Jihlavští žáci si o prodlouženém víkendu zastříleli

19.11.2014 / Jaroslav Wollmann

V sobotu hostili svěřenci Tomáše Dzurika Havlíčkův Brod. Mladší žáci D do poloviny utkání měli zápas pod kontrolou, nakonec však těsně prohráli 4:5. Starší žáci B podlehli svému soupeři 1:5. Svěřenci Martina Pykala cestovali v sobotu do Třebíče a v pondělí hostili Havlíčkův Brod. Mladší žáci C si o tabulky připsali čtyři body, když nejprve vyhráli 13:1 a o dva dny později 9:2. Starší žáci A zažili ještě větší střelecké hody, z Třebíče si dovezli dva body za výhru 16:0 a Brod doma porazili 12:1.

Starší žáci A

11. kolo: Třebíč - Jihlava 0:16 (0:4, 0:7, 0:5)
Branky a nahrávky Jihlavy: Kaltounková (Čermák), Homola, V. Brož (Najman), Svoboda (Najman), V. Brož, Kohout (Rašín), Zadražil (Homola), V. Brož (Najman), Juda (Kohout), Chlubna (Kaltounková), Homola, Kohout (Juda), Homola, Zadražil, Svoboda (Najman), Juda (Zadražil). Nejlepší hráči Jihlavy: Celý tým.
Sestava Jihlavy:
Chaloupek (30. Krejčí) - Homola, Barák, Rašín, Sapík - Zadražil, Juda, Kohout - Svoboda, Najman, V. Brož - Kaltounková, Čermák, Chlubna.

„Zápas byl od začátku do konce pod naší taktovkou. Pochvalu zaslouží brankář soupeře, který byl pod stálým tlakem a domácím chytil spoustu dalších šancí. Kluci si s chutí zastříleli, ale zajímá mě výkon se silnějším soupeřem," řekl po utkání trenér Martin Pykal.

12. kolo: Jihlava - Havlíčkův Brod 12:1 (8:1, 3:0, 1:0)
Branky a nahrávky Jihlavy: Kaltounková (Chlubna), Zadražil (Juda), Juda (Kaltounková), Juda (Zadražil), Chlubna (V. Brož), Chlubna (Kaltounková), V. Brož (Svoboda), V. Brož (Najman), V. Brož (Najman), V. Brož, Chlubna (Čermák), Svoboda (Najman). Nejlepší hráči Jihlavy: Celý tým.
Sestava Jihlavy:
Chaloupek (30. Krejčí) - Homola, Barák, Rašín, Sapík - Zadražil, Juda, Kohout - Svoboda, Najman, V. Brož - Kaltounková, Čermák, Chlubna.

„Kluci do utkání vlétli s velkou chutí a o výsledku bylo prakticky rozhodnuto po pár minutách hry. Musím přiznat, že takovou první třetinu, jakou jsme odehráli, jsem ale nečekal. Hráči předvedli vynikající výkon, byli ve všech směrech jasně lepší a nebýt malého uspokojení z naší strany, byl by výsledek ještě výraznější," řekl po utkání trenér Martin Pykal.

Aktuální tabulku po 12. kole naleznete v sekci mládež či kliknutím zde.

Starší žáci B

10. kolo: Jihlava - Havlíčkův Brod 1:5 (0:2, 0:0, 1:3)
Branka a nahrávka Jihlavy: 56. Machovský (Havel). Nejlepší hráči Jihlavy: Tomáš Nosek, Kevin Mikeš, Marek Pavlas.
Sestava Jihlavy:
Pavlas (40. Falta) - Mikeš, Nosek, Poledna, Rampír, Přibil - Havel, P. Brož, Machovský - Augusta, Racek, Kochrda - Coufal, P. Buzek, Pokorný - Vorlíček.

„Soupeř byl k poražení a většina kluků nepodala špatný výkon. Chybělo nám, aby se jeden či dva hráči "pobláznili" a měli vyloženě svůj den. Kluci se snažili hrát důrazně, což je dobře, nicméně některé zákroky byli zbytečné. Hrát téměř třetinu utkání v oslabení není příjemné, stejně tak jako neregulérní branka hostů za stavu 0:1, kteří nastřelili horní tyč a sudí tuto situaci posoudil jako gól. Pro mě je ovšem pozitivní, že jsme v tomto týdnu nastoupili ke dvěma měření sil s kvalitními soupeři a vedli si dobře po herní stránce. V nejsilnější sestavě jsme přehráli vysoko tým Pardubic a nyní bez několika hráčů sehráli vyrovnanou partii se silným ročníkem Rebelů, čili se není za co stydět," řekl po utkání trenér Tomáš Dzurik.

Aktuální tabulku po 10. kole naleznete v sekci mládež či kliknutím zde.

Mladší žáci C

11. kolo: Třebíč - Jihlava 1:13 (0:2, 0:6, 1:5)
Branky a nahrávky Jihlavy: Menšík (Polodna), Polodna (Štorek), Menšík, Menšík, Polodna, Menšík (Štorek), Sapík (Pavelec), Pavelec (Michalčuk, Moravec), Michalčuk (Mlejnek, Chvátal), Menšík (Moravec), Mlejnek (Moravec), Moravec, Menšík (Polodna). Nejlepší hráči Jihlavy: Matouš Menšík, David Polodna, David Moravec.
Sestava Jihlavy:
Maláč (31. D. Novák) - Sapík, Adam, Moravec, J. Novák, Chvátal - Polodna, Menšík, Štorek - Michalčuk, Mlejnek, Pavelec - Vranka, Melenovský, Báťa.

„Od začátku do konce utkání jsme měli zápas pod kontrolou. Byli jsme lepší v bruslení, kombinaci, střelbě. Ke konci utkání už kluci občas dělali věci navíc. Za předvedený výkon si ale vítězství zasloužili," řekl po utkání trenér Martin Pykal.

12. kolo: Jihlava - Havlíčkův Brod 9:2 (3:0, 4:1, 2:1)
Branky a nahrávky Jihlavy: Adam, Pavelec (Michalčuk), Polodna (Menšík, Štorek), Báťa (Vranka, Menšík), Menšík, Polodna, Polodna (Menšík), Mlejnek (Michalčuk), Michalčuk (Mlejnek). Nejlepší hráči Jihlavy: Celý tým.
Sestava Jihlavy:
Maláč (34. Novák) - Adam, Sapík, Moravec, Chvátal - Polodna, Menšík, Štorek - Michalčuk, Mlejnek, Pavelec - Vranka, Melenovský, Báťa.

„ Druhé derby ve třech dnech jsme stejně jako to první jednoznačně ovládli. Kluci soupeře přehráli ve všech směrech a utkání zaslouženě dovedli do vítězného konce," řekl po utkání trenér Martin Pykal.

Aktuální tabulku po 12. kole naleznete v sekci mládež či kliknutím zde.

Mladší žáci D

10. kolo: Jihlava - Havlíčkův Brod 4:5 (3:1, 1:2, 0:2)
Branky a nahrávky Jihlavy: 2. Vovsík, 7. Jungwirth, 17. Jungwirth, 31. Jungwirth (Port). Nejlepší hráči Jihlavy: Matěj Vovsík, Martin Hrbek, Vojtěch Port.
Sestava Jihlavy:
Tesař – Vovsík, Port, Hrbek, Číhal, Augusta - Sedlák, Machovský, Jungwirth – Lagron, Kret, Kotrba – Kain, Hasaj, Kalivoda.

„Do poloviny tkání jsme měli zápas tak nějak pod kontrolou, soupeř příliš odpor nekladl a i když jsme nebyli v nejsilnějším složení, byli jsme mírně lepší. Zlom nastal po smolném okamžiku, kdy vinou díry v brankové síti nám nebyl uznán gól a soupeř k naší smůle z protiútoku skóroval. Místo vedení 5:2 tedy soupeř snížil na 4:3 a to mu vlilo krev do žil. I přes upozorňování se naši kluci nesoustředili na hru, řešili neustále tento moment a naše hra byla nekoncentrovaná a špatná. Soupeř pouze díky své dravosti skóre otočil, ovšem za nemastný neslaný výkon v druhé půlce utkání jsme si to zasloužili," řekl po utkání trenér Tomáš Dzurik.

Aktuální tabulku po 10. kole naleznete v sekci mládež či kliknutím zde.