Kupila se nám vzadu chyba na chybu, říká o zápase s Benátkami Jiří Dobrovolný

24.09.2015 / Zdeněk Drla

Benátky nad Jizerou - vždy kousavý a nepříjemný soupeř. Potvrdilo to i utkání šestého kola WSM Ligy, kdy středočeský tým dorazil na Horácký zimní stadion. A odvezl si z něj všechny tři body za výhru 4:2. „Naše hra v obranném pásmu byla špatná. Dostali jsme tři ze čtyř gólů z prostoru brankoviště. To hovoří za vše," říká narovinu kapitán Dukly Jihlava Jiří Dobrovolný. Dukla klesla v tabulce na osmé místo.

Benátky v sezoně odehrály na venkovních kluzištích dva zápasy. Nezískaly ani bod a dokázaly skórovat pouze jednou. Ve středu, na třetí pokus, se tato statistika změnila.

Středočeši nastříleli Dukle čtyři góly a brali tak všechny tři body. „Chyběl nám pohyb. Ve předu to bylo dobré, ale co se týče pohybu dozadu, tak tam to bylo takové statické. Tam nás přehrávali, dali góly z dorážek," pojmenovává jeden z hlavních důvodů prohry kapitán červenožlutých Jiří Dobrovolný. „Kupila se nám vzadu chyba na chybu. A to nás stálo vítězství," má jasno pětatřicetiletý obránce.

Druhá nejvyšší soutěž pokračuje v rychlém sledu, v sobotu čeká Duklu venkovní duel v Prostějově, ve státní svátek v pondělí 28. září přivítá doma Slavii Praha. „Nevadí nám, když jdou zápasy rychle po sobě. Tak se hraje prakticky celou sezonu," nemá Jiří Dobrovolný problém s napěchovaným programem WSM Ligy. „A co na Prostějov? Určitě zlepšit pohyb a lépe hrát v obranném pásmu," plánuje před sobotním zápasem na Hané. „To si ale říkáme pořád. A stejně ty laciné góly dostávame. Musíme to zlepšit. Každý musí začít u sebe a jako tým musíme předvést lepší výkon," hlásí kapitán Dukly.

JEN JEDEN GÓL. Kromě Lukáše Jíchy (na snímku) skončil v brance hájené Markem Schwarzem jej jediný střelecký pokus červenožlutých. Foto: Josef Plechatý