Dukla zakončí přípravné období na ledě Motoru. Za pár dnů tam startuje novou sezonu

03.09.2014 / Zdeněk Drla

Tak se to nějak hezky sešlo. Posledním soupeřem Dukly Jihlava v přípravném období budou hokejisté českobudějovického Motoru. Shodou okolností se oba soupeři potkají na stejném ledě během pouhých 96 hodin hned dvakrát. Jednou v přípravě ve čtvrtek 4. září (v rámci Regionálního poháru), podruhé "naostro" v novém ročníku první ligy v pondělí 8. září 2014.
Zápas šestého kola Regionálního poháru, které rozhodne o držiteli zbrusu nové trofeje, staruje v českobudějovické Budvar areně ve čtvrtek 4. září v 17:30 hodin. Pokud nevyrazíte na jih Čech osobně, můžete průběh utkání sledovat prostřednictvím serveru www.onlajny.com.

V posledním šestém kole Regionálního poháru se rozhodne, který z trojice týmů získá na rok do svého držení zbrusu novou trofej. Podle dosavadního vývoje se může zdát, že to budou České Budějovice, které jsou po pěti kolech letního turnajového klání na čele tabulky. Bez šancí nejsou ani třebíčské Bílé hvězdy nebo jihlavská Dukla.

Tabulka Regionálního poháru

1. ČEZ Motor České Budějovice	5   3   1   0   1   18:10   11
2. SK Horácká Slavia Třebíč 	5   3   0   1   1   14:13   10
3. HC Dukla Jihlava      	5   3   0   0   2   18:15   9
4. HC Rebel Havlíčkův Brod	5   0   0   0   5    4:16   0

Ať dopadne pátý ročník Regionálního poháru jakkoliv, nejdůležitější bude v posledním přípravném zápase doladit potřebné detaily tak, aby se všechny čtyři účastnící se týmy (České Budějovice, Havlíčkův Brod, Jihlava a Třebíč) co nejlépe připravily na nový soutěžní ročník první hokejové ligy - v historii již dvaadvacátý.

Pro Duklu Jihlava bude čtvrteční souboj na českobudějovickém ledě hodně pikantní. Se stejným soupeřem a na stejném místě se totiž utká hned v prvním kole nové prvoligové sezony. Začátky obou zápasů bude od sebe dělit pouze 96 hodin a 10 minut. V pondělí 8. září totiž začne zápas prvního kola s desetiminutovým zpožděním (v 17:40 bue vhozeno úvodní buly - pozn. red.), protože Motor chystá podle dostupných informací na zahájení sezony velkolepou show.

TROFEJ PRO VÍTĚZE. Nový Regionální pohár (poslední tři ročníky letního turnaje vyhrála Horácká Slavia Třebíč a tak jí původní trofej zůstala ve stálém užívání - pozn. aut.) mohou stále ještě získat tři ze čtyř týmů. Rozhodne se v posledním kole. Ředitel turnaje Antonín Micka (na snímku) ji předá vítěznému týmu na tiskové konferenci v pátek 5. září dopoledne na Horáckém zimním stadionu v Jihlavě. Foto: Zdeněk Drla