Reprezentace: Kaltounková poprvé v ženském A-týmu, Kořenář, Kousal a Najman v osmnáctce

22.09.2015 / Tomáš Lysý

V posledních dnech měsíce září jsou na programu další akce reprezentací ČR. Mužská osmnáctka se pod vedením kouče Roberta Reichela a jeho asistenta Patrika Augusty sejde na třídenním kempu v Českých Budějovicích, kterého se účastní také jihlavské trio Josef Kořenář, Pavel Kousal a Ondřej Najman. Vůbec první pozvánku do seniorského týmu žen dostala třináctiletá útočnice Dukly Kristýna Kaltounková, ženský A-tým čeká dvoudenní kemp v Humpolci.

Reprezentace do 18 let

Poslední tři dny v září se bude reprezentační osmnáctka připravovat na kempu v Českých Budějovicích. Hlavní trenér Robert Reichel si spolu se svým asistentem, jihlavským koučem juniorů Patrikem Augustou, vybrali třiadvacet hráčů z jedenácti klubů. Jihlava má druhé nejpočetnější hráčské zastoupení, v nominaci totiž nechybí gólman Josef Kořenář a útočníci Pavel Kousal a Ondřej Najman. Všichni tři hráči by mohli ještě hrát za starší dorost Dukly, ale již nyní patří k tahounům jihlavské juniorky, která na začátku sezony nasbírala devět bodů z patnácti možných a v osmnáctičlenné tabulce jí patří šesté místo.

Josef Kořenář a Ondřej Najman se letos zúčastnili prakticky všech akcí U-18: tří letních kempů v Třemošné a Ivan Hlinka Memorial Cupu 2015. Pavel Kousal se v nominaci osmnáctky objevil na konci sprna při dvou přípravných zápasech proti reprezentaci ČR do devatenácti let. Další akcí výběru do osmnácti let bude v půlce října dvojzápas s Ruskem a na začátku listopadu turnaj pěti zemí ve Švýcarsku.

KOUČ A REPREZENTANTI: Patrik Augusta, asistent trenéra Roberta Reichela u reprezentace do osmnácti let, a trio juniorů Dukly: gólman Josef Kořenář a útočníci Pavel Kousal a Ondřej Najman (zleva). Koláž: Tomáš Lysý.

A-tým žen

Všech letošních akcí ženské reprezentační patnáctky se účastnila útočnice osmé třídy Dukly Jihlava Kristýna Kaltounková a po očku pokukovala o kategorii výše, což je u žen reprezentace do osmnácti let. Ještě před dvojzápasem U-15 v Německu (Češky jej vyhráli 7:3 a 6:2 a jihlavská hokejistka si v obou utkáních připsala po gólu) však přišla třináctileté hráčce nečekaná zpráva: pozvánka na dvoudenní kemp A-týmu žen, který se uskuteční 22.9. – 23.9. v Humpolci. V původní nominaci totiž nefigurovala. „Rodičům zavolal trenér a sdělil jim to. Nevěděla jsem o tom, dokud mi to rodiče neřekly. Určitě jsem byla překvapená, protože ještě příští rok budu hrát za patnáctku. Nechci se tím ale nějak uchvátit, budu se co nejvíce snažit a co nejvíce se předvést, aby o mně trenéři věděli,“ říká k první nominaci do A-týmu žen Kristýna Kaltounková.