Prváci Dukly pod vedením Mariana Moravy si zahráli fotbal v Kostelci

24.06.2016 / Tomáš Lysý

Letní příprava Dukly probíhá kompletně ve všech kategoriích od A-týmu začínaje po nejmladší věkové kategorie konče. A právě nejmenší hokejisté červenožlutých zavítali na fotbalové hřiště nedalekého Kostelce u Jihlavy, kde s místním Sportovním klubem sehráli přátelský fotbalový zápas. „Taktika byla jednoduchá, všichni dopředu, všichni nazpátek,“ směje se trenér Marian Morava. O výsledek nešlo, hlavní bylo, že si jihlavský potěr dobře zahrál.

Malí hokejisté Dukly si nejprve zahráli s Kostelcem přípravný zápas o délce 2x 20 minut, poté přišly na řadu pokutové kopy. Ačkoliv slunce zřejmě poprvé v létě pořádně ukazovalo svojí sílu, Dukláci měli sil dost a po skončení penalt ještě krátce pokračovali v utkání. Trenér Marian Morava radil svým svěřencům, co a jak udělat lépe. A také chválil. „Jestli narážíte na Mistrovství Evropy, tak tady žádnou taktiku nemáme,“ směje se obránce, který během aktivní hráčské kariery patřil k oblíbencům jihlavských fanoušků.

Na fotografie ze zápasu se můžete podívat ve fotogalerii, nebo na Facebooku.

Nyní se hokejista, který odehrál 210 zápasů v extralize a dalších 588 utkání přidal v první lize, podílí na trénování nejmenších kategorií Dukly. „S nejmenšími hokejisty máme hodinu a půl trénink. Vždycky děláme třeba dvacet minut rozcvičky a protažení, aby se kluci naučili nějaké základy atletiky. Poté máme hry jako fotbal, florbal a házení balonem,“ prozrazuje Marian Morava, z čeho sestává příprava jihlavských mladíčků.

Rozhovor s Marianem Moravou; přátelský zápas SK Kostelec – HC Dukla Jihlava

Autor videa: Tomáš Lysý