Junioři, starší dorostenci i mladší dorost se opět představí na domácím ledě

17.09.2015 / Tomáš Lysý

Ve čtvrtek 17. záři 2015 odstartuje jihlavská hokejová extraligová mládež Dukly třetí herní týden nové sezony. Od 18:00 odehrají na Horáckém zimním stadionu junioři zápas proti Zlínu. O den později se ve stejný čas střetne starší dorost proti Liberci. Třetí zářijovou sobotu jedou junioři i starší dorostenci na kluziště soupeřů. Poslední den v týdnu čeká další utkání i mladší dorostence, a to doma proti Spartě.

Junioři změří síly doma se Zlínem a jedou do Olomouce

Čtvrtým a pátým kolem pokračuje DHL extraliga juniorů, do které nevstoupila Dukla vůbec špatně. Dva domácí zápasy, dvě výhry – nad Olomoucí (po nájezdech) a Třincem, toť bilance jihlavských mladíků. Mezi tyto dva zápasy se však vešla porážka na ledě Komety Brno. Mezi vůdčí postavy týmu patří po dvou zápasech dvojice Ondřej Najman a Pavel Kousal. Věkově ještě starší dorostenci mají na svém kontě čtyři kanadské body. Červenožlutí zatím okupují přesný střed extraligové tabulky – deváté místo z osmnácti celků. O vylepšení této pozice budou jihlavští junioři bojovat ve čtvrtek 17.9. od 18:00 proti Zlínu a o dva dny později v pravé poledne, kdy bude vhozeno úvodní buly zápasu Olomouc – Jihlava

PSG Zlín je na tom hodně podobně jako jeho čtvrteční soupeř. Zlín nejprve v úvodním zápase sezony porazil na nájezdy Třinec (4:3). Poté však Berani padli doma s Vítkovicemi, když tři góly dostali a žádný nevstřelili. Chuť si však Zlínští napravili hned v dalším domácím zápase, kdy porazili Kometu Brno stejným poměrem jako Třinec, avšak v prodloužení. Po třech kolech jsou Zlínští na jedenáctém místě se čtyřmi body. Zajímavostí je, že žádný zlínský hráč nemá na svém kontě více jak jednu branku.
Loňské vzájemné zápasy: Jihlava – Zlín 2:3 sn., Zlín - Jihlava 2:1, Zlín - Jihlava 2:1, Jihlava – Zlín 5:4 sn.

HC Olomouc patří i přes prohru na nájezdy v úvodním zápase sezony s Jihlavou k zatím nejlepším týmům soutěže. Na ledě Dukly sice přišli Hanáci o výhru 15 vteřin před koncem základní hrací doby, poté však dvakrát bodovali naplno. Doma si poradili po velkém dramatu s Třincem a poté rozstříleli Vítkoviceké na jejich ledu 5:0. Olomouci patří aktuálně se sedmi body třetí příčka tabulky. Nejlepším střelcem týmu je třígólový Šimon Beták, pět kanadských bodů (2+3) má na svém kontě lídr kanadského bodování olomouckých juniorů Miroslav Kuba.
Letošní vzájemný zápas: Jihlava - Olomouc 4:3 sn.
Loňské vzájemné zápasy: Jihlava - Olomouc 4:3, Olomouc – Jihlava 5:4 pr., Jihlava - Olomouc 4:1, Olomouc - Jihlava 0:1, Olomouc - Jihlava 4:6, Jihlava - Olomouc 2:5.

Starší dorost doma proti Liberci a v Hradci Králové

Výborný vstup do sezony zažívají pod vedením kouče Štěpána Moravce starší dorostenci Dukly. Posuďte sami: výhra v Pardubicích (2:6), porážka v Havlíčkově Brodě (4:0) a minulý týden výhry v dvojzápase s Letňany (5:1) a na ledě Boleslavi (0:3). Suma sumárum, po čtyřech zápasech patří jihlavskému staršímu dorostu druhé místo v tabulce s devíti body a skóre 14:7. Na vedoucí Kometu ztrácí Dukla dva body. Výbornou sezonu zatím prožívá šestigólový a osmibodový Vladimír Oščádal, průměr gólu na zápas si drží Tomáš Mejzlík. V brance se navíc mohou starší dorostenci spolehnout na silné duo Jakub Škarek – Daniel Šťastný. Cesta za dalšími body začíná staršímu dorostu v pátek v 18:00 doma proti Liberci a o den později na ledě Hradce Králové.

Liberečtí Bílí Tygři si asi představovali, že budou po čtyřech zápasech na lepším než na průběžném čtvrtém místě, navíc s negativním skóre 10:13. Úvodní zápas sice Severočeši doma skolili Havlíčkův Brod, poté však přišla domácí prohra v prodloužení s Hradcem Králové a dvě bezbodové porážky – doma s Pardubicemi (3:6) a na ledě Brna (těsně 2:1). Ofenzivu Tygrů táhne dvojice Jan Jeník a Tomáš Nezbeda (oba 1+2). Zajímavostí je, že bek Ivan Korecký má na svém kontě i přes defenzivní úkoly dva body. Nyní zajíždí Liberec na led soupeře, kterého loni vyřadil v osmifinále play-off. O motivaci tak mají Jihlavští postaráno.
Loňské vzájemné zápasy: Liberec - Jihlava 4:3, Jihlava - Liberec 4:6, Liberec - Jihlava 3:2, Liberec – Jihlava 7:8 sn. Osmifinále: Liberec - Jihlava 4:0, Liberec - Jihlava 4:1, Jihlava - Liberec 0:2.

Také Mountfieldu HK mají jihlavští starší dorostenci také co vracet. Loni se totiž v základní části extraligy tahali s Hradcem Králové a Pardubicemi o třetí a čtvrté místo, znamenající jistotu play-off a kvalitnější zápasy v nadstavbě. Dukla nakonec v této části soutěže skončila pátá. Letošní výkony Hradce Králové jsou jako na houpačce. Po porážce doma s Mladou Boleslaví (1:4), přišla výhra v prodloužení na ledě Liberce a tříbodové vítězství doma proti Havlíčkově Brodu. Jenže vítězný hattrick se Mountfieldu nepodařilo zkompletovat, doma s Kometou padli Královehradeští na nájezdy. Nejproduktivější hráč Moutnfieldu je útočník Radek Pilař s pěti body (2+3).
Loňské vzájemné zápasy: Jihlava - Hradec 8:3, Hradec - Jihlava 3:4, Jihlava - Hradec 3:6 a Hradec - Jihlava 2:1.

Mladší dorost na domácím ledě vyzve Spartu

Mladší dorostenci Dukly se ve čtyřech zápasech trápí se střeleckou produktivitou. Ze 127 střel pouze tři vstřelené góly jsou opravdu málo, což ví i trenér Petr Svoboda. Probudit však spící střelecké Růženky nebude zrovna dvakrát jednoduché, Jihlava totiž v neděli 13.9.2015 ve 12:00 doma vyzve aktuálně třetí celek tabulky Spartu. Všichni fanoušci nejmladší extraligové mládežnické kategorie červenožlutých by byli určitě rádi, aby se k triu Adam Najman, Jindřich Kardoš a Jaroslav Musil přidali s přesnými zářezy i další hráči.

HC Sparta Praha v této sezoně ještě našla pouze jednoho přemožitele, a to v posledním kole, když doma podlehla Motoru 3:5. Jinak Sparťané rozdali už dvě desítky, v prvním kole v Pardubicích (7:10) a ve třetím kole ve Žďáře (1:10). Pokud Vám chybí druhý zápas sezony, tak je to správě. Sparta v něm porazila doma Kometu Brno 4:1. Pražané jsou sice střelecky při chuti, to však nemusí proti střelecky se trápícímu celku z krajského města Vysočiny v nedělním zápase vůbec nic zmanenat.
Loňské vzájemné zápasy: Oba týmy se loni nepotkaly.

Další zápasy jihlavské mládeže:

Liga mladšího dorostu: Jindřichův Hradec – Jihlava, neděle 20.9.2015 v 11:00.
Liga starších žáků A: Jihlava – Havlíčkův Brod, sobota, 19.9.2015 ve 13:30 (HZS)
Liga starších žáků B: Pelhřimov – Jihlava, sobota, 19.9.2015.
Liga mladších žáků C: Jihlava – Havlíčkův Brod, sobota 19.9.2015 v 11:15 (HZS)
Liga mladších žáků D: Pelhřimov – Jihlava, sobota, 19.9.2015.