Trenér byl dlouho v klidu a dnes mu po první třetině bouchly saze, říká o otočení výsledku David Honzík

31.01.2016 / Tomáš Lysý

Téměř shodné byly oba dva domácí zápasy Dukly s prostějovskými Jestřábi. V obou případech se hosté z Hané dostali do vedení, ale náskok neudrželi. Jihlava totiž dvěma brankami otočila stav a tentokrát své vedení v závěru pojistila trefou do prázdné klece. Ovšem po první třetině domácím hráčům moc do zpěvu nebylo, od kouče Petra Vlka totiž oprávněně dostali pořádný kartáč. „Myslím si, že nás to nakoplo a zbytek zápasu byl ubojovaný. Hráli jsme dobře a připsali si zasloužené vítězství,“ těší Davida Honzíka, jenž si v zápase připsal 27 zásahů a inkasoval pouze při dlouhé dvojnásobné přesilovce hostí pět na tři.

David Honzík: Po první třetině jsme dostali od pana Vlka kotel

Úvodní třetina zápasu mezi Duklou a Prostějovem gól nepřinesla. Jihlava totiž nevyužila šest minut trvající přesilovku, když nejprve šel ven Jiří Cetkovský a poté dostal dvě plus dvě minuty Tomáš Protivný. V závěru dostali hosté dvě minuty dlouhou přesilovku pět na tři. Sudí totiž ze dvou hraničních zákroků poslal ven jen jihlavského hráče, což rozlítilo kouče Petra Vlka a vzápětí dostala střídačka Dukly dvě minuty za nesportovní chování. V součtu s nevydařenou jihlavskou hrou se mohli domácí hráči v kabině na co těšit. „První třetina byla z naší strany špatná, po třetině jsme dostali od pana Vlka kotel. Myslím si, že bylo na čase, protože byl dlouho v klidu. Výsledky nebyly optimální, pan trenér byl dlouho v klidu a dneska mu bouchly saze,“ prozrazuje gólman Dukly David Honzík.

Ač se Dukla musela bránit větší části dlouhé dvojnásobné přesilovky hostí a inkasovala v ní, zbytek klasické výhody si zkušeně pohlídala a poté se ukázalo, jak oproti normálu o několik set procent zvýšený hlas kouče Petra Vlka na hráče platí. „Myslím si, že nás to nakoplo a zbytek zápasu byl ubojovaný. Hráli jsme dobře a připsali si zasloužené vítězství,“ domnívá se David Honzík, který stále patří k první pětce nejlepších gólmanů WSM Ligy.

Vzhledem k tomu, že se dvaadvacetiletý gólman pravidelně střídá v hájení jihlavské klece s šestnáctiletým Jakubem Škarkem, přišla z řad zástupců médií i otázka na to, jak jim vyhovuje současná situace, kdy není určena jasná jednička. „Od toho máme trenéra gólmanů pana Jaroše. Každý den trávíme o půlhodiny více na ledě. V kondici jsem, myslím si, že i u Kuby je to dobré. Vyloženou jedničku nemáme, střídáme se v brance. Myslím si, že oběma nám to vyhovuje a pereme se o to, kdo půjde další zápas do branky. Je tu zdravá konkurence a je to optimální stav,“ zakončuje rozhovor 71. hráč draftu 2011 jakožto volba Vancouveru Canucks.

Marek Melenovský: Vítězství je o to cennější, protože jsme se na něj nadřeli

Jak se nejlépe vrátit po zdravotních problémech do sestavy? Vstřeleným a navíc vítězným gólem. Přesně tohle předvedl útočník Dukly Marek Melenovský. Bývalý extraligový mistr poslal Jihlavu v osmadvacáté minutě do vedení a po zbytek zápasu domácí tři body nepustili. „Divoch (Richard Diviš – pozn. aut.) to tam pěkně zamotal za bránou. Pěkně mě křížem našel, já jsem si počkal nahoře a trefil jsem to. Přišel vizuální a oční kontakt,“ usmívá se lišácky a vzápětí svými slovy dokazuje, že má ze zisku vydřených tří bodů skutečnou radost. „Byl to urputný zápas. Prohrávali jsme, což také nepřidá. Ale dostali jsme se z toho. O to je vítězství cennější, nadřeli jsme se na něj. Když to šlape a jde to, tak se na výhru člověk tolik nenadře. Kdyby to bylo snadné, hokej by až tolik nebavil,“ říká znovu s úsměvem dobře naladěný útočník.

Není se čemu divit. Marek Melenovský se letošní sezoně neprosazuje asi tolik, jak by si představoval. „Melis“ zaznamenal vítěznou trefou proti Jestřábům šestý přesný zářez v sezoně, díky které určitě lépe zapomene na zdravotní lapálie, jenž mu znemožňovaly nastoupit od zápasu proti Ústí (16. ledna) do sestavy. „Bolela mě záda, ale už je to dobré. Věk asi nezastavíš,“ znovu se rozesměje zkušený forvard, který přiznal, že se zády laboruje už delší čas. Snad se mu zdravotní problémy ve zbytku sezony budou vyhýbat, naopak bude přibývat přesných zásahů v soupeřových sítích.

Pozápasové ohlasy trenérů: asistent kouče Dukly František Zeman a Kamil Přecechtěl, trenér Prostějova

Autor videí: Tomáš Lysý.

Sestřih zápasu HC Dukla Jihlava – LHK Jestřábi Prostějov

Autor: HZStv