Jihlavským žákům se více dařilo v neděli

27.11.2015 / Jaroslav Wollmann

Svěřenci Tomáše Dzurika cestovali v sobotu do Chotěboře. Mladším žákům D se nepovedla poslední třetina a nakonec svému soupeři podlehli 3:5. Starší žáci B začali svůj duel parádně, po úvodní části vedli 4:0, nakonec ale byli rádi za remízu 5:5. V neděli hostili svěřenci Martina Pykala Olomouc. Mladší žáci C si s chutí zastříleli a zvítězili vysoko 11:2. Starší žáci A nezačali svůj zápas zrovna dobře, ale postupně se zlepšovali a nakonec z toho byla výhra 9:3.

Starší žáci A

15. kolo: Jihlava - Olomouc 9:3 (0:2, 5:0, 4:1)
Branky a nahrávky Jihlavy: 23. Brož, 23. Kaltounková (Menšík, Adam), 26. Čermák (Poledna), 29. Menšík (Kaltounková), 29. Čermák (Havel), 44. Menšík (Kaltounková, Havel), 45. Čermák (Havel), 45. Kaltounková (Racek), 53. Menšík (Kaltounková). Nejlepší hráči Jihlavy: Celý tým.
Sestava Jihlavy:
Krejčí – Mikeš, Brož, Sapík, Poledna, Nosek, Moravec – Menšík, Čermák, Havel – Adam, Machovský, Kaltounková – Racek, Kochrda.

„Vstup do utkání nám vůbec nevyšel a hned v první minutě jsme prohrávali a tak, jak jsme začali, jsme pokračovali celou první třetinu. O přestávce jsem proto hráčům musel velmi důrazně vysvětlit, co od nich chci a proč tu jsou. Jsem rád, že vše pochopili, vzali to za správný konec a to co předvedli ve druhé části byla paráda a jedna z nejlepších třetin letos. Soupeře jsme prakticky nepustili ke kotouči a za pár minut utkání otočili. V závěrečné periodě jsme již soupeře nepustili k ničemu a zaslouženě zvítězili," řekl po utkání trenér Martin Pykal.

Aktuální tabulku po 15. kole naleznete v sekci mládež či kliknutím zde.

Starší žáci B

10. kolo: Chotěboř - Jihlava 5:5 (0:4, 2:0, 3:1)
Branky a nahrávky Jihlavy: 2. Mlejnek, 4. Mlejnek (Polodna, Štorek), 7. Mlejnek (Dúška), 9. Michalčuk (Pavelec, Štoll), 60. Melenovský. Nejlepší hráči Jihlavy: Celý tým.
Sestava Jihlavy:
Pavlas (30. Hrubý) – Vranka, Broža, Dúška, J. Novák, Kratochvíl, Štoll - Mlejnek, Polodna, Štorek – Bína, Melenovský, Pokorný – Zdarsa, Michalčuk, Pavelec.

„Mrzí mě, jak utkání dopadlo, jelikož první třetinu předvedli kluci nejlepší výkon v dosavadním soutěžním ročníku. Hrálo se na jednu bránu a se vší úctou k domácím, byl to opravdový "kolotoč". Oddechový čas Chotěboře již po pár odehraných střídání je důkazem. Celých 20 minut klobouk dolů před výkonem kluků, kdybychom vyhráli třetinu 10:0, nikdo by se nemohl divit. O přestávce v šatně jsme kluky upozorňovali, že zdaleka není konec a že musí neustále pokračovat v nasazení. Bohužel zřejmě až přílišná krasojízda v první části podvědomě na kluky dolehla. V druhé dvacetiminutovce jsme vše dělali na půl a z toho pramenili fauly, které rozhodčí oprávněně trestal. Bylo z toho dlouhých 10 minut hry v oslabení, kde jsme dokonce dvakrát hráli ve třech. Soupeř těchto mnoha minut v přesilové výhodě dokázal využít a dvakrát se prosadil. V poslední části domácí otočili vývoj a naše vyrovnání přišlo až pár desítek vteřin před koncem. Ze zápasu tudíž panují smíšené pocity, kluky bych chtěl pochválit za výbornou první třetinu, pokárat za lehkomyslnost ve druhé části a osobní nezodpovědnost některých hráčů vůči týmu v posledních minutách utkání, zároveň ovšem musím vyzdvihnout závěrečnou úspěšnou snahu o vyrovnání," řekl po utkání trenér Tomáš Dzurik.

Aktuální tabulku po 10. kole naleznete v sekci mládež či kliknutím zde.

Mladší žáci C

15. kolo: Jihlava - Olomouc 11:2 (3:2, 5:0, 3:0)
Branky a nahrávky Jihlavy: 9. Jungwirth, 15. Peš (Kudrna), 17. Port (Vovsík), 21. Kudrna (Peš), 22. Jungwirth, 24. Peš (Kudrna), 36. Peš (Báťa), 37. Matějíček (Machovský), 47. Peš (Číhal), 48. Báťa (Jungwirth, Bakus), 58. Báťa (Machovský). Nejlepší hráč Jiihlavy: Hynek Peš, Václav Kudrna, Jonáš Jungwirth, Šimon Báťa, Matěj Vovsík.
Sestava Jihlavy:
Tesař (30. Sigmund) - Číhal, Vovsík, Augusta, Hrbek - Jungwirth, Báťa, Peš, Kudrna, Bakus, Machovský, Matějíček, Port.

„Po nepříliš povedeném zápase s Třebíčí jsme dnes chtěli napravit dojem a vrátit se na vítěznou vlnu. Po vlažnějším začátku jsme se postupně dostali do tempa, na rozdíl od minulého utkání jsme proměnili šance a to nás dostalo do herní pohody. Kluci odehráli dobré dvě třetiny a celkem v pohodě dokráčeli k zaslouženému vítězství," řekl po utkání trenér Martin Pykal.

Aktuální tabulku po 15. kole naleznete v sekci mládež či kliknutím zde.

Mladší žáci D

10. kolo: Chotěboř - Jihlava 5:3 (1:1, 2:2, 2:0)
Branky a nahrávky Jihlavy: 20. Křížek, 21. Lagron (Procházka), 32. Lagron (Růžička, Němec). Nejlepší hráči Jihlavy: Matěj Doskočil, Karel Horák, Patrik Křížek.
Sestava Jihlavy:
Horák (30. J. Novák) – Růžička, Kret, Jeletz, Doskočil, Hrubý - Lagron, Němec, Procházka – Křížek, Habermann, Pražák – D. Buzek, Kazda, Kain.

„V první části jsme byli duchem ještě v autobuse a výkon byl velice ospalý. Po přestávkové promluvě do duše přidali kluci na otáčkách a začali hrát s chutí, domácím činil náš pohyb problém a ujali jsme se vedení 3:1. Zahodili jsme ovšem ještě několik jasných příležitostí a to se stalo osudným, jelikož jsme ke konci druhého části vytvořili hloupé chyby a obdržely dva laciné góly, navíc ve vlastní přesilovce. V třetí části byli hosté šťastnější a podařilo se jim vstřelit vítěznou branku a při naší závěrečné power-play dovršili skóre na výsledných 5:3," řekl po utkání trenér Tomáš Dzurik.

Aktuální tabulku po 10. kole naleznete v sekci mládež či kliknutím zde.