Hlavní porce zápasů Dukla cupu startuje v pondělí. Dukla vyzve Karlovy Vary

13.08.2016 / Zdeněk Drla

Kláním dvou účastníků jarní baráže o extraligu odstartuje hlavní program Dukla cupu, turnaje pořádaného k 60. výročí založení klubu. Domácí Dukla Jihlava vyzve na Horáckém zimním stadionu v pondělí 15. srpna karlovarskou Energii, za kterou nastoupí řada hráčů, která v minulé úspěšné sezoně oblékala právě červenožlutý dres. První čtyři zápasy turnaje startují shodně v 18 hodin, závěrečný duel Dukly s Torpedem v 16:30. Vstupné činí 50 korun pro dospělé a 10 korun pro děti do 130 centimetrů.

Během turnaje, který hostí jihlavský Horácký zimní stadion od pondělí 15. srpna do pátku 19. srpna, budou otevřeny dvě pokladny.

Na pokladně u vstupu G - naproti Vysoké škole polytechnické - můžete zakoupit klasické jednorázové papírové vstupenky, na Infocentru pak vedle papírových vstupenek pořídíte i permanentky na celou sezonu (o permanentkách jsme psali zde).

Vzhledem k vysokým letním teplotám bude, stejně jako při prvním zápase s Olomoucí, otevřen pouze vstup G - naproti VŠPJ. Vozíčkářům a maminkám s kočárky bude umožněn příchod na Horácký zimní stadion vstupem C směrem z parku.

Torpedo Nižnij Novgorod a Karlový Vary stráví v Jihlavě celý týden. První část výpravy ruského týmu dorazí na Horácký zimní stadion z Brna, kde se Torpedo připravuje na start nového ročníku druhé nejprestižnější soutěže planety, už v neděli večer, zbytek v pondělí. Karlovy Vary přijedou v pondělí odpoledne.

Utkání Dukla cupu budou hrána dle směrnic ČSLH, tedy klasicky 3x20 minut, v případě remízy po základní hrací době přichází na řadu pětiminutové prodloužení, nově ve třech hráčích na každá straně. Pokud ani nastavený čas nerozhodne o vítězi klání, pojedou se samostatné nájezdy.

Každý zápas bude řídit dvojice hlavních rozhodčích, kdy jeden z arbitr je "profíkem", druhý pak z Programu rozvoje rozhodčích ČSLH. Hned první zápas mezi Duklou a Karlovými Vary řídí Antonín Jeřábek, jenž už několik sezon píská v KHL a Jiří Ondráček z Programu rozvoje, loni ještě junior Dukly Jihlava. Na čarách asistují Václav Guth a Ondřej Polák.

Program Dukla cupu

úterý 2. srpna 2016 (předehrávka)
HC Dukla Jihlava - HC Olomouc 0:6
Branky a nahrávky: 7. Knotek (Vyrůbalík), 39. Strapáč (Ostřížek), 49. Laš, 52. Knotek (Laš), 56. Ondrůšek (Zeman), 58. Zeman. Rozhodčí: Hribík, Pilný – Kotlík, Polák. Vyloučení: 7:6. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 753. Střely na branku: 25:26. Průběh utkání: 0:6. Třetiny: 0:1, 0:1, 0:4

pondělí 15. srpna 2016
HC Dukla Jihlava - HC Energie Karlovy Vary (18:00)

úterý 16. srpna 2016
HC Olomouc - Torpedo Nižnij Novgorod (18:00)

středa 17. srpna 2016
Torpedo Nižnij Novgorod - HC Energie Karlovy Vary (18:00)

čtvrtek 18. srpna 2016
HC Energie Karlovy Vary - HC Olomouc (18:00)

pátek 19. srpna 2016
Torpedo Nižnij Novgorod - HC Dukla Jihlava (16:30)

VÝROČNÍ DRESY. Celou přípravu odehraje Dukla Jihlava ve speciální žluté kolekci dresů, které připomínají 60. výročí založení klubu. Na začátku sezony je budou moci fanoušci vydražit v internetové aukci. Foto: Tomáš Buksa

ČTĚTE TAKÉ:

Ve druhém utkání domácího turnaje bude Dukla usilovat o skalp Karlových Varů

Účastníci Dukla Cupu: HC Energie Karlovy Vary a HC Olomouc, dva bývalí mistři extraligy

Autorem trofeje pro vítěze Dukla cupu je umělecký kovář Alfred Habermann

Dukla odehraje přípravu ve speciální sadě dresů, na stadion se dostanete pouze vstupem G

Dukla slaví 60! Na domácím turnaji vyzve i tým z KHL