Pozitivní bude hlavně pokladník, takže uvidíme, kolik mi naúčtuje, směje se Tomáš Jiránek

02.02.2017 / Tomáš Lysý, Zdeněk Drla

48. kolo WSM Ligy mohlo být ve znamení bodových ztrát prvních tří týmů tabulky. Důležité je slovíčko mohlo. První Motor totiž domácí zápas nezvládl a padl na nájezdy s Prostějovem 2:3, třetí Kladno podlehlo s Frýdkem-Místkem v prodloužení stejným skóre. A co Jihlava? Krátce před polovinou třetí třetiny ještě prohrávala s Mostem také 2:3, ale pak vyrovnal Jiří Říha a vítěznou trefu obstaral Tomáš Jiránek, čerstvá posila jihlavského útoku. „V předchozím střídání nám neuznali gól, tak jsem byl trošku naštvaný. Proto jsem byl rád, že to tam padlo podruhé. Je dobrý pocit hned se předvést gólem,“ povídá s úsměvem pětadvacetiletý 188 cm vysoký forvard.

Jihlava sice šla v průběhu utkání dvakrát do vedení, a to v první třetině a poté v polovině zápasu, ovšem poté Most dvěma góly v přesilovce během 26 vteřin otočil stav. Téměř polovina třetí dvacetiminutovky se tak nesla ve znamení neúspěšné jihlavské snahy něco udělat s nepříznivým výsledkem 2:3. Některým fanouškům Dukly se tak vybavovalo memento z loňské sezony, kdy Most v závěru základní části bral na Horáckém zimním stadionu tři body. Červenožlutí ale tentokrát rázně odmítli veškeré úvahy o bodové ztrátě. Rekordman Jiří Říha zapsal devatenáctou trefu v sezoně a v čase 57:25 rozhodl Tomáš Jiránek. „Podle mých zkušeností, co jsem dříve hrál, tak to s Mostem nikdy nebyly obzvláště krásné zápasy. Hraje se to spíše na bojovnost. První třetinu jsme začali dobře, ale ve druhé byl lepší Most. Jsme rádi, že jsme zápas nakonec otočili,“ říká při svém prvním rozhovoru v novém působišti.

K vítěznému zářezu, kdy dorazil do sítě nahrávku Tomáše Čachotského, mu možná pomohlo i zdravé naštvání. Dvě minuty před jeho vítěznou brankou totiž nebyl Dukle uznán gól po důrazu Michala Důrase v předbrankovém prostoru. „V přechozím střídání nám neuznali gól. Tak jsem byl trošku naštvaný a jsem rád, že to padlo podruhé. Je dobrý pocit se hned uvést gólem,“ usmívá se pětadvacetiletý útočník, jenž přišel do Jihlavy na hostování do konce sezony z Mladé Boleslavi. Zároveň se hned rozesměje při odpovědi na otázku, zda první den v novém klubu byl pozitivní díky výhře a jeho gólu. „Pozitivní byl hlavně pokladník, takže uvidíme, kolik mi naúčtuje. Ale myslím si, že mě kluci vzali dobře. První dojmy jsou dobré, tak snad to bude pokračovat a bude se nám dařit,“ uzavírá forvard, který loni střílel góly za Slavii v baráži o extraligu.

Videoohlasy s Tomášem Jiránkem


Hned tři zápisy v utkání proti Mostu zaznamenal Josef Skořepa. Nejprve poslal Duklu v jednatřicáté minutě do vedení, když se prosadil přesilovkovou dorážkou a zapsal svůj čtrnáctý gól v sezoně. Dále se podepsal pod vyrovnávací trefu Jiřího Říhy, u které měl první asistenci. Třetí zápis se gólů, bodů nebo jakýchkoliv jiných statistik netýká, protože utrpěl šrám v oblasti nosu. „Ani sám nevím, jak jsem k tomu přišel. Napadali jsme, najednou přilétl puk a šel jsem na střídačku. Takže vůbec netuším, odkud to přiletělo. Není čas to sledovat,“ sděluje s úsměvem Josef Skořepa, jenž si pořádně nevybavuje ani svojí branku. „Já ani sám nevím. Tam byla přesilovka, Důry (Michal Důras – pozn. aut.) vystřelil, já to dorazil a puk padl přes gólmana. Díky bohu, že to tam padlo a že jsme zápas dotáhli do vítězného konce,“ je rád Josef Skořepa.

Videoohlasy s Josefem Skořepou


Hodnocení trenérů: Aleš Totter (HC Most) a František Zeman (HC Dukla Jihlava):

Autor videa: Tomáš Lysý, Zdeněk Drla


Sestřih z utkání HC Dukla Jihlava – HC Most 4:3

Autor: promoTEAM HCD - HZStv1