Musíme se na čtvrtý zápas zlepšit a nastoupit jako jiný tým, hledá cestu k výhře Martin Kohout

05.03.2016 / Tomáš Lysý

Čtvrtfinálová série se přesunula k dvěma zápasům na led Havířova a úvodní klání v K&K Pneu Aréně se Jihlavě nezdařilo. Po první třetině prohrávali červenožlutí 0:2 a během šesti minut prostředního dějství přidali domácí další dva góly. „Před druhou třetinou jsme si něco řekli, vešli jsme na led a dostali jsme další dva góly. To bylo z naší strany špatně. Musíme to změnit a do čtvrtého zápasu nastoupit jako jiný tým,“ je si dobře vědom Martin Kohout, že výkon jako v prvních šestadvaceti minutách třetího zápasu by výhru z Havířova nepřinesl. Jedno je tak jisté. Již v pondělí 7. března 2016 v 17:30 začně na Horáckém zimním stadionu v Jihlavě pátý čtvrtfinálový zápas.

Fotografie z dopoledního rozbruslení před čtvrtým čtvrtfinále

Stejně jako ve druhém utkání, také ve třetím vzájemném měření sil se jako první prosadili Havířovští. Jenže oproti druhému zápasu dostala nyní Jihlava v úvodní dvacetiminutovce ještě jeden gól a další dva přidal AZet do šestadvacáté minuty. Střídačka Dukly zareagovala oddechovým časem, po kterém se červenožlutí zlepšili a smazali nulu na kontě vstřelených branek, ovšem další šance již hosté nevyužili. Ve třetí třetině naopak Havířov vstřelil pátý gól a Dukla už je korigovala na konečných 5:2 z pohledu domácích.

Martin Kohout: Vůbec jsme nehráli to, co jsme měli

„Zápas to byl z naší strany špatný. Špatně jsme k němu přistoupili, první třetinu jsme prospali. Ve druhé třetině jsme se s tím snažili něco udělat. Padl nám tam jeden gól, což bylo dobré, ale neproměnili jsme další šance. Soupeř ve třetí třetině zvýšil vedení a my už jsme se vyloženě plácali,“ ohlíží se za zápasem útočník Dukly Martin Kohout a hned přidává další nelichotívá slova. „Vůbec jsme nehráli to, co jsme měli. Před druhou třetinou jsme si něco řekli, vešli jsme na led a dostali jsme další dva góly. To bylo z naší strany špatně. Musíme se na čtvrtý zápas zlepšit, nastoupit jako jiný tým, aby to byl úplně jiný zápas, a jednou jsme tady vyhráli, což chceme,“ snaží se zároveň najít recept na cestu k jednomu vítězství na ledě AZetu.

Třetí čtvrtfinále skončilo v pátek 4. března několik minut po dvacáté hodině a v sobotu v 17 hodin již bude vhozeno úvodní buly čtvrtého zápasu. Času na regeneraci tedy moc není. „Dáme si klasický režim. Půjdeme se vyšlapat na kolo, protáhneme se, dobře se najíme. Půjdeme spát a ráno začneme od znova. Dáme si pořádné rozbruslení, pořádnou přípravu, procházku, spánek a půjdeme je porazit,“ říká bojovně Martin Kohout.

Autor videa: Tomáš Lysý

Trenér Dukly Jihlava Petr Vlk po třetím zápase čtvrtfinále

Sestřih 3. čtvrtfinále 15/16 HC AZ Havířov 2010 - HC Dukla Jihlava

Autor videí: Videokronika města Havířov