Jihlavští žáci loupili ve Žďáře

10.11.2014 / Jaroslav Wollmann

V sobotu 8. listopadu cestovali svěřenci Tomáše Dzurika do Žďáru nad Sázavou. Mladší žáci D zvládli úvodní část zápasu, když jí vyhráli 1:0. Druhá třetina vyšla lépe domácím, kteří tak přes poslední dvacetiminutovkou měli jeden gól k dobru. Jihlavané ale zabrali a pěti góly si domů za výhru 6:3 vezou dva body. Starší žáci B určili ráz zápasu už v úvodní třetině, kterou vyhráli 3:1. Po druhé části vedli již 6:3. Poslední dvacetiminutovka na výhře jihlavských mladíků 8:5 nic nezměnila.

Starší žáci B

9. kolo: Žďár nad Sázavou - Jihlava 5:8 (1:3, 2:3, 2:2)
Branky a nahrávky Jihlavy: 4. Nosek, 7. P. Brož (Chlubna, Machovský), 8. Chlubna, 31. P. Brož (Chlubna, Čermák), 37. P. Brož (Čermák), 38. Racek (Havel), 50. Havel (Racek, Nosek), 59. Čermák (Chlubna). Nejlepší hráči Jihlavy: Tomáš Falta, Tomáš Chlubna, Patrik Čermák, Petr Brož.
Sestava Jihlavy:
Falta (32. Hrubý) - Mikeš, Nosek, Poledna, Rampír, Štoll, Přibil - Chlubna, Čermák, P. Brož, Augusta, Kochrda, Racek, Machovský, Havel, P. Buzek.

„Vstup do utkání byl na výbornou, domácím jsme zatápěli a zaslouženě jsme vstřelili tři branky. Následně jsme opět měli herní výkyvy a střídali pasáže hry, kdy jsme několik střídání předváděli pěkný kombinační hokej s velkým nasazením a poté pravý opak podtržený individuálními chybami. Domácí měli do tohoto klání pouhou jednu porážku a mají svojí kvalitu, čili cenné vítězství. Důležitější je ovšem pro mě herní projev družstva a jednotlivců. Někteří zaslouží pochvalu, jiní už tolik ne. Trápí mě slabší výkony našich obránců. Děláme chyby v rozehrávce a špatně řešíme rovnovážné situace i osobní souboje. Kluci v obraně potencionál mají, musí ovšem začít přenášet věci z tréninku i do zápasů. Poté budu s výkony mužstva daleko spokojenější," řekl po utkání trenér Tomáš Dzurik.

Aktuální tabulku po 9. kole naleznete v sekci mládež či kliknutím zde.

Mladší žáci D

9. kolo: Žďár nad Sázavou - Jihlava 3:6 (0:1, 2:0, 1:5)
Branky a nahrávky Jihlavy: 13. Kotrba (Machovský), 52. Jungwirth, 56. Augusta (Vovsík), 56. Báťa, 58. Machovský, 60. Vovsík. Nejlepší hráči Jihlavy: Celý tým.
Sestava Jihlavy:
Sigmund (30. Tesař) - Port, Číhal, Zdarsa, J. Novák, - Vovsík, Hrbek - Fábry, Peš, Báťa - Machovský, Kotrba, Jungwirth - Sedlák, Augusta, Kret - Lagron.

„Bruslařsky zdatného soupeře jsme v první části dokázali přehrávat a vytvořili si několik vyložených šancí. Dobře jsme se pohybovali v útočném pásmu, měli jsme nebezpečné protiútoky a v obranném pásmu jsme domácím nedarovali metr ledu zadarmo. Bohužel jsme vedli pouze nejtěsnějším možným rozdílem, což nás mohlo následně mrzet, jelikož ve druhé třetině hráči Žďáru přidali na otáčkách, byli dravější a několikrát nebezpečně zahrozili. Přestávka před posledním dějiství nám přišla vhod, zvýšili jsme poté pohyb a aktivní hrou jsme opět začali tahat za delší konec. I díky tomu se k nám naklonilo štěstí a na co jsme šáhli, to nám tam spadlo. Výkon v první i třetí části mě potěšil a kluci zaslouží pochvalu," řekl po utkání trenér Tomáš Dzurik.

Aktuální tabulku po 9. kole naleznete v sekci mládež či kliknutím zde.