Jihlavští žáci odehráli další porci zápasů

28.03.2014 / Jaroslav Wollmann

V uplynulých dnech a týdnech odehráli jihlavští žáci další mistrovské zápasy. Svěřenci Martina Pykala odehráli tři duely, cestovali do Brna na utkání s Warriorem, zamířili do Třebíče a přivítali Šumperk. Mladší žáci C ani v jednom utkání neprohráli a připsali si čtyři body. Starší žáci A si na své konto připsali tři body. Svěřenci Tomáše Dzurika zamířili do Žďáru nad Sázavou, přivítali Hlinsko a Ledeč nad Sázavou. Mladší žáci D si na své konto připsali tři body. Starší žáci B vyšli ve všech duelech naprázdno.

Výsledky 15. 2. - 16. 3. 2014

Starší žáci A

32. kolo: Warrior Brno - Jihlava 4:3

34. kolo: Třebíč - Jihlava 5:6 (0:2, 3:3, 2:1)
Branky a nahrávky Jihlavy: 13. Juda (Trávník), 15. Daňhel (Musil), 23. Najman (Daňhel), 26. Brož (Mareček), 37. Úlovec (Zadina), 53. Trávník (Komín, Svoboda). Nejlepší hráč Jihlavy: Jan Trávník.
Sestava Jihlavy:
Chaloupek (Lepeška) - Trávník, Komín, Zadina, Homola, Rašín, Mareček - Daňhel, Najman, Musil - Tušer, Juda, Úlovec - Štěrba, Svoboda, Kardoš - Brož.

„Dnes nám domácí dali lekci z produktivity. Na branku se strašně nadřeme a naopak inkasujeme hodně laciné branky a soupeře tak zbytečně pouštíme do hry. V polovině mělo být po těch šancích, co jsme měli, o osudu zápasu rozhodnuto a ne že se budeme klepat do konce o vítězství," řekl po utkání trenér Martin Pykal.

35. kolo: Jihlava - Šumperk 3:3 (1:2, 0:0, 2:1)
Branky a nahrávky Jihlavy: 5. Najman (Trávník), 43. Tušer (Zadina), 48. Úlovec. Nejlepší hráči Jihlavy: Nikdo.
Sestava Jihlavy:
Chaloupek (Lepeška) - Trávník, Komín, Zadina, Homola, Rašín, Mareček - Daňhel, Najman, Musil - Tušer, Juda, Úlovec - Štěrba, Svoboda, Kardoš - Brož.

„Od začátku jsme sice měli více ze hry, ale řadou nepřesností jsme se sami připravovali o gólové šance. Nebyl to dnes optimální výkon, ale šancí na vítězství bylo víc než dost," řekl po utkání trenér Martin Pykal.

Aktuální tabulku po 36. kole naleznete v sekci mládež či kliknutím zde.

Starší žáci B

23. kolo: Žďár nad Sázavou - Jihlava 8:2 (1:0, 4:1, 3:1)
Branky Jihlavy: Jančí, J. Novák. Nahrávky Jihlavy: Rampír, D. Sapík. Nejlepší hráč Jihlavy: Tomáš Falta.
Sestava Jihlavy:
Falta - Pittner, D. Sapík, P. Buzek, Hroch, Žižka - Rampír, Volák, J. Novák - Přibil, Jančí, Schwarz - Coufal.

„Věděli jsme, že v dnešní sestavě nepředvedeme nějaký ofenzivní koncert, proto byli kluci neustále nabádáni k zodpovědné, soustředěné a důrazné hře v obraně. V první části jsme domácí vcelku eliminovali a když už se dostali do brankové příležitosti, věděl si s tím náš gólman rady. O přestávce byla klukům zdůrazňována 100% koncentrace na hru a zejména na obranné situace 1 na 1. Bohužel jsme již nápor množství těchto situací neustáli, soupeřovi šikovní hráči toho dokázali využít a dostávali se do množství šancí. Jen díky jejich střelecké impotenci a dobrému výkonu Tomáše Falty nám nenadělili na cestu domů větší brankový příděl," řekl po utkání trenér Tomáš Dzurik.

24. kolo: Jihlava - Hlinsko 2:12 (0:6, 1:3, 1:3)
Branky Jihlavy: Chlubna, Tušer. Nahrávky Jihlavy: Chlubna, Homola. Nejlepší hráči Jihlavy: Tomáš Chlubna, David Homola.
Sestava Jihlavy:
Krejčí – Homola, Jančí, D. Sapík, Hroch, Přibil - Štěrba, Chlubna, Tušer – Rampír, P. Buzek, Barák – Schwarz, Pittner, J. Novák.

„Hrubé individuální chyby nás stály dnešní debakl. Mrzí mě to vůči pár klukům z této sestavy, ať už šikovnějším nebo těm méně, kteří ovšem chtějí hrát a bojují. U některých jedinců je ovšem nasazení, bojovnost a zápal pro hru opravdu žalostný. Když se přidá i nepřílíš velký talent a šikovnost, tak je to smrtící kombinace. Výkon a výsledek je tudíž takový, jaký je," řekl po utkání trenér Tomáš Dzurik.

25. kolo: Jihlava - Ledeč nad Sázavou 4:11 (0:1, 1:3, 3:7)
Branky Jihlavy: Barák, Jančí, Přibil, Štěrba. Nahrávky Jihlavy: Chlubna, Homola, D. Sapík, Štěrba. Nejlepší hráč Jihlavy: Jakub Štěrba.
Sestava Jihlavy:
Falta - Martinů, D. Sapík, Homola, Jančí - Štěrba, Chlubna, Barák - Rampír, P. Buzek, J. Novák - Přibil, Hroch, Schwarz.

„První část jsme odehráli dobře z obrany a soupeře jsme k ničemu příliš nepouštěli. Do útoku jsme se ovšem také moc nepodívali a byl to spíše boj o střední pásmo. V druhé části se už více soupeř tlačil do šancí, ovšem i po 40. minutách jsme byli pořád ve hře. Bohužel, v třetí části jsme kupili jednu individuální chybu za druhou a hosté je začali trestat. Rozhodující byl dnes výkon našeho druhého útoku, který za stavu 2:7 byl u šesti inkasovaných branek, což není příliš pozitivní na herní obraz celého družstva. Od té doby byla Ledeč na koni a zaslouženě vyhrála," řekl po utkání trenér Tomáš Dzurik.

Aktuální tabulku po 14. kole nadstavbové části naleznete v sekci mládež či kliknutím zde.

Mladší žáci C

32. kolo: Warrior Brno - Jihlava 5:5 (2:0, 0:1, 3:4)
Branky a nahrávky Jihlavy: 23. Čermák, 43. Bartoš, 54. Čermák (Menšík), 58. Chlubna (Menšík), 59. Menšík (Chlubna). Nejlepší hráč Jihlavy: Patrik Čermák.
Sestava Jihlavy:
Falta (Maláč) - Adam, Chvátal, Moravec, Sapík - Menšík, Čermák, Chlubna, Racek, Kochrda, Augusta, Štorek, Polodna, Bartoš.

„Vyrovnané utkání, kde jsme opět neproměňovali šance a doháněli ztrátu 1:5. Výkon nebyl špatný a minimálně remízu jsme si určitě zasloužili," řekl po utkání trenér Martin Pykal.

34. kolo: Třebíč - Jihlava 0:6 (0:1, 0:3, 0:2)
Branky a nahrávky Jihlavy: 20. Chlubna (Menšík), 22. Chlubna (Čermák), 28. Štorek (Augusta), 30. Vondrů (Bartoš), 43. Chlubna, 47. Menšík (Vondrů). Nejlepší hráč Jihlavy: Tomáš Chlubna.
Sestava Jihlavy:
Krejčí (Falta) - Adam, Chvátal, Racek, Vondrů - Čermák, Menšík, Chlubna - Polodna, Štorek, Bartoš - Augusta.

„Domácí dnes hráli velice dobře a naši hráči si asi mysleli, že to půjde samo. Po velice vlažném výkonu jsme sice vyhráli, ale nebylo to v našem podání úplně nejhezčí utkání," řekl po utkání trenér Martin Pykal.

35. kolo: Jihlava - Šumperk 8:8 (4:0, 2:3, 2:5)
Branky a nahrávky Jihlavy: 4. Havel (Polodna), 7. Chlubna, 12. Chlubna, 19. Havel (Chlubna), 21. Čermák, 22. Menšík (Čermák), Chlubna (Polodna), 59. Vondrů (Čermák). Nejlepší hráči Jihlavy: Filip Krejčí, Tomáš Chlubna.
Sestava Jihlavy:
Krejčí (Falta) - Adam, Chvátal, Vondrů, Mikeš - Menšík, Čermák, Augusta, Havel, Chlubna, Polodna, Mlejnek, Kochrda, Bartoš.

„Po parádním začátku a vedení 6:1 jsme ve druhé polovině zápasu inkasovali poměrně laciné branky a soupeř se dostal zpět do hry a výsledek dokonce otočil. Kluci ale zabojovali a půl minuty před koncem vyrovnali. Dnes to byl vítězný zápas, i když na konci svítilo na tabuli skóre 8:8. Z výkonu kluků mám radost," řekl po utkání trenér Martin Pykal.

Aktuální tabulku po 36. kole naleznete v sekci mládež či kliknutím zde.

Mladší žáci D

23. kolo: Žďár nad Sázavou - Jihlava 5:1 (2:0, 1:0, 2:1)
Branka Jihlavy: Jungwirth. Nahrávky Jihlavy: Nikdo. Nejlepší hráči Jihlavy: Jan Buzek, Jonáš Jungwirth, Václav Vranka.
Sestava Jihlavy:
Hrubý (30. Večeřa) - Štorek, Jaroš, Štoll, J. Buzek - J. Novák, Bartoš, Pokorný - Báťa, Vranka, Jungwirth - Vorlíček, Valeš.

„Ve Žďáře jsme podali poměrně bruslivý výkon. Brankové příležitosti byly k vidění na obou stranách, kdy ovšem o něco více jsme jich měli my. I předvedenou hrou jsme měli mírně na vrch, čili výsledné skóre je pro nás až moc kruté. Na jednu vstřelenou branku se ovšem těžko vyhrává," řekl po utkání trenér Tomáš Dzurik.

24. kolo: Jihlava - Hlinsko 5:1 (3:0, 0:1, 2:0)
Branky Jihlavy: Jungwirth 2, Čermák 2, Polodna. Nahrávky Jihlavy: Báťa, Čermák. Nejlepší hráči Jihlavy: David Novák, Martin Štoll, Jan Buzek, David Polodna.
Sestava Jihlavy:
Hrubý (30. D. Novák) – Jaroš, Moravec, Štoll, Vranka, Štorek, J. Buzek - Chvátal, Polodna, Pavelec – Havel, Čermák, Bartoš – Báťa, Jungwirth.

„Do zápasu jsme vstoupili aktivně, soupeře jsme přehrávali a zaslouženě první třetinu vyhráli 3:0. S druhou části nepanuje spokojenost, kluci začali hrát jako profesoři hokeje, neměli pohyb, přidržovali kotouče a většinu akcí končili neefektivně za bránou. Po přestávkové domluvě se výkon ve 3. části zvednul, přidali jsme dvě uklidňující branky a utkání dotáhli do vítězného konce. Velkou radost mě činí zlepšení v posledních zápasech v obraných dovednostech, obzvlášť řešení situací 1 na 1 či 1 na 2. Důkazem je pouze 16 obdržených branek v posledních 5 zápasech, což je na tuto kategorii výborné. Naopak mě chybí více šikovnosti, pohybu a prosazení se v útočných situací 1 na 1, čemuž se vehementně věnujeme a doufám ve zlepšení," řekl po utkání trenér Tomáš Dzurik.

25. kolo: Jihlava - Ledeč nad Sázavou 5:5 (0:2, 3:1, 2:2)
Branky Jihlavy: Michalčuk 2, Jaroš, Mikeš, Vorlíček. Nahrávky Jihlavy: Báťa 2. Nejlepší hráči Jihlavy: David Michalčuk, Josef Vorlíček.
Sestava Jihlavy:
D. Novák (30. Hrubý) - Jaroš, Mikeš, Vranka, Mlejnek, Kochrda - Báťa, Moravec, Pavelec - Štorek, Michalčuk, Bartoš - Vorlíček, Valeš.

„Od začátku do konce nelze klukům upřít snaha a bojovnost, což mě těší. Na druhou stranu mě dnes obzvlášť u hráčů chyběla taková ta přirozená šikovnost. Více jak polovina přihrávek byla nepřesná, z deseti kliček nám v devíti případech utekl kotouč, přejít hráče 1 na 1 byl téměř nadlidský úkol. Ani jednu branku jsme nevsítili po nějaké akci a všechny byly pouze z dorážek či nějakých střel z nouze. Soupeř též nepředvedl nic oslnivého a byl rozhodně k poražení. Během klání se nám naskytla spousta situací na přečíslení, ovšem jejich řešení nebylo ideální. Několik minut do konce jsme též nesehráli situaci 3 na 1 a z protiútoku nám po následném nedůrazu obránce soupeř vsítil branku. Ale jak jsem již zmínil, hokejovost jsme nahradili srdíčkem a vyloženě dotlačili vyrovnání do brány. Remíza tudíž spravedlivá," řekl po utkání trenér Tomáš Dzurik.

Aktuální tabulku po 14. kole nadstavbové části naleznete v sekci mládež či kliknutím zde.