:1)
Branky Jihlavy: Chlubna 2, Najman 2, Barák, Čermák, Musil, Svoboda. Nahrávky Jihlavy: Chlubna 2, Najman 2, Čermák, Daňhel, Hroch, Jančí. Nejlepší hráči Jihlavy: Tomáš Chlubna, Adam Najman, Jan Trávník, Vít Hroch, Filip Krejčí, Marek Pavlas.
Sestava Jihlavy:
-Krejčí (30. Pavlas) - Martinů, Vaněk, Volák, Komín, Trávník, D. Sapík - Najman, Svoboda, Chlubna - Daňhel, Čermák, Musil - Přibil, Jančí, Barák - Hroch.

„Na soupeře jsme vlétli, první dvě střídání jej nepustili z pásma a několik příležitostí zavánělo otevřením skóre. Ovšem hned z první šance naopak Brod vstřelil branku. Celé klání jsme tlačili, měli kotouč většinu času na holích a vytvářeli si dostatek brankových příležitostí. Bohužel jsme se dlouho nedostali do výsledkového trháku. Hostující brankář podal výborný výkon a také jsme si vybrali i trochu té smůly, kdy jsme nastřelili 4 tyčky. Hosté hrozili z brejků, kdy neměli příliš střeleckých pokusů, ovšem zhruba polovina z nich byly vyložených šancí! Využili každé sebemenší chyby a dostali se do 8 samostatných úniků! To i přesto, že obránci na to byli upozorňováni. V těchto důležitých momentech nás podrželi oba brankáři! Ti zaslouží velkou pochvalu, stejně tak jako trio Najman - Svoboda - Chlubna, kteří nasázeli 5 branek a předváděli pohledné kombinace," řekl po utkání trenér Tomáš Dzurik.

21. kolo: Lanškroun - Jihlava 6:3 (4:2, 1:0, 1:1)
Branky Jihlavy: Brož 2, Jančí. Nahrávky Jihlavy: Nikdo. Nejlepší hráč Jihlavy: Vítězslav Brož.
Sestava Jihlavy:
Falta - Komín, D. Sapík, Mareček, Pittner, Přibil - Jančí, Volák, Brož - Štěrba, Vaněk, Barák - Žižka, Hroch, Schwarz - Coufal.

„V první části na nás soupeř vlítnul a aktivně nás napadal, což nám činilo velký problém. Nedařilo se nám zakládat útočné akce a dostávali jsme se pod tlak, obzvlášť pak náš třetí útok. Od druhé části jsme se jak v pohybu, tak přesnosti přihrávek zvedli a začali domácím zatápět. Bohužel za stavu 5:2 se do zápasu vložili muži v pruhovaném, neuznali nám regulérní branku a celý zbytek klání se příliš hokej nehrál. K vidění byly fauly, osobní souboje a potyčky, na trestné lavici ovšem končili z větší části jenom naši hráči. Je to škoda, věřím, že zápas by jsme otočili. Bohužel, sudí nám to svým výkonem neumožnili," řekl po utkání trenér Tomáš Dzurik.

22. kolo: Jihlava - Choceň 10:8 (6:4, 2:0, 2:4)
Branky Jihlavy: Kardoš 3, Brož 2, Chlubna 2, Svoboda 2, Volák. Nahrávky Jihlavy: Chlubna 3, Kardoš 3, Svoboda 2, Brož, Koláček, Vaněk, Volák. Nejlepší hráči Jihlavy: Tomáš Chlubna, Jindřich Kardoš, Pavel Svoboda.
Sestava Jihlavy:
Pavlas - Vaněk, D. Sapík, Jančí, Koláček, Přibil, Hroch - Barák, Volák, Brož - Svoboda, Kardoš, Chlubna - Žižka, P. Buzek, Schwarz.

„Již po první části bylo divoké skóre 6:4 a bylo jasné, že dnes půjde o zápas "bez obran". My jsme stříleli branky po krásných kombinacích, hosté spíše sázeli góly střelami z větší vzdálenosti. Některé brankář mohl pochytat, ovšem předvedl v několika předchozích zápasech výborné výkony a někdy ty slabší chvilky museli přijít. Naštěstí jsme směrem dopředu byli dnes silní. Čili s útočnou fází čili panuje určitě spokojenost, s obrannou hrou naopak. Inkasovaných branek jsme měli mít nejméně o polovinu méně. Hrubé chyby v obranných činnostech, kde pár jedinců nedokáže pochopit a praktikovat základní principy, které jsou jim stále dokola opakovány, nás stály výraznější rozdíl ve skóre," řekl po utkání trenér Tomáš Dzurik.

Aktuální tabulku po 10. kole nadstavbové části naleznete v sekci mládež či kliknutím zde.

Mladší žáci C

26. kolo: Šumperk - Jihlava 13:4 (5:1, 4:0, 4:3)
Branky a nahrávky Jihlavy: Pavelec, Čermák (Havel), Chlubna (Vondrů), Chlubna. Nejlepší hráči Jihlavy: Nikdo.
Sestava Jihlavy:
Krejčí (Maláč) - Mikeš, Adam, Moravec, Sapík, Chvátal, Vondrů - Havel, Čermák, Chlubna, Augusta, Kochrda, Racek, Mlejnek, Polodna, Pavelec.

„Od začátku jsme tahali za kratší konec, domácí byli pohyblivější a výsledek zápasu odpovídá předvedenému výkonu. Nutno podotknout, že výhru dnes režíroval pouze jediný hráč domácích, který daleko vyčníval nad všemi ostatními," řekl po utkání trenér Martin Pykal.

28. kolo: Jihlava - Přerov 4:4 (2:0, 1:3, 1:1)
Branky a nahrávky Jihlavy: Chlubna (Havel), Havel (Chlubna ), Chlubna, Havel (Čermák). Nejlepší hráč Jihlavy: Marek Chvátal.
Sestava Jihlavy:
Krejčí - Mikeš, Moravec, Sapík, Chvátal, Vondrů - Havel, Čermák, Chlubna, Augusta, Kochrda, Racek, Mlejnek, Polodna, Pavelec.

„Kromě první třetiny není prakticky co hodnotit. Dnes jsme si vyhrát nezasloužili a i ten bod za remízu je pro nás víc než dost. Nasazení a chuť některých hráčů je pro mne zklamáním. Dařit se nemusí, ale chtít hrát by mělo být vždy to nejdůležitější," řekl po utkání trenér Martin Pykal.

29. kolo: Hodonín - Jihlava 6:2 (5:1, 1:0, 0:1)
Branky a nahrávky Jihlavy: Havel (Čermák), Chlubna (Čermák). Nejlepší hráči Jihlavy: Nikdo.
Sestava Jihlavy:
Maláč - Chvátal, Vondrů, Moravec, Augusta - Havel, Čermák, Chlubna, Kochrda, Polodna, Pavelec, Mlejnek.

„Třetí utkání v řadě, kdy kluci nepřijeli hrát hokej, ale jeli spíše na výlet. O osudu zápasu bylo rozhodnuto už po první třetině. Je škoda, že v tréninku vypadáme dobře, jezdíme na 100%,kluci makají, ale přijde zápas a je po hokeji. Budeme doufat v lepší zítřky," řekl po utkání trenér Martin Pykal.

Aktuální tabulku po 31. kole naleznete v sekci mládež či kliknutím zde.

Mladší žáci D

19. kolo: Polička - Jihlava 9:6 (4:3, 4:2, 1:1)
Branky Jihlavy: Pavelec 4, Bartoš 2. Nahrávky Jihlavy: Jaroš 2, J. Novák 2, Vranka. Nejlepší hráč Jihlavy: Daniel Pavelec.
Sestava Jihlavy:
Novák (30. Hrubý) - Štoll, Štorek, Jaroš, J. Buzek - Vranka, Pavelec, Bartoš - J. Novák, Michalčuk, Pokorný - Vorlíček, Valeš.

„Velice vyrovnané klání, které se lámalo na konci 2. části, kdy jsme zahodili několik šancí a naopak soupeř své využil a utekl nám o tři branky. V třetí části jsme ve 12 lidech, na širokém kluzišti domácích, již neměli síly na zvrat. Nicméně minimálně remízu jsme si zasloužili, bohužel rozhodlo zejména to, že třetí zápas v řadě jsme inkasovali velký počet branek, kde většinu z nich si brankáři nedají za rámeček," řekl po utkání trenér Tomáš Dzurik.

20. kolo: Jihlava - Havlíčkův Brod 6:3 (2:1, 3:0, 1:1)
Branky Jihlavy: Štorek 2, Michalčuk, Mlejnek, Moravec, Vorlíček. Nahrávky Jihlavy: Mlejnek, Pokorný, Štorek. Nejlepší hráči Jihlavy: Martin Štoll, Matyáš Sapík, Marek Chvátal.
Sestava Jihlavy:
Hrubý (30. D. Novák) - Moravec, Chvátal, Jaroš, M. Sapík, Štoll, P. Buzek - T. Adam, Polodna, Pavelec - Štorek, Mlejnek, Vranka - Vorlíček, Michalčuk, Pokorný.

„První dvě části kluci vcelku chtěli hrát a tvořit, byli hladový po kotouči a větší část hry se odehrávala v soupeřově pásmu. V třetí části jsme lehce polevili a tahali za kratší konec. Ale zaslouženě jsme vedení udrželi. V zápase byly k vidění dobré věc. Výkon zaslouží pochvalu, nicméně musíme brát v potaz, že hosté měli polovinu sestavy hráče mladšího ročníku 2004," řekl po utkání trenér Tomáš Dzurik.

21. kolo: Lanškroun - Jihlava 2:7 (1:4, 1:2, 0:1)
Branky Jihlavy: Bartoš 2, Augusta 2, Racek 2, Pokorný. Nahrávky Jihlavy: Augusta 2, Racek 2, Báťa, Pokorný. Nejlepší hráči Jihlavy: Celý tým.
Sestava Jihlavy:
Hrubý (30. Večeřa) - Štorek, M. Sapík, Štoll, Vondrů, J. Buzek - Augusta, Racek, Pokorný - Báťa, Vranka, Bartoš - Vorlíček, Valeš.

„Výkon všech hráčů mě dnes mile překvapil. Od první do poslední minuty jsme měli dobrý pohyb a k vidění byly krásné kombinace či individuální akce. Ve hře se často objevovaly věci, které klukům vštěpujeme. Brankáři podali také jistý výkon. Domácí kotel příznivců vytvořil skvělou atmosféru, čili dnes samá pozitiva a myslím, že i kluci se dnešní klání velice užili," řekl po utkání trenér Tomáš Dzurik.

22. kolo: Jihlava - Choceň 5:5 (1:2, 2:2, 2:1)
Branky Jihlavy: Havel 3, Kochrda, Racek. Nahrávky Jihlavy: Havel, Michalčuk, M. Sapík, Štorek. Nejlepší hráč Jihlavy: Marián Havel.
Sestava Jihlavy:
Večeřa (30. Novák) - Štoll, Jaroš, Štorek, M. Sapík, J. Buzek - Vranka, Nosek, Pokorný - Havel, Racek, Kochrda - Vorlíček, Michalčuk, Báťa.

„S hosty, kteří v nadstavbě nepoznali prozatím hořkost porážky, jsme sehráli dramatické klání. Dokázali jsme mít pasáže, kdy jsme se udrželi v pásmu, měli pohyb i šance. Ovšem naopak přišlo i několik zbytečných chyb či nepřesností ,snadné ztráty kotoučů a následné šance hostů či závary v okolí naší svatyně. Soupeř byl lepší koncem první třetiny a v druhé části, nám naopak patřila úvodní desetiminutovka a třetí třetina. Celkově jsme ale měli navrch a remízy je škoda, jelikož v posledních minutách jsme zahodili několik stoprocentních šancí," řekl po utkání trenér Tomáš Dzurik.

Aktuální tabulku po 10. kole nadstavbové části naleznete v sekci mládež či kliknutím zde.