Udělal jsem kličku do bekhendu a gólman šel na párek, povídá o svém gólu se smíchem Josef Skořepa

06.03.2016 / Tomáš Lysý

Oba dva zápasy na ledě Havířova byly naprosto odlišné. Zatímco ve třetím utkání Dukla po první třetině o dva góly prohrávala, tentokrát po úvodním dějství stejným poměrem vedla. Havířov sice ve druhé části snížil a na začátku třetí třetiny srovnal, ovšem to bylo z jeho strany vše. Naopak v čase 53:50 rozhodl Josef Skořepa o tom, že Jihlava bude mít v pátém zápase mečbol, navíc na vlastním ledě. „Bylo to pro nás strašně těžké. Zároveň šlo o důležitý vítězný zápas, protože do Havířova už nechceme jet,“ prozrazuje nejlepší střelec Dukly v základní části.

V základní části byl Josef Skořepa s dvaadvaceti přesnými zářezy nejlepším střelcem Dukly. Během úvodních tří zápasů přesný zářez nezaznamenal, zato se ve druhé třetině druhého zápasu podílel na obratu skóre, kdy se po jeho dvou parádních přihrávkách dvakrát prosadil Michal Důras. První gól v play-off vstřelil čtyřiatřicetiletý hokejista šest minut a deset vteřin před koncem čtvrtého zápasu. Šlo o důležitou vítěznou trefu, poté totiž již nikdo neskóroval. „Havířov vyhodil puk a dostal ho Saša. Našel na modré Divocha a ten mi to strčil přes hokejku. Já jsem udělal kličku do bekhendu a gólman šel na párek,“ popisuje s úsměvem svůj gól, kterému předcházela spolupráce Alexandera Grebenyuka s Richardem Divišem a také ubráněná přesilová hra Azetu.

Josef Skořepa: Havířov začal provokovat, my si ale nenecháme nic líbit

Právě vyloučených bylo hodně. Sedm na straně domácích, jedenáct na straně hostí. Navíc, stejně jako ve druhém utkání, viděli diváci pěstní souboj, nyní Jana Koláře se Zdeňkem Okálem. „Je to náš spoluhráč, takže jsme mu určitě fandili. Poradil si velmi dobře, vůbec se soupeře nezalekl. Tohle k play-off patří. Prohrávali o dva góly a potřebovali s tím něco udělat, takže začali provokovat. My si ale nenecháme nic líbit,“ říká Josef Skořepa. Jinak má ale Dukla během čtyř utkání jen 66 trestných minut, ve kterých dělají hodně i dva desetiminutové tresty za pěstní souboje. Naopak Havířovští posbírali již 110 trestných minut a patří v tomto ohledu k druhému nejtrestanějšímu týmu čtvrtfinále. Co to však je proti Přerovu, jenž to se 180 trestnými minutami v sérii proti Motoru „řeže“ o sto šest.

Ohlasy asistenta trenéra Dukly Františka Zemana po čtvrtém zápase čtvrtfinále

Autor: Videokronika města Havířov

Čtěte také:

Dukla může v domácím prostředí udělat rozhodující krok do semifinále

Dukla urvala vítězství! Na Vysočinu si veze mečbol

Se vstupenkou na play-off sleva ve fanshopu

Čtěte také: Modrá vlna společnosti ICOM transport - ta správná přihrávka pro Vás! Vyberte nejlepšího hráče utkání!

Videopozvánka na play-off 2016:

Autor: SB Corporation.