Útočník Richard Jarůšek nastoupí za Duklu. Už v posledním přípravném zápase v Budějovicích

03.09.2014 / Zdeněk Drla

V posledním přípravném zápase před novou sezonou v Českých Budějovicích oblékne jihlavský dres premiérově urostlý útočník Richard Jarůšek. Třiadvacetiletý brněnský odchovanec nastupoval v minulé sezoně za Znojmo a Mladou Boleslav. Právě z týmu nováčka tuzemské nejvyšší souteže má do Jihlavy vyřízeny střídavé starty.

Těsně před startem nového ročníku první ligy hlásí Dukla Jihlava další jména na soupisce. Už v posledním přípravném utkání v rámci Regionálního poháru za ni nastoupí proti českobudějovickému Motoru třiadvacetiletý urostlý forvard Richard Jarůšek (190 cm/95 kg - pozn. aut.). Do Dukly má vyřízeny střídavé starty z týmu extraligového nováčka z Mladé Boleslavi. „Nastoupí již ve čtvrtek," potvrzuje infomaci z webu www.bkboleslav.cz jednatel Dukly Jihlava Bedřich Ščerban. „Hrát za Jihlavu může i v pondělí a ve středu v prvních dvou kolech nového ročníku první ligy. Tak zní dohoda. Záleží, jak se naši trenéři rozhodnou, zda jeho služby budou chtít využívat," vysvětluje první muž Dukly.

Richard Jarůšek není jediným hráčem Mladé Boleslavi, který se může v ligových zápasech objevit v červenožlutém dresu. Střídavé starty z "města škodovek" na Vysočinu má vyřízeny i další třiadvacetiletý útočník Radan Lenc, či gólman David Rittich, jenž v letní přípravě do středočeského klubu přestoupil právě z Dukly.

Funguje to i opačným směrem. „Od nás do Mladé Boleslavi mají střídavé starty Marek Prokš (ten už odehrál jedno přípravné utkání za Bruslařský klub - pozn. aut.), nebo slovinští obránci Matic Podlipnik a Miha Štebih," vypočítává jednotlivá jména Bedřich Ščerban.

Foto: www.bkboleslav.cz