Musíme se vyvarovat vyloučení a hrát naší hru, snaží se najít Josef Skořepa recept na úspěch

19.03.2016 / Tomáš Lysý

V prvních dvou domácích utkáních si Dukla dokráčela pro dvě výhry, úvodní zápas na ledě semifinálového soupeře z Ústí se ale červenožlutým příliš nepovedl. Jihlava sice krátce před koncem první třetiny vyrovnala a hned zkraje druhé části lapil David Honzík trestné střílení, ovšem právě v prostřední dvacetiminutovce Severočeši vstřelili dvě branky a udělali rozhodující krok k výhře. „Připomíná mi to stejný režim jako v Havířově. Udělali jsme spoustu chyb v obranném pásmu. Zítra je nový zápas a bude to úplně jiné,“ nevěší hlavu po jedné porážce Josef Skořepa, autor jediné trefy červenožlutých.

Na úvodní branku zápasu se čekalo do časového údaje 10:14. Jihlava sice byla v začátku utkání aktivnější a vypracovala si dvě velké šance, ovšem neproměnila je. Prosadilo se tak Ústí, opět v přesilovce, ovšem nikoliv obávanou první lajnou, ale druhým útokem. Josef Skořepa 77 vteřin před koncem první části vyrovnal, navíc si Dukla přenesla do druhé části přesilovou hru, kterou však nevyužila. Poté mělo Ústí podruhé v celé sérii možnost trestného střílení, když se přímo po návratu z trestné lavice dostal do úniku David Holomek.

Samostatný nájezd nezužitkoval, jenže dvacet vteřin po jeho neúspěchu vstřelil, jak se později ukázalo, vítězný gól domácí David Tůma. Podruhé již Jihlava nesrovnala, naopak ve druhém dějství dostala další branku poprvé v sérii tak jeden tým vedl o více jak jeden gól. Ve třetí třetině sice domácí nevyužili přesilovku pět na tři, mrzet je to ale nemuselo, Slovan totiž celý zápas vyhrál 4:1. Je tak jasné, že v pondělí od 17:30 se bude hrát páté semifinálové klání. Možnosti jsou pouze dvě. Buď Dukla povede v sérii 3:1 nebo bude srovnáno na 2:2. „Chceme ve čtvrtém utkání vyhrát a v pondělí sérii ukončit,“ říká bojovně Josef Skořepa, jenž svojí celkově čtvrtou trefou v letošním play-off zaznamenal jediný úspěch červenožlutých ve třetí semifinálové bitvě.

Autor videa: Tomáš Lysý

Sestřih 3. semifinále 15/16 HOKEJ ÚSTÍ NAD LABEM s.r.o. – HC Dukla Jihlava

Autor videa: Jan Prošek

Na celé 3. semifinále Dukla – Ústí se můžete podívat zde (autor: HZStv1)