Kdy jsem dal naposledy gól, to si už ani nepamatuju, culí se autor vítězné trefy v Benátkách Vojtěch Zadražil

02.11.2015 / Zdeněk Drla

Po dlouhých měsících dal gól, jeho jméno však na zimním stadionu v Benátkách nezaznělo. Přesto bral Vojtěch Zadražil tuto drobnou lapálii s nadhledem. „To se občas stává, důležitější je, že jsme vyhráli," říká autor druhé jihlavské trefy do benátecké sítě. Jak se později ukázalo, byl to zásah vítězný. Dukla vyhrála na ledě Středočechů 2:1.

„Bylo to vyrovnané, boj, zima... Vlastně v Benátkách je vždycky zima," hodnotí Vojtěch Zadražil s úsměvem ve zkratce utkání 19. kola WSM Ligy ve kterém Dukla vybojovala tři body a v tabulce se posunula na třetí místo. „S Benátkami je to vždycky těžké. Hrají dobře, doma navíc moc neprohrávají. Byl to těžký zápas, dá se říct, že typický pro Benátky. Ale dopadlo to pro nás dobře, takže jsme spokojení," hlásí dvaadvacetiletý zadák.

Na první gól čekaly v ochozech tři stovky fanoušků do dvanácté minuty, kdy se v přesilové hře prosadil jihlavský Josef Skořepa. „Přiznám se, že jsem ten gól neviděl. Až kluky, jak se radují. Zrovna jsem přišel z ledu, takže jsem odpočíval a ten okamžik jsme nepostřehl," říká Vojtěch Zadražil. Skořepa se trefil už po dvanácté sezoně a v tabulce střelců celé WSM Ligy je na pátém místě. Třiatřicetiletý útočník shodou okolností oblékal dres Benátek dlouhých deset sezon, ještě letos na jaře nosil dokonce kapitánské "céčko". „Skořápku tam vítaly transparenty. Asi tam na něj vzpomínají v dobrám," všiml si v úvodu zápasu Zadražil. „Navíc se na něj přijelo podívat celé příbuzenstvo. Takoví Hujerovic," směje se Vojta. A pochvaluje si slušnou podporu jihlavských fans. „Byli hodně slyšet."

Skóre se měnilo až téměř v polovině zápasu, kdy se prosadil právě Vojtěch Zadražil, jinak sváteční střelec. „Dostal jsem se v našem pásmu k puku a ujeli jsme s Jíchyčem (Lukáš Jícha - pozn. aut.) dva na jednoho. Když jsme byli skoro u brány, tak jsem naznačil nahrávku na Lukáše, ale poslal jsem to na bránu na bližší tyč. A spadlo to tam," popisuje Vojtěch Zadražil.

Pro Vojtu to byl první přesný zásah v sezoně. „Konečně to tam padlo," říká s úlevou mladý zadák. „Kdy jsem dal naposledy gól, to si už ani nepamatuju. Už to bude pár zápasů zpátky," mrká šibalsky při zmínce, že naposledy skóroval ze hry před téměř třemi lety. Radost po vstřeleném gólu byla veliká - jak na straně mladého obránce, tak u jeho spoluhráčů. Trvala však jen krátce. Na zimním stadionu v Benátkách označili za střelce druhého jihlavského gólu hráče číslo jedenáct a hlasatel tak vyhlásil Marka Prokše. „Trochu mě to zamrzelo. Po takové době dám gól a ani neřekli, že jsem to byl já. Ale to se občas stává, důležitější je, že jsme vyhráli," bere to s nadhledem. „Mára Prokš mi hned na střídačce říkal, ať se přihlásím o změnu, po zápase to bylo v zápise opraveno," popisuje okamžiky z 28. minuty Vojtěch Zadražil. Fanoušci červenožlutých, kterých do Benátek dorazilo dobře přes padesát, však měli o autorovi druhého gólu jasno hned a tak jméno jihlavské trojky několikrát vyvolali.

Ve vyrovnaném duelu držela Dukla slibný náskok až do třetí třetiny, kdy se stěstím překonal v přesilovce z úhlu jihlavského Honzíka Lukáš Volf, který díky tomuto zásahu poskočil na první místo kanadského bodování Benátek. Další gólovou radost už hosté z Vysočiny domácím borcům nepovolili. „Chtěli jsme ten zápas zvládnout i proto, že nás čeká pauza a po vítěznám zápase je veseleji a lépe se trénuje a připravuje na další zápasy," přemítá Vojtěch Zadražil.

PRVNÍ GÓL. Vojtěch Zadražil se v Benátkách trefil poprvé v sezoně. Foto: Josef Plechatý

WSM Liga se až do pondělí 9. listopadu odmlčí. Desetidenní pauzu využije čtrnáctka účastníků druhé nejvyšší tuzemské soutěže k odpočinku a pořádné porci tréninků. „V neděli a v pondělí máme volno, sejdeme se znovu v úterý, ve středu jsou dva tréninky. Musíme se pořádně připravit na další zápasy. Po pauze nás čaká doma Prostějov a venku Slavia. Jsou to kvalitní soupeři, takže nás nečeká nic lehkého," ví dobře sympatický bek. „Soutěž je čím dál víc vyrovnaná. Tabulka je vpředu našlapaná, pořadí se může po každém kole měnit. Proto musíme jít od zápasu k zápasu, hrát svoji hru a sbírat body," uzavírá Vojtěch Zadražil.

VIDEO: Závěrečná děkovačka v Benátkách

Autor: Zdeněk Drla