V Dukle budou pokračovat útočníci Josef Skořepa a Lukáš Jícha

29.04.2016 / Tomáš Lysý

Nejen smlouvy na bázi partnerství, ale také smlouvy hráčské se v uplynulých dnech a hodinách podepisovaly v kanceláři jednatele klubu Bedřicha Ščerbana. Již na tiskové konferenci Dukly k právě uplynulé sezoně byla zveřejněna jména některých hráčů, kteří budou oblékat červenožlutý dres i v příštím ročníku. Nové smlouvy podepsali útočníci Josef Skořepa a Lukáš Jícha. O dalších hráčích bude klub podrobně informovat v průběhu následujících dní na sociálních sítích a webu.

Josef Skořepa

Celkem dvaatřicet přesných zásahů si připsal Josef Skořepa v průběhu ročníku 2015-16 a při své první sezoně za Duklu se stal jejím nejlepším střelcem. Čtyřiatřicetiletý útočník, jenž přišel do Jihlavy z Benátek nad Jizerou, kde odehrál předchozích jedenáct sezon, se dohodl s Duklou na nové smlouvě, konkrétně ročním hostování. Před rodákem z Nymburka, jenž v české extralize odehrál tři zápasy za Liberec, se tak budou mít jihlavští soupeři a hlavně brankáři na pozoru i v příštím ročníku.

Jak produktivní útočník sám řekl, z jeho strany se nejednalo o žádné velké rozhodování. „Já jsem v Dukle hrozně rád. Manažer se mě zeptal, jestli tady chci zůstat a já jsem chtěl, protože je tady super parta. Týmu i mě se dařilo, jsem tady spokojený. Už v půlce sezony jsem byl rozhodnutý, že kdyby přišla od Dukly nabídka, tak jí přijmu,“ sděluje přesvědčivě útočník, jenž letos nastřílel 22 gólů v základní části, 7 gólů v play-off a třikrát rozvlnil soupeřovu síť v baráži. „Gólově to byla z mojí strany úspěšná sezona, jsem za ní rád. Příští rok jí budu chtít potvrdit a snad se mi to povede,“ přeje si Josef Skořepa.

Lukáš Jícha

Novou dvouletou smlouvu podepsal také další útočník Lukáš Jícha. Nedávno jednadvacetiletý hokejista z Nového Města na Moravě působí v Jihlavě od sezony 2011-12, kdy nastupoval za starší dorost. O rok později vybojoval ve stejné věkové kategorii doposud největší úspěch mládežnických týmů Dukly za poslední dekádu, bronzové medaile. Starší dorost tehdy vedl František Zeman, současný asistent trenéra Petra Vlka, a Lukáš Jícha řádil v první lajně po boku Jana Mandáta nebo současného spoluhráče Lukáše Anděla.

Do A-týmu nakoukl již v ročníku 2014-15, letos se i přes zranění poprvé prosazoval gólově i bodově. „Jsem rád, že o mě má Dukla zájem a budu se to snažit vrátit na ledě. Kvůli zraněním jsem měl takovou zvláštní sezonu, ale nakonec byla úspěšná jak pro mě, tak pro celý tým, což mě těší. Bylo by pěkné tuto sezonu za rok zopakovat, ale vždycky se říká, že navázat na úspěch je těžší. Budeme se snažit, abychom udělali v příštím ročníku co nejlepší výsledek,“ říká o podpisu smlouvy a výhledu do budoucí sezony Lukáš Jícha.

Poměrně častý obrázek letošní sezony – z gólu se radující Josef Skořepa. Foto: Josef Plechatý.

Lukáš Jícha v zápalu boje během prvního domácího utkání baráže proti Litvínovu. Foto: Josef Plechatý.

Další změny v kádru Dukly

Jakub Škarek má vyřízeny střídavé starty do pražské Sparty

Další nové tváře v kabině: Do Dukly přichází z Liberce obránci Kajínek a Říha

Z Pardubic přichází na hostování Filip Stoklasa

Junioři Najman s Kousalem odcházejí do Mladé Boleslavi

Vlastimil Bilčík bude pokračovat v Dukle i v příští sezoně

Útočníci Lukáš Anděl a David Březina zůstávají, Dukla na oba mladé hráče uplatnila opci

Tomáš Čachotský je oficiálně v Dukle, s klubem se dohodl na dvouleté smlouvě

Do Dukly se vrací Tomáš Čachotský

Miha Štebih opouští Duklu, má namířeno do Slavie Praha

Za Duklu bude dále nastupovat Tomáš Kaláb s Richardem Divišem, klub opouští pětice hráčů