Radost jsem měl ze zápasů s týmy Havlíčkova Brodu a Liberce, říká v rozhovoru Karel Nekvasil

24.04.2015 / Jaroslav Wollmann

V sezoně 2014/15 vedl jako hlavní trenér B-tým mladšího dorostu a zároveň působil jako asistent Petra Svobody u juniorů, s ním se následně přesunul i ke staršímu dorostu. A jak Karel Nekvasil viděl uplynulý rok ze svého pohledu, si můžete přečíst v následujícím rozhovoru.

Jak byste zhodnotil sezonu mladšího dorostu B?
Zisk bodů za celou sezonu si myslím byl nadprůměrný, takže bych to hodnotil jako úspěšnou sezonu. Cíl pro sezonu jsem měl, abychom se probojovali do horní skupiny po základní části, což se nám nakonec nepovedlo. Měli jsme výpadek pěti utkání, kdy jsme získali pouhý jeden bod a to bylo klíčové. V druhé části sezony jsme skončili ve skupině druzí, což si myslím, že to byl dobrý výsledek.

Vy jste se letos dost nacestoval, začínal jste i jako asistent u juniorů a následně jste přešel k dorostu. Jak náročné to pro Vás bylo skloubit?
Náročné to určitě bylo, hlavně když Petr Svoboda odjel na reprezentační sraz. Ale tréninky byly časově nastaveny, tak aby se mi ty tréninky nekryly. Co se týče zápasů, stalo se i to, že jsem ve čtvrtek jel s mladším dorostem na zápas ven, pátek, sobota s juniorkou ven a v neděli opět s dorostem ven. To bylo hodně náročné, ale zas na druhou stranu se toto stalo asi dvakrát za sezonu. Když se zápasy kryly, tak jsem jezdil s juniorkou (poté se SD) a za mě s mladším dorostem jezdil Martin Pykal.

Ze kterého zápasu či zápasů jste měl největší radost či naopak jste byl velice zklamán?
Největší radost jsem měl ze zápasů s týmy Havlíčkova Brodu a Liberce. Zaujímali první dvě příčky v tabulce. V Brodě jsme prohráli až na nájezdy a v Liberci jsme sice prohráli 0:2, ale herně a bojovnost kluků byla výborná. A doma s Libercem jsme vyhráli na nájezdy. Naopak hodně zklamaný jsem byl ze zápasu ve Znojmě, kdy jsme prohráli 3:5. Sice jsem tam nebyl, ale podle informací od Martina se na to kluci úplně vykašlali. To mě hodně štvalo.

Byl nějaký hráč, či hráči, kteří vás svým výkonem potěšili či naopak zklamali?
Celou sezonu jsem měl problém u některých hráčů s přístupem k tréninkům i zápasům. Chybělo mi u nich větší nasazení se prosadit v B týmu a porvat se o šanci dostat se do A týmu. Ale myslím, že těmto hráčům vyhovovalo být v B týmu a nemuset se o nic rvát. Na druhou stranu v týmu byli hráči, kteří makali celou sezonu, a za bojovnost jim člověk nemohl nic vytknout. Ale jedno jméno přece jen řeknu. Je to Milan Tušer, od kterého jsem čekal mnohem víc.

Když potřebujete na nějaký zápas doplnit tým, obracíte se spíše na trenéra žákovského týmu či na Atým?
Skoro celou sezonu se zápasy A týmu a B týmu kryly, takže když Štěpán měl dostatek hráčů, tak mi hráče posílal on. Když byla marodka nebo nějaká zranění tak jsem si bral kluky ze starších žáků, pokud zrovna nehráli. Musím říct, že kluci ze starších žáků si zápasy odehráli velice dobře a byli určitě posilami.

Pro hráče je jistě důležité i studium, stalo se, že by někdo nehrál kvůli studijním výsledkům nebo se k výsledkům na základní škole nepřidává taková váha?
Studium na základní škole je důležité a během sezony dvěma klukům byla zastavena činnost na trénincích a zápasech. U jednoho to bylo na týden, u druhého na 14 dní.

Jak probíhá letní příprava a podle jakého klíče se hráči řadí, zda budou hrát za A či za B tým?
Minulou letní přípravu jsme 14 dní trénovali společně a poté už trénoval A tým a B tým samostatně. Letos to bude trochu jiné. Celou letní přípravu absolvujeme společně a až poté kluky rozdělíme. Určitě budeme přihlížet i na výkonnost z minulých sezon a na to jak budou pracovat v přípravném období. Po letní přípravě si Petr Svoboda vybere hráče, s kterými začne na ledě a já mu budu dávat zprávy o hráčích z B týmu.

Kde budete působit v sezoně 2015/16?
Hlavní trenér B-týmu mladšího dorostu a asistent Patrika Augusty u juniorů.