Jihlavští žáci rozehráli své soutěže

16.09.2015 / Jaroslav Wollmann

V plném proudu jsou již i zápasy žákovských tříd. O uplnulém víkendu hostili svěřenci Martina Pykala Přerov. Mladší žáci C dokázali svůj duel otočit a zvítězit 7:4. Starší žáci A podlehli svému protivníkovi vysoko 5:12. Svěřenci Tomáše Dzurika přivítali Ledeč nad Sázavou a Moravské Budějovice. Mladší žáci D zvítězili v sobotu 4:2, o den později pak prohráli 0:7. Starší žáci B porazili svého soupeře vysoko 11:2.

Starší žáci A

3. kolo: Jihlava - Přerov 5:12 (0:1, 2:4, 3:7).
Branky a nahrávky Jihlavy: 25. Menšík (Adam), 32. Augusta (Kochrda), 50. Chlubna (Adam), 53. Chlubna (Kaltounková, Čermák), 57. Chlubna (Kaltounková). Nejlepší hráč Jihlavy: Petr Brož.
Sestava Jihlavy:
Krejčí – Dúška, Moravec, Poledna, Adam, Chvátal, Brož – Kaltounková, Čermák, Chlubna – Menšík, Havel, Machovský – Augusta, Racek, Kochrda.

„Dnes jsme narazili na soupeře, který nás vyloženě přehrál a od stavu 2:4, 2:5 byl lepším týmem. I když jsme měli nějaké šance, tak výsledek asi odpovídá tomu, co bylo na ledě. Je vidět, že pro některé kluky je tahle soutěž možná moc, ale je třeba pracovat a věřit, že se to třeba změní k lepšímu," řekl po utkání trenér Martin Pykal.

Aktuální tabulku po 3. kole naleznete v sekci mládež či kliknutím zde.

Starší žáci B

1. kolo: Jihlava - Ledeč nad Sázavou 11:2 (3:1, 4:0, 4:1)
Branky a nahrávky Jihlavy: 6. Pavelec (Sapík), 9. Melenovský (Polodna), 14. Pavelec (Melenovský), 22. Štorek (Pokorný), 30. Zdarsa (Kratochvíl), 36. Pavelec (Polodna), 37. Štorek (Nosek), 46. Štorek (Bína), 58. Nosek, 59. Pokorný (Štorek), 60. Polodna (Melenovský). Nejlepší hráči Jihlavy: Celý tým.
Sestava Jihlavy:
Maláč (30. Falta) – Vranka, Sapík, Nosek, Broža, Kratochvíl, J. Buzek - Melenovský, Polodna, Pavelec – Štorek, Bína, Pokorný – Štoll, Zdarsa, Sedlák.

„I přes brzký inkasovaný gól či několik zbytečných vyloučení ve druhé třetině jsme dnes měli utkání pod kontrolou. Hráli jsme ve velkém nasazení a s chutí. Útočníci aktivně napadali a také dobře pracovali směrem dozadu, obráncům se dařilo účelně a přesně zakládat útočné akce. Dokázali jsme se prosazovat směrem dopředu jak kombinačně, tak individuálně. Také oba brankáři zachytali spolehlivě, tudíž za dnešní výkon můžu celý tým pochválit," řekl po utkání trenér Tomáš Dzurik.

Aktuální tabulku po 1. kole naleznete v sekci mládež či kliknutím zde.

Mladší žáci C

3. kolo: Jihlava - Přerov 7:4 (3:3, 2:1, 2:0).
Branky a nahrávky Jihlavy: 7. Báťa (Brož), 11. Fabry (Číhal), 18. Hrbek (Matějíček), 35. Kudrna (Číhal), 38. Vovsík (Číhal), 41. Peš (Kudrna), 43. Kudrna (Fabry). Nejlepší hráči Jihlavy: Celý tým.
Sestava Jihlavy:
Sigmund - Vovsík, Hrbek, Číhal, Augusta - Fabry, Peš, Machovský, Kříž, Kudrna, Báťa, Matějíček, Brož, Novák.

„Zápas až tolik hokejové krásy nepřinesl. Z naší strany to bylo spíše ubojované vítězství. Pozitivní je, že kluci za stavu 3:4 pro soupeře dokázali zápas otočit. Poslední třetina už by snesla trošku nějaké měřítko. Dokázali jsme v ní soupeře přehrát a bylo tam pár dobrých věcí. Jinak ale utkání bylo spíše ubojované a nikoliv až tak o hokejové kráse, takže ze zápasu máme rozpačité pocity," řekl po utkání trenér Martin Pykal.

Aktuální tabulku po 3. kole naleznete v sekci mládež či kliknutím zde.

Mladší žáci D

1. kolo: Jihlava - Ledeč nad Sázavou 4:2 (0:0, 3:2, 1:0)
Branky a nahrávky Jihlavy: 30. Bakus, 36. Lagron, 38. Růžička (D. Buzek), 47. Křížek (Habermann). Nejlepší hráči Jihlavy: Jiří Tesař, Jáchym Jungwirth.
Sestava Jihlavy:
Tesař – Hrubý, Doskočil, Kain, Jeletz - Bakus, Křížek, Němec – Lagron, Habermann, Jungwirth – D. Buzek, Růžička.

„V prvním kole nás čekal velice zarputilý soupeř, který bojoval o každý metr ledu. Prvních několik minut se neslo v tomto duchu bojovnosti a po hokejové stránce toho k vidění příliš nebylo. To se s přibývajícím časem změnilo a obě mužstva si dokázala vytvářet šance. Začátkem třetí části jsme zahodili dvě stoprocentní šance, které mohly zápas definitivně rozhodnout. Nestalo se, ale naštěstí soupeř již neměl síly na zvrat a kluci díky bojovnosti dotáhli utkání do vítězného konce. Za zmínku stojí taky výkon našeho brankáře, který dnes chytal excelentně," řekl po utkání trenér Tomáš Dzurik.

1. kolo: Jihlava - Moravské Budějovice 0:7 (0:3, 0:0, 0:4)
Branky a nahrávky Jihlavy: Nikdo. Nejlepší hráč Jihlavy: Jiří Tesař.
Sestava Jihlavy:
Tesař – A. Buzek, Doskočil, Kain, Jeletz - Bakus, Němec, Kret – Růžička, Lagron, D. Buzek.

„Včerejší zápas zasloužili kluci pochvalu za bojovnost, naopak dnes všichni hráči, kteří nastoupili, předvedli v tomto ohledu mizerný výkon. Ve hře chyběl pohyb a zápal pro hru, snaha získat kotouč či zabránit soupeři ve vstřelení branky. Jako jediné pozitivum vidím dnes výkon brankáře, který se postaral o to, že ještě ve 45. minutě jsme byli ve hře a drželi k danému výkonu příznivý výsledek 0:3," řekl po utkání trenér Tomáš Dzurik.

Aktuální tabulku po 1. kole naleznete v sekci mládež či kliknutím zde.